Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas lakrosa izlase kļūst par ''Berlin Open'' čempioniem

Krišs Upenieks

Latvijas lakrosa izlase kļūst par ''Berlin Open'' čempioniem
Latvijas vīriešu lakrosa izlase
Foto: LLF

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas izlase aizvadīja spēles Eiropas vecākajā lakrosa turnīrā – Berlin Open. Šogad mūsu komanda apliecināja favorītu statusu un kļuva par šī turnīra čempioniem.

Gadu iepriekš izdevās tikt līdz finālam, kur izlase piekāpās čehu komandai ''Jižņi Mesto'' ar rezultātu 9:10. Šogad Latvijas izlase uz turnīru bija devusies favorītu statusā ar mērķi uzvarēt turnīrā. Izlase tika izlozēta D apakšgrupā kopā ar Šveices nacionālo izlasi, Honkongas komandu un vācu komandu ''German Oaks''.

Pirmajā turnīra dienā tika izspēlētas grupu turnīra spēles. Latvijas izlasei pirmā pretiniece bija ātrā Honkongas komanda, kura uzvarēta arī pagājušajā gadā. Spēles iniciatīvu ātri pārņēma Latvijas komanda un neatstāja nekādus variantus pretiniekiem. Svinēta uzvara un gala rezultāts 11:2.

Dienas nākošā spēle bija pret ''German Oaks'' komandu, kur mūsu komanda iesāka diezgan lēni. Dodot iespēju jaunajiem spēlētajiem, spēle noslēdzās 13:6. Svarīgākā un sīvākā cīņa apakšgrupā Latvijas izlase bija pret Šveices nacionālo izlasi, kurai tika smagi zaudēts 2014. gada pasaules čempionātā. Šī spēle izšķīra, kura komanda izies no apakšgrupas kā pirmā. Latvijas izlase spēlei bija noskaņojusies kaujinieciski. Spēle iesākās sīvi. Mūsu izlase ļoti labi darbojās aizsardzībā, neatļaujot Šveices izlasei izpausties uzbrukumā. Laukuma pretējā galā, uzbrukuma zonā, Lavijas izlase darbojās vēl labāk un gala rezultāts 9:2.

Otrajā turnīra dienā sākās izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā stājās pretī bundeslīgas ziemeļu izlase. Latvijas izlase ātri iegāja ritmā un priecēja līdzjutējus ar spilgtām epizodēm – daudz vārti, vairāki spēka paņēmieni mūsu komandas izpildijumā. Netrukā arī provokācijas no pretinieku puses, uz kurām mūsu spēlētāji neatbildēja. Gala rezultāts 18:4 un nodrošināta vieta pusfinālā.

Par iekļūšanu finālā nākamie pretinieki bija pagājušā gada neuzvarētie un Berlin Open’15 čempioni ''Jižņi Mesto'' komanda no Čehijas. Spēles temps bija ātrs un saspringts, Latvijas izlasei šī bija grūtākā spēle līdz šim turnīrā. Ļoti labi spēlēja pretinieku vārtsargs, kas atvairīja daudzus labus latviešu metienus. Lai kā čehu komanda cīnījās, šogad latvieši bija pārāki un uzvarēja ar rezultātu 10:5.

Noslēdzošajā turnīra dienā Latvijas izlasei bija tikai viena spēle – fināls. Finālā Latvijas komandai pretī stājās ''AIST LACROSSE'' komanda no ASV. Finālspēle tika aizvadīta pēc pilniem oficiāliem FIL noteikumiem un notika centrālajā stadionā, ar gandrīz pilnu fanu tribīni. Spēle iesākas ļoti ātrā tempā. Latviešiem bija grūti noturēt ASV spēlētājus viņu zonā un pretinieki ātri guva pirmos vārtus. Latvieši tupināja cīnīties un atspēlējās. Noslēdzoties pirmajam puslaikam, rezultāts 6:3 par labu mūsu komandai. Emociju bagātā spēlē, otrajā puslaikā, ASV komandai izdevās vairākkārt uzlauzt Latvijas aizsardzību un gūt vārtus. Latvijas izlase atkārtoti nonāca iedzinējos 9:7, kas šajā turnīrā notika tikai otro reizi. Tomēr latvieši nepadevās un nepakļāvās ASV komandas provokācijām. Spēles beigu svilpei skanot rezultāts uz tablo 11:10 par labu Latvijas izlasei. Latvijas izlase – ''Berlin Open'' čempioni!

Informāciju sagatavoja:
Aleksis Kerno