Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:17, Did:0, useCase: 3

Autors: Āris Kakstāns

Viedoklis: Paldies Tev, TV3, 3+!

Piedāvājam eSports.lv lasītāja "payton" viedokli par pašreiz Spānija notiekošā Eiropas basketbola čempionāta translācijām TV3 kanālā.

Tā nu iegājies, ka pēdējos gados tieši komerctelevīzijas ir uzņēmušās lomu būt par nozīmīgāko sporta forumu atainotājiem televizoru ekrānos. (Par nozīmīgākajiem es saucu komandu sporta spēļu translācijas – basketbols, hokejs, futbols). TV3 mums rāda (?!) Eiropas čempionātu basketbolā, Pasaules čempionātu hokejā, kādu laiku atpakaļ centās rādīt UEFA Čempionu līgu; LNT mums piedāvāja Baltijas Basketbola līgas spēles, "Formulu 1", TV5 – Latvijas futbola klubu spēles). Masīvās pašreklāmas, kā televīzijās, tā citos masu medijos, liek domāt, ka nu tik būs. Mēs Jums parādīsim, kā tas jādara! Diemžēl īlenu maisā nenoslēpsi – katram sporta līdzjutējam nu ir pilnīgi skaidrs, ka minētās telekompānijas sporta pārraides demonstrē tikai un vienīgi 1) lai no pārraižu sponsoriem paņemtu pēc iespējas lielāku naudu (kas būtībā ir pašsaprotami), 2) lai konkrētās sporta spēles nerādītu cita telekompānija. 3) pārdot pēc iespējas vairāk VIASAT komplektus, jo tikai "Viasat 1" un "Viasat Ekstra" demonstrē spēles tiešraidēs. Sanāk "suns uz siena kaudzes". Pašam tās rādīt nav liela interese (jo tiek uzskatīts, ka sporta līdzjutēji ir krietni mazāk, nekā "ziepju operu" skatītāju auditorija), taču citai TV raidīšanas tiesības arī pārdot negribas, kas konkrētās sacensības varētu parādīt pilnā apjomā.

Konkrēti piemēri no EČ basketbolā: Piektdienas vakars (14.09.2007). Plkst. 20:00 un 22:30 notiek basketbola čempionāta ceturtdaļfināla spēles. Vienā spēlē tiekas Lietuvas izlase, otrajā spēlē esošie Eiropas čempioni pret lielākā pārsteiguma autoriem šajā čempionātā - Slovēniju. (būtu lieki piebilst, ka šīs konkrētās spēles ieies basketbola vēsturē ar savu dramatismu un trilleru labāko paraugu cienīgo sižetu).

- TV3 mums piedāvā skatīties "Dziesmu dueli" un mākslas filmu "Ducis ir lētāk", kam nākamajā dienā ir atkārtojums. 3+ mums savukārt demonstrē mākslas filmu "Stacija diviem" un 1991.gada filmu "Dieva bruņas" ar neatkārtojamo Dž.Čanu galvenajā lomā. - Sestdienas vakars, kad Spānijā notiek pusfināli, TV3 mums demonstrē "Šreku 2" (nez kuro reizi?!) un "Dejo ar zvaigzni" atkārtojumu, 3+ rāda mākslas filmu "Mīlas apreibinātie".

Tas viss notiek laikā, kad basketbols Latvijā ir kļuvis par pārliecinošu sporta spēļu karali, galvenokārt pateicoties klubu startiem pērnajā sezonā, un lielo sabiedrības interesi izlases sagatavošanās cikla laikā. Var jau pieciest, ka LNT BBL translācijas bieži vien rādija ierakstā un arī tad ar 20-25 minūšu kavēšanos pēc tā, kas rakstīts programmā, var jau pieciest, ka LNT gadījās vispār neparādīt plānotās spēles, tā vietā iepriecinot sporta līdzjutējus ar Mistera Bīna vecajām sērijām. Tāpat sporta līdzjutējs Latvijā var pieciest, ka to reto reižu laikā, kad kāda komerctelevīzija rāda kādu spēli, reklāmas kopējais garums noteikti daudz neatpaliek no spēles laika garuma.

Tikai un vienīgi savā vārdā vēlos vērst sporta spēļu Atbalstītāju uzmanību, ka Latvijas sporta līdzjutējs savu iemīļoto sporta veidu skatīsies JEBKURĀ televīzijā, ja tā spēs kvalitatīvi un precīzi parādīt konkrēto sporta veidu. Tāpat esmu pārliecināts, ka piektdienas un sestdienas vakaros basketbolu skatītos VISI īstenie basketbola fani un līdzjutēji, kaut arī ne ceturtdaļfinālā, ne pusfinālā nespēlē Latvijas valstsvienība.

Nobeigumā ieteikums TV3, 3+ un LNT. Nebojājiet savu programmu ar lietām, par kurām Jums nav ne saprašanas, ne vēlmes to parādīt kvalitatīvi un pilnā apjomā. Ieteikums Atbalstītājiem: Izsveriet rūpīgi, vai nekvalitatīvi parādīts sports pret milzu līdzekļiem, kas tiek ieguldīti reklāmā, kas vairums gadījumu pēc pāris dienām jau izsauc refleksu aiziet pēc tējas, ir tā vērts. Pieprasiet televīzijām konkrētu apjomu, kvalitatīvu izpildi un iegūstiet Latvijas sporta līdzjutēju cieņu.

Sporta līdzjutējs, payton.


, 2007-09-16 12:30, pirms 17 gadiem
Tā jau vienmer bija un bus !!
, 2007-09-16 12:32, pirms 17 gadiem
Pilnīgi pievienojos autora viedoklim!
Jāsāk brīnīties, ka mēs finālu vismaz redzēsim. Fināla vietā taču varēja rādīt Šreku 3 vai vēl kādu leģendām apvītu multeni... Paldies Tev, TV3..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-16 12:36, pirms 17 gadiem
Nu kā tad, 1/2 finālos valdīja tāda garlaicība, ka Šreks 2 bija 100x interesantāks... Kad vēl būs tādi pusfināli, kā Spānijas-Grieķijas duelis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-16 12:37, pirms 17 gadiem
Mans ieteikums faniem- uzlikt uz jumta vai pie sienas šķīvi ar 3-4 galvām, un sūtīt kabeļTV un visādus tur viasatus 3 mājas tālāk. Es tā izdarīju un esmu ļoti apmierināts. Izmaksās ap Ls 100 vai pat mazāk, un būs jums gan vairāki BEZMAKSAS sporta kanāli (DSF, Eurosport, Raisport u.c.), gan mūzikas, filmu, izklaides. Tiesa, vēlams zināt valodas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-16 12:39, pirms 17 gadiem
Pat mazak neka 100 ls
, 2007-09-16 12:39, pirms 17 gadiem
Piekrītu rakstītajam par 100%... TV3 tiešām jau kuro gadu bojā sporta svētkus...gan basktbolā, gan hokejā, gan futbolā (Čempionu līga)
, 2007-09-16 12:42, pirms 17 gadiem
ļoti labs raksts. tieši par to domāju vairākas dienas un apzinos mūsu, līdzjutēju, bezspēcību, komerctelevīziju priekšā. viena lieta, ka tur nav cilvēku, kas konkrētos sporta veidus, kuru grasās pārraidīt, pārzinātu, līdz ar to tos "justu", otra lieta, tur nav arī analītiķu, kas spētu kaut vai matemātiski sarēķināt, ka vakar vakarā parādot tiešraidē spēli Lietuva - Krievija, ieguvums televīzijai kā tādai būtu krietni lielāks nekā 15-to reizi parādot Šreku un 4to reizi "Dejo ar zvaigzni". tā ir dziļa necieņa pret mani un pret jebkuru citu TV3 skatītāju, sporta līdzjutēju, ko, diemžēl, mazas konkurences apstākļos televīzijas Latvijā var atļauties, taču jautājums ir - kas notiks ilgtermiņā? tā vietā nācās spēlei sekot internetā, vājā kvalitātē.

kompānijas imidžs veidojas un 'sakrājas' no daudz maziem aspektiem, kas galu galā rezultējas lojalitātē, patikā, mīlestībā, riebumā vai jebkurā citā sajūtā pret attiecīgo kompāniju. arī televīzijas kanālu. un ar imidžu ir tā, ka vajadzīgi pieci plusiņi, lai nodzēstu vienu mīnusu. TV3 ilgākā laika periodā manī bija uzaudzējusi jau zināmu lojalitāti pret sevi, taču tas viss vienā mirklī aiziet nebūtībā ar vienu stratēģiski pilnīgi aplamu gājienu. protams, nekas tāds manī nenotiktu, ja TV3 nebūtu tik spožu sevi izbazūnējuši kā Eiropas Basketbola čempionāta "piegādātāju" Latvijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-16 12:43, pirms 17 gadiem
Labi teikts par televiizijas attieksmi pret sporta notikumiem pasaulee - Sreks svariigaaks.... Bet nepiekriitu autoram, ka noziimiigaakaas ir triis sporta speeles. Pasaulee un eiropaa speej noveerteet Vieglatleetiku! Piemeeram uz peedeejaam Zelta liigas sacensiibaam Briselee jau vairaakas dienas pirms sacensiibaam biljetes bija izpaardotas! Bet muusu televiizija 7.septembrii tieshraidi no Zelta liigas Cirihee paartrauca ar regbija(!) tieshraidi...!!! Tas nu gan ir "populaaraakaiais" sporta veids Latvijaa....
, 2007-09-16 12:46, pirms 17 gadiem
Nee nu jaasaka, ka bish diivains bija shii chempionaata atainojums TV... Manupraat, minimaalajaa programmaa bez visaam LV izlases speeleem (par citu grupu priekshsaciikshu speeleem nemaz nerunaaju, jo tas vnk nav reaali) bija jaabuut arii vismaz 1 1/4 finaala speeleei, obligaati abaam pusfinaalspeeleem, kaa arii finaalam un speelei par 3. vietu... Cits jautaajums vai LTV7 vareetu paraadiit vairaak spelju, kaut gan redzot, ka shie mieriigi mums raada pasaules kausu regbijaa ar daudzaam grupu turniira speeleem, tad gan jau arii basi (kas tomeer Latvijaa ir daudz populaaraaks par regbiju) vinji paraadiitu daudz kvantitatiivaak un kvalitatiivaak... Vieniigaa priecigaa zinja - labi, ka olimpiskaas speeles taadi kanaali kaa LNT un TV3 neraadiis, citaadi arii tas mums atkristu...
, 2007-09-16 12:46, pirms 17 gadiem
Satelīts vai kabelis jau nav problēma... bet ir tāda lieta ka gribās vērot sacensības latviešu valodā, ar mūsu studiju, analīzi, ekpertu viedokli, paralēlēm ar Latvijas izlasi, spēlētājiem utt.
Kāpēc man jāskatās tas viss svešā man mazāk saprotāmā valodā kurā es nedomāju?
, 2007-09-16 12:47, pirms 17 gadiem
taa jau ir, latvijaa televiizijas liimenis ir sovkovijs, raidiijumi paarsvaraa debiili un vadiitaaji ar zemiem iq, bet nu taa kaa es tv vispaar praktiski neskatos, tikai sportu un shad tad zinjas, tad poh.

bet vakar gan gribeeju apstiities basi tachu neatradu nekur, ne spaanju speeli ne leishu, laikam jau tv3 labaak zin kas jaaraada kas nee, bet man peedeejaas cienjas paliekas pret tv kompaanijaam(un visiem kas tur stradaa) zuda jau gadus 10 atpakalj, nekas nav mainiijies, kaadi lohi bija tur vadiibaa taadi palika.
, 2007-09-16 12:47, pirms 17 gadiem
TV3 ir komerctelevīzija un rāda to, ko viņiem rādīt ir izdevīgāk. Lieku galvu ķīlā par to, ka Šrekam auditorija ir krietni vien lielāka, nekā Eurobasket pusfinālam. Skarbā realitāte.

P.S. Tie, kuri ļoti gribēja skatīties basketbolu un kārtīgāk pameklēja, noteikti tāpat atrada iespēju basketbolu noskatīties.
, 2007-09-16 12:47, pirms 17 gadiem
nu par to Karali viiruks nedaudz paarspiilee, bet visaadi citaadi var piekrist
, 2007-09-16 12:48, pirms 17 gadiem
Ironisks atskats uz notikušo:
Nu, sorry, ja šis oficiālais piegādātājs var parādīt Latvijas spēles - tas ir o.k. Tālāk - tiek parādītas atsevišķas 2.posma spēles - varēja vairāk, bet tomēr kko redzējām. Bet kas sākas tālak? no 4 1/4 fināla spēlēm redzam 1, no abām pusfināla spēlēm - nevienu, spēles par 7. un 5.vietu? Aizmirstiet! Mums ir tik daudz seriālu un filmu, ko jums rādīt! Spēle par bronzas medaļu un ceļazīmi uz OS? Kam tas interesē! Visbeidzot fināls. Nu, o.k., to mēs parādīsim, jo kā reiz "Dziedi ar zvaigzni" būs jau beidzies!
Tikai viens jautājums: ja šovakar LV izlase spēlētu par 3.vietu 20:00, vai mēs šo spēli redzētu? Jo tīeši tajā laikā tiešraidē varam iebaudīt "Dziedi ar Mārtiņu Rītiņu un viņa piperiem"... Skumjas un nekas cits
, 2007-09-16 12:50, pirms 17 gadiem
Un jaa, veel gribeeju piemineet, ka speelju komenteetaaja M. Bergmanja (kas, manupraat, ir viens no labaakajiem sporta komenteetaajiem Latvijaa) komenteeshana neatrodoties Spaanijaa, bet Latvijaa ir pilniigs apliecinaajums tam, cik "noziimiiga" ir basketbola transleeshana TV3 kanaalam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-16 12:56, pirms 17 gadiem
visa nelaime ir apstāklī, ka tiem job... TV3 vienīgajiem ir tiesības translēt gan basi, gan hoķi utt.... bet LTV7 paliek tikai pārbaudes spēles un citi ne tik populārie sporta veidi - regbijs, spīdvejs utml...
savā laikā, kad vēl LTV rādīja PČ hoķī rādīja praktiski visas spēle un nākošajā dienā vēl atkārtojumus...
NEVAR lēto šovu un seriālu kanālam dot rādīt šādas lietas, bet tas jau ir bizness...
, 2007-09-16 12:56, pirms 17 gadiem
miskaste to tv 3!tas nava normali ka nerada pat 1/2?????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-16 12:58, pirms 17 gadiem
paņem viasat pa seši lati mēnesī un skaties visus basketbolus...
, 2007-09-16 12:58, pirms 17 gadiem
Hmm.. Tad varbūt iesakām TV3 radīt Šreku katru nedēļu? Auditorija tak garantēta..
Domāju, ka šādi var tikai zaudēt daļu sporta pārraižu iespējamās auditorijas. Kaut gan.. pienāks pavasaris, un mēs skatīsimies to pašu TV3 atplēstām mutēm, jo rādīs hokeju. Par to gan visu cieņu - parāda gandrīz visas izslēgšanas spēles! Bet par basi - nu kauns!
, 2007-09-16 13:01, pirms 17 gadiem
----> Air america !
man tads jautajums. vai tev neliekas ka viniem varetu but po uz tavu viedokli9diemzhel visnh sakrit ar menejo) fakts ir tads, ka basketbola cienitaju ir mazak neka serialu milotaju, tads nu ir tas reitings ! ja apt lat speles nav pietiekami skatitias, kadel vinjeim laist tv paraides piem liet griekija kam reitings vel paris reizes zemax ?
, 2007-09-16 13:02, pirms 17 gadiem
taapeec leishi speelees par 3o vietu un lv sen jau maajaa, ka tv mums ir ar taadu attieksmi pret sportu
, 2007-09-16 13:02, pirms 17 gadiem
-> Arviic

Nu, redzi, ja Šreka vietā būtu parādīts basketbols, tad visi šīs multenes fani varētu sūdzēties par cieņas trūkumu pret viņiem. Televīzijā visu izšķir reitingi un tā nu tas ir, ka zaļajam cilvēkēdājam Latvijā ir daudz vairāk fanu, nekā Po Gazolam vai Andrejam Kiriļenko. Ja pusfinālā spēlētu Latvija, tad gan jau Šreku parādītu citreiz.

Es arī uzskatu, ka TV3 varēja veikt izmaiņas programmā un rādīt basketbolu, lai visi būtu apmierināti, bet acīmredzot izdevīgāk sanāk šādi. Žēl, bet tā ir.
, 2007-09-16 13:03, pirms 17 gadiem
amphik
Kādreiz kaut kas jāzaudē (lasi - jāparāda basis), lai kaut ko iegūtu (lasi - sporta auditorijas cieņu un mīlestību, tēlaini izsakoties). Domā, ka šitāda vārīšanās sporta fanu vidū ir tāpat vien?
, 2007-09-16 13:03, pirms 17 gadiem
EB

Pusfināli nebija interesanti??!!! Tu galvu neesi sapiedis?? man tāds jautājums - vispār redzēji kaut vienu no pusfināliem?
, 2007-09-16 13:05, pirms 17 gadiem
Mjā.... it kā valsts attīstība iet uz augšu (tā vismaz visiem cenšas iestāstīt Kalvītis & Co), bet atskatoties kādus 5...7 gadus atpakaļ (isti neatceros) ataust atmiņā ko tik mazs būdams nevarēju pa TV no sporta skatīties (Latvijas televīzijā) - UEFA Čempionu līgu (tiešraidē!!), NBA (Ierakstos, bet tik un tā + apskati), NHL (Ja nemaldos, tad vienubrīd pat rādija tiešraides)!!!!..Aļo?!! - A kas tagad?? Jāpriecājas, kad uzzinam, ka rādīs kādu tiešraidi ar mūsu valstsvienības sportistu piedalīšanos!!..

P.S. psc...
, 2007-09-16 13:05, pirms 17 gadiem
Pats esmu strādājis TV un zinu visu par tiem reitingiem(tie ir samērā neobjektīvi). Sasodīts, kā vakar basis trūka!
, 2007-09-16 13:05, pirms 17 gadiem
Damu cempi ar tik redzes pa tv6!kam naudu nav kur likt lai perkes gan skatisos tiesraides pa krievu sport.tv tapat ka vakar liet-krievija!un nekadas obonesanas!a un vel tak tie sporta kanali kuriem jazin tik biss kods!ta ka varu skatities visas basket speles tiesaja!bet ja patik viasat tad ar shari par 2ls menesi visa pakete!kaut gan es nemaksajot neko skatos 6 krievu sport kanalus!domaju ka driz pardisies ari paverhnost kartinas sport kanaliem!a un kur nu vel orion expres ar 35 kanaliem krievu valoda par 35 latiem gada un cik izmaksa viasat ar saviem 26 kanaliem krievu val.?domaju ka jasak izplatit kartinas sport kanaliem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Rodrigo Ābols. Foto: AFP/Scanpix
84

Pārbaudes turnīrs Šveicē notiks, Latvijas izlase sapulcēsies pirmdien

Nākamnedēļ Šveicē plānotais pārbaudes turnīrs hokejā "Visp Cup" tomēr notiks, un Latvijas hokeja izlase sapulcēsies jau pirmdien, bet uz sacensībām lidos trešdien, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
8

Blogs: Brieža triumfs klātienē

1. aprīlī biju viens no apmēram 1500 latviešiem, kurš klātienē Dortmundē izbaudīja Maira Brieža triumfa brīdi. Lūk neliels ieskats tajā, ko redzēju un kā to izbaudīju.