Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

K.Straume: "Galvenais ir sportiskais princips"

K.Straume: "Galvenais ir sportiskais princips"
Krists Straume

Tuvojoties Latvijas II Olimpiādei eSports.lv piedāvās intervijas ar dažādiem sportistiem, kas startēs šajā sporta pasākumā. Kā pirmais – smaiļotājs Krists Straume, kuram drīz gaidāms arī Eiropas čempionāts.

Krists Straume (dz. 13.05.1986.) trenējas Seviļā, Spānijā. Treniņu plāns ir ļoti smags, dienā jānoairē 30 līdz 38 kilometri, kā arī atsevišķi treniņi svaru zālē. Tuvākajās dienās Krists, kopā ar savu pārinieku divniekos – Kristapu Zaļupi, dosies uz Milānu (Itālija), kur aizvadīs pēdējos treniņus līdz Eiropas čempionātam, kas risināsies no 15. līdz 18. maijam.

Kādi ir galvenie iemesli piedalīties Latvijas II Olimpiādē?
Pirmkārt, tas ir sportiskais princips. Šajā sezonā, kad ir lielās Olimpiskās spēles Pekinā, citu sacensību nav tik daudz un jāizmanto katra izdevība. Tas būs arī interesanti, jo divniekā neairēšu kopā ar savu ierasto partneri Kristapu Zaļupi, jo viņš pārstāvēs Limbažu rajonu, bet es – Rīgu. Divniekā airēšu kopā ar Alekseju Rumjancevu. Startēšu visās disciplīnās – vieniniekos, divniekos un četriniekos.

Vai esi paredzējis kādu īpašu gatavošanos Latvijas II Olimpiādei?
Ņemot vērā, ka šī ir Olimpiskā sezona, viss pārējais ir pakļauts startam Pekinā. Tādēļ Latvijas II Olimpiāde arī būs kā treniņsacensības.

Kuri būs galvenie pretendenti uz uzvarām Latvijas II Olimpiādē?
Ja nenotiks nekas neparedzēts, tad tiem vajadzētu būt Kristapam Zaļupem, Aleksejam Rumjancevam un arī man. Vieniniekos – tur visādi var gadīties un cīņa, visdrīzāk, būs visspraigākā. Divniekos – tur mums ar Alekseju ir vislielākās cerības un, noteikti, centīsimies uzvarēt. Arī četriniekos mums ir laba komanda un trijniekā vajadzētu tikt. Visās disciplīnās mans mērķis ir – medaļas!

Kādas palikušas emocijas no Latvijas Pirmās olimpiādes 2004. gadā?
Latvijas Pirmā olimpiāde ļoti patika, atceros ar vislabākajām emocijām. Viss bija noorganizēts augstā līmenī. Mums, airētājiem, sacensības notiek Brocēnos, bet uz atklāšanas ceremoniju biju aizbraucis, tas bija forši. Latvijas Olimpiāde, pavisam noteikti, atšķiras no citām sacensībām Latvijā – ir cita atmosfēra. Domāju, ka īpaši interesanti būs jaunajiem sportistiem, atklāšanas ceremonija, salūts, daudz citu sporta veidu pārstāvju – viss kā lielajās Olimpiādēs. Tā ir laba pieredze.

Vai ir kādi īpaši uzdevumi Latvijas II Olimpiādei? Rezultāti, vietas?
Neviens man šādus uzdevumus nav devis, tikai es pats. Ja divniekos izcīnīsim zelta medaļas, bet citās disciplīnās iekļūšu labāko trijniekā – Latvijas II Olimpiāde Ventspilī būs izdevusies.

Cik svarīga ir Latvijas II Olimpiāde citu sacensību vidū?
Šosezon, tās sanāk trešās svarīgākās sacensības. Galvenās – protams Olimpiskās spēles Pekinā. Vēl pirms tam – no 15. līdz 18. maijam Itālijā, Milānā būs Eiropas čempionāts.

Tavs novēlējums saviem konkurentiem – sportistiem un līdzjutējiem Latvijas II Olimpiādē.
Sportistiem novēlu izturību, it sevišķi tiem, kuriem šis ir arī lielās Olimpiādes gads. Skatītājiem – izbaudīt šīs sacensības, kas ir arī lieliski svētki. Un vēl, brauciet ne tikai uz Ventspili, bet arī uz Brocēniem – tur būs ko redzēt!

Interviju sagatavoja Kaspars Kārkliņš


, 2008-05-08 17:03, pirms 16 gadiem
Uzvārds atbilstošs sporta veidam!
, 2008-05-17 19:11, pirms 16 gadiem
Kristapam jau arī
8

Olimpiāde noslēgusies negaidīti spoži

Latvijas sporta svētki - Latvijas II Olimpiāde Ventspilī, kas sākās 13. jūnijā ar atklāšanas ceremoniju un reti grandiozu uguņošanu, noslēgusies ar trim Latvijas rekordiem un lielisku olimpiešu sniegumu.
12

Olimpiādes turnīrā vīriem uzvar Ventspils

Latvijas II Olimpiādes basketbola turnīrā vīriem par uzvarētājiem kļuva Ventspils komanda, kas strīdu un emociju pilnā mačā ar 85:64 apspēlēja Jelgavu.
13

Kopsavilkums: Otrā diena

Noslēgusies otrā Latvijas II Olimpiādes diena. Vislielāko pārsteigumu sagādājusi ventspilniece Inna Poluškina, 3000 kavēkļu skrējienā labojot Latvijas rekordu, kas līdz šim piederēja Poļinai Jeļizarovai.