Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Nopērkamas biļetes uz Latvijas II Olimpiādes atklāšanas ceremoniju

No 26. maija tirdzniecībā nodotas biļetes uz Latvijas II Olimpiādes atklāšanas ceremoniju. Biļetes nopērkamas Olimpiskā centra "Ventspils" un "Biļešu servisa" kasēs. Biļetes cena ir simboliska - 2 lati, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Latvijas II Olimpiādes atklāšana, kas notiks 13. jūnijā Ventspilī, Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā, būs veidota Pasaules Olimpisko spēļu stilā. Piedalīsies mūziķi, sporta meistari, pirotehnikas speciālisti un brīvprātīgie, kopā - ap 500 cilvēku. Organizatori informē, ka pieredze ar Latvijas Pirmo olimpiādi 2004. gadā liecina - gan ventspilnieku, gan pilsētas viesu interese par atklāšanas ceremoniju ir tik liela, ka visus skatītājus uzņemt ir ļoti grūti. Atklāšanas ceremonija būs viens no nozīmīgākajaiem brīžiem Latvijas II Olimpiādē. Jārupējas par apmeklētāju drošību un kārtību, tādēļ ieviesta simboliska maksa par biļetēm. Šogad prognozē vēl lielāku interesentu skaitu, tādēļ organizatori aicina jau laikus domāt par biļešu iegādi.

Atklāšanas ceremonija būs vienīgais Latvijas II Olimpiādes maksas pasākums. Visas sporta sacensības varēs apmeklēt par brīvu un baudīt sportisko noskaņu Ventspilī. Atklāšanas ceremonijas idejas autore Inita Pelse skaidro: „Olimpiskā atklāšanas ceremonija ar rituāliem ir viens no visgaidītākajiem mirkļiem spēļu norisē. Ceremonijās tiek izceltas katras zemes vēsturiskās un šodienas vērtības. Daudzi vēl atceras atklāšanas ceremoniju Turīnā un ar nepacietību gaida, ko būs sarūpējusi Pekina, tāpēc mūsu mērķis Latvijas II Olimpiādes atklāšanā ir parādīt labāko, kas ir mums pašiem Latvijā: labākos olimpiešus, labākos šova meistarus, labākos dziedātājus un dejotājus, un, protams, labākos skatītājus! Atklāšanas ceremonijai izvēlējāmies četru stihiju – zeme, ūdens, gaiss, uguns – tēmu. Četri gadalaiki kā pasaules četras stihijas, vienošanās kopīgās dziesmās, lepnums par sevi un latviešu spēks.”

Atklāšanas ceremonijā pirmo reizi jaunā, vokālās grupas „COSMOS”, aranžējumā izskanēs arī Latvijas Olimpiskās komitejas himna "Oda sportam". Himnas mūzikas autors ir I. Kalniņš un vārdu autors olimpiskās kustības „tēvs” Pjērs de Kubertēns dzejnieces Dagnijas Dreikas tulkojumā. Latvijas II Olimpiādes atklāšanas ceremoniju tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 1. kanālā.
Organizatori prognozē vēl lielāku interesi nekā 2004. gadā, kad olimpiādes atkāšanu tiešraidē vēroja vairāk nekā 410 tūkstoši skatītāju, bet klātienē ceremoniju noskatījās vairāk nekā 6000 cilvēku. Plašāka informācija par Latvijas II Olimpiādi: eSports.lv un latvijasolimpiade.lv

Latvijas Olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē kā Latvijas pašvaldību labākos sportistus, tā ļauj gūt sportisko apliecinājumu amatieru līgas komandām un individuālo sporta veidu pārstāvjiem gan no galvaspilsētas, gan Latvijas reģioniem. Latvijas II Olimpiāde norisināsies no 13. līdz 15. jūnijam Ventspilī. Olimpiādē tiks pārstāvētas 26 disciplīnas 22 sporta veidos. Latvijas II Olimpiādē tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti. Vienlaikus Latvijas II Olimpiāde būs viens no pēdējiem atlases posmiem XXIX Olimpiskajām spēlēm Pekinā. Latvijas I Olimpiāde notika 2004. gadā Ventspilī, bet I ziemas olimpiāde norisinājās 2005. gadā Siguldā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
8

Olimpiāde noslēgusies negaidīti spoži

Latvijas sporta svētki - Latvijas II Olimpiāde Ventspilī, kas sākās 13. jūnijā ar atklāšanas ceremoniju un reti grandiozu uguņošanu, noslēgusies ar trim Latvijas rekordiem un lielisku olimpiešu sniegumu.
12

Olimpiādes turnīrā vīriem uzvar Ventspils

Latvijas II Olimpiādes basketbola turnīrā vīriem par uzvarētājiem kļuva Ventspils komanda, kas strīdu un emociju pilnā mačā ar 85:64 apspēlēja Jelgavu.
13

Kopsavilkums: Otrā diena

Noslēgusies otrā Latvijas II Olimpiādes diena. Vislielāko pārsteigumu sagādājusi ventspilniece Inna Poluškina, 3000 kavēkļu skrējienā labojot Latvijas rekordu, kas līdz šim piederēja Poļinai Jeļizarovai.