Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Ivo Lakučs: "Ventspilī būs Eiropas elite"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ivo Lakučs: "Ventspilī būs Eiropas elite"
Ivo Lakučs

Piedāvājam nelielu interviju ar Ivo Lakuču, kurš kopā ar pārējiem Latvijas labākajiem BMX braucējiem nesen atgriezies no Vācijas, kur 3. un 4. maijā notika Eiropas Čempionāta finālkārtas. Lakučs tur ieņēma 3. vietu.

Turpinām ielūkoties Latvijas II Olimpiādes dalībniekos. Šoreiz neliela intervija ar BMX riteņbraucēju Ivo Lakuču, kurš ir viens no Latvijas, Eiropas un pasaules līderiem šajā sporta veidā.

Kas ir tas, kas Tevi vilina piedalīties Latvijas II Olimpiādē?
Pirmkārt – tā ir Olimpiāde pati par sevi un mums, BMX braucējiem, tā būs pirmā Latvijā. BMX, kā sporta veids debitēs Latvijas II Olimpiādē. Lai arī pats esmu no Valmieras, šoreiz pārstāvēšu Ventspili. Arī Ventspils BMX trasi projektēju un būvēju es, tā man ir tāda kā – mājas trase!

Vai ir paredzēta īpaša gatavošanās Latvijas II Olimpiādei?
Jūnija vidū, kad notiks Latvijas II Olimpiāde, mums sezona jau būs beigusies. 1. jūnijā ir Pasaules Čempionāts, kas būs pēdējās lielās sacensības pirms Pekinas Olimpiādes. Pasaules Čempionātā noskaidrosies, cik pārstāvju Latvijai būs Pekinā, bet galīgo sastāvu uzzināsim pēc Latvijas II Olimpiādes.

Kuri būs galvenie konkurenti uz uzvaru Ventspilī?
Vispirms jau – 2008. gada Eiropas čempions Māris Štrombergs. Vēl arī 5. vietas īpašnieks Eiropā Artūrs Matisons un Toms Skujiņš, kurš tikko Vācijā kļuvis par Eiropas čempionu junioriem. Cīņā noteikti iesaistīsies arī Artis Žentiņš. Ventspilī, faktiski, varēs redzēt Eiropas BMX elites galvgali, jo, šobrīd, Latvija nosaka toni šajā sporta veidā.

Kā vērtē savas izredzes, kļūt par pirmo Latvijas Olimpiādes BMX čempionu?
Mans trumpis ir pieredze, jo galvenie konkurenti ir jaunāki. Domāju, ka spēšu koncentrēties un „izšaut” izšķirīgajā brīdī. BMX daudz ko nosaka veiksme un te viss var gadīties. Ņemot vērā, ka pirms desmit dienām būs bijis Pasaules čempionāts, visi būsim ļoti augstā gatavībā un es prognozēju cīņas par katru metru.

Vai esi sev uzstādījis kādus uzdevumus Latvijas II Olimpiādē?
Mans uzdevums, pilnīgi noteikti, ir iekļūt labāko trijniekā. Faktiski, tā būs neoficiāla kvalifikācija „lielajai olimpiādei” Pekinā. Lai arī galvenās sacensības būs Pasaules Čempionāts, vērtēs arī rezultātus Latvijas II Olimpiādē, jo gribam, lai uz Pekinu aizbrauc, tiešām, labākie. Šāda sistēma ir, lai Ventspilī nebūtu tāda vienkārša braukāšana, bet nopietna cīņa, un durvis uz Pekinu vaļā ir visiem.

Latvijas Olimpiāde – Tev tās vairāk ir sacensības vai svētki?
Man katras sacensības ir kā svētki. Kad uzvelku savu sacensību formu, man tas ir kā uzvalks ejot uz ballīti. Latvijas Olimpiādē šai sajūtai vajadzētu būt vēl nozīmīgākai. Varu kļūt par 12-kārtēju Latvijas čempionu, bet būt pirmajam, kas izcīna zelta medaļu Latvijas Olimpiādē – tas ir kas ļoti īpašs un liels gods.

Tavs novēlējums saviem cīņu biedriem, pretiniekiem un skatītājiem.
Cīņu biedriem – vēlu veiksmi, jo BMX bez tās neiztikt un tā ir nozīmīga panākumu sastāvdaļa. Lai uzvar spēcīgākais! Skatītājiem – labus laika apstākļus, lielisku atpūtu svaigā gaisā, jo Ventspils trase ir uzbūvēta atrakciju parkā, skaistā vietā. Varu apsolīt principiālas un skaistas cīņas ar Eiropas labāko braucēju piedalīšanos!

Interviju sagatavoja Kaspars Kārkliņš

     [+] [-]

, 2008-05-14 10:15, pirms 16 gadiem
laba intervija! paldies esportam!!

     [+] [-]

, 2008-05-15 03:13, pirms 16 gadiem
nu ja jau cīņu biedriem vēli veiksmi, tad Tev ar vēlu veiksmi!

     [+] [-]

, 2008-06-06 23:46, pirms 16 gadiem
Nu jau pasaules