Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Zatlers sveiks Latvijas II Olimpiādes dalībniekus

Latvijas lielāko sporta svētku atklāšanas ceremonijā 13. jūnijā plkst. 22.00 visu septiņu Latvijas pilsētu un 26 rajonu pašvaldību sporta komandas sveiks Valsts Prezidents Valdis Zatlers.

Latvijas II Olimpiādes atklāšana būs veidota Olimpisko spēļu stilā. Piedalīsies mūziķi, sporta meistari, pirotehnikas speciālisti un brīvprātīgie, kopā - ap 500 cilvēku.

Atklāšanas ceremonijā pirmo reizi jaunā, vokālās grupas „Cosmos”, aranžējumā izskanēs arī Latvijas Olimpiskās komitejas himna "Oda sportam". Himnas mūzikas autors ir I. Kalniņš un vārdu autors olimpiskās kustības „tēvs” Pjērs de Kubertēns dzejnieces Dagnijas Dreikas tulkojumā.

Atklāšanas ceremonijas idejas autore Inita Pelse stāsta: „Olimpiskā atklāšanas ceremonija ar rituāliem ir viens no visgaidītākajiem mirkļiem spēļu norisē. Ceremonijās tiek izceltas katras zemes vēsturiskās un šodienas vērtības. Daudzi vēl atceras atklāšanas ceremoniju Turīnā un ar nepacietību gaida, ko būs sarūpējusi Pekina, tāpēc mūsu mērķis Latvijas II Olimpiādes atklāšanā ir parādīt labāko, kas ir mums pašiem Latvijā: labākos olimpiešus, labākos šova meistarus, labākos dziedātājus un dejotājus, un, protams, labākos skatītājus! Atklāšanas ceremonijai izvēlējāmies četru stihiju – zeme, ūdens, gaiss, uguns – tēmu. Četri gadalaiki kā pasaules četras stihijas, vienošanās kopīgās dziesmās, lepnums par sevi un latviešu spēks.”

Biļetes uz Latvijas II Olimpiādes atklāšanas ceremoniju nopērkamas Olimpiskā centra „Ventspils” un „Biļešu servisa” kasēs.

Latvijas II Olimpiādes atklāšanas ceremoniju tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 1. kanālā.

Organizatori prognozē vēl lielāku interesi nekā 2004. gadā, kad olimpiādes atkāšanu tiešraidē vēroja vairāk nekā 410 tūkstoši skatītāju, bet klātienē ceremoniju noskatījās vairāk nekā 6000 cilvēku.

Latvijas II Olimpiāde norisināsies no 13. līdz 15. jūnijam Ventspilī. Olimpiādē tiks pārstāvētas 26 disciplīnas 22 sporta veidos. Latvijas II Olimpiādē tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti. Vienlaikus Latvijas II Olimpiāde būs viens no pēdējiem atlases posmiem XXIX Olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Latvijas I Olimpiāde notika 2004. gadā Ventspilī, bet I ziemas olimpiāde norisinājās 2005. gadā Siguldā.

Informācija par Latvijas II Olimpiādi:
latvijasolimpiade.lv

  +2 [+] [-]

, 2008-06-10 10:59, pirms 16 gadiem
Malacis.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-10 12:42, pirms 16 gadiem
Kā korķis visiem caurumiem... Ta Zatlers cenšas pulēt savu reputāciju, kas diemžēl pat ārpus Latvijas ir kritiski zemā līmenī