Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

A. Kovals: "Latvijas Olimpiādei ir īpaša noskaņa"

A. Kovals: "Latvijas Olimpiādei ir īpaša noskaņa"
Ainārs Kovals

Piedāvājam nelielu interviju ar šķēpmetēju Aināru Kovalu, kurš dalās savos iespaidos par iepriekšējo un gaidāmo Latvijas Olimpiādi, kas jūnija vidū norisināsies Ventspilī.

Kādi Tev ir galvenie iemesli, lai piedalītos Latvijas II Olimpiādē?
Pirmkārt, vēlos pārstāvēt savu pašvaldību – Bauskas rajonu. Viņi mani ir atbalstījuši un atbalsta arī tagad, tādēļ, ja ir nepieciešamība un esmu brīvs, startēju no Bauskas rajona. Īpaša gatavošanās Latvijas II Olimpiādei nav paredzēta – mēs gatavojamies visai sezonai.

Kuri būs galvenie pretendenti uz uzvaru šķēpmešanas sektorā?
Grūti pateikt. Kā jebkurās sacensībās – var izdoties un var neizdoties, tas ir sports, daudz ko noteiks veiksme. Atceros, Pirmajā Latvijas olimpiādē 2004. gadā man izdevās ļoti labs starts, izcīnīju otro vietu, aizmetu ap 81 metru. Tam laikam tas bija ļoti labs sniegums.

Kādas vēl atmiņas no Pirmās Latvijas olimpiādes?
Ļoti patika atklāšanas ceremonija. Tas bija liels pārsteigums: uguns šovs, salūts.
Daudz gan no visas Olimpiādes neredzēju, biju uz atklāšanu, nostartēju un vairāk laika nebija.

Kā Tu vērtē savas izredzes šogad?
Tāpat, kā par konkurentiem, arī par sevi, šobrīd, neko nevaru prognozēt, jo treniņi – tas ir viens, bet sacensības – pavisam kas cits. Šosezon vēl neviens starts nav bijis. 17. un 18. maijā Latvijas Universiādē būs pirmās sacensības. Pēc nedēļas došos uz Vāciju, tur būs sacensības, uz kurām regulāri braucu – tad arī varēs teikt, ka sezona ir sākusies.

Kā atšķiras Latvijas Olimpiāde no citām sacensībām Latvijā un pasaulē?
Latvijas Olimpiādi noteikti var izcelt – kad aizbrauc ārzemēs uz kādiem komercmačiem, patrenējies, nostartē un viss. Nav nekādas svinīgas parādes, svētku sajūtas. Vēl svarīgi ir tas, ka var aizstāvēt savu novadu, savu pilsētu. Valda tāda draudzība un vienotība – ar citām sacensībām to nevar salīdzināt! Ārzemēs vienkārši aizbrauc, izmet un viss beidzies, bet te viss ir pēc īstām Olimpiskām tradīcijām. Priecē arī tas, ka ir ļoti liela sporta veidu daudzveidība, ne tikai vieglatlētika, futbols vai „basītis”.

Cik svarīga ir Latvijas II Olimpiāde citu sacensību vidū šajā sezonā?
Jebkuras sacensības ir vērā ņemamas un katras ir atšķirīgas. Vari būt vienādā formā, bet vienās sacensībās nostartē labi, citās slikti. Tas viss dod pieredzi, var analizēt rezultātus. Ja starts ir bijis labs, tas savukārt vairo pārliecību un pozitīvismu, kas ir svarīgi psiholoģiski.

Ko Tu domā par tādu pasākumu kā Latvijas Olimpiāde? Tev tās vairāk ir sacensības vai svētki?
Šāds pasākums ir ļoti labs, pozitīvs. Ir pārstāvēts plašs sports veidu diapazons un ir interesanti satikt vecos paziņas un draugus. Rezultāts šādā pasākumā nav svarīgākais, svarīgākais ir cilvēki. Iespējams, sportiskie rezultāti tur nebūs tik augsti, piedalīsies arī cilvēki, kuri parasti nestartē visaugstākajā līmenī, bet būs “forši” satikties ar bijušajiem treniņbiedriem, pedagogiem.

Tavi novēlējumi konkurentiem, komandas biedriem un skatītājiem.
Tātad konkurentiem – veiksmi un izturību. Komandas biedriem – cīņas sparu un faniem – patīkamu atpūtu foršā pasākumā!

Interviju sagatavoja: Kaspars Kārkliņš


, 2008-05-16 17:16, pirms 16 gadiem
pasakums bus ne pa jokam labs...
, 2008-05-17 08:17, pirms 16 gadiem
Vēlu veiksmi lielākajam joku plēsējam!
, 2008-05-23 20:23, pirms 16 gadiem
Zinu,ka no Aināra var sagaidīt patīkamus pārsteigumus,tāpēc novēlu viņam veiksmīgus treniņus un Latvijas Olimpiādē Ventspilī tālus metienus!
8

Olimpiāde noslēgusies negaidīti spoži

Latvijas sporta svētki - Latvijas II Olimpiāde Ventspilī, kas sākās 13. jūnijā ar atklāšanas ceremoniju un reti grandiozu uguņošanu, noslēgusies ar trim Latvijas rekordiem un lielisku olimpiešu sniegumu.
12

Olimpiādes turnīrā vīriem uzvar Ventspils

Latvijas II Olimpiādes basketbola turnīrā vīriem par uzvarētājiem kļuva Ventspils komanda, kas strīdu un emociju pilnā mačā ar 85:64 apspēlēja Jelgavu.
13

Kopsavilkums: Otrā diena

Noslēgusies otrā Latvijas II Olimpiādes diena. Vislielāko pārsteigumu sagādājusi ventspilniece Inna Poluškina, 3000 kavēkļu skrējienā labojot Latvijas rekordu, kas līdz šim piederēja Poļinai Jeļizarovai.