Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas lakrosistes EČ otrajā spēlē zaudē Nīderlandei

Latvijas lakrosistes EČ otrajā spēlē zaudē Nīderlandei
Latvijas sieviešu lakrosa izlase Eiropas čempionāta atklāšanas ceremonijā

Neveiksmi otrajā Izraēlā notiekošā Eiropas čempionāta spēlē trešdien piedzīvoja Latvijas sieviešu lakrosa izlase, kas ar rezultātu 5:12 (2:3, 1:3, 1:5, 1:1) piekāpās Nīderlandei.

Latvijas izlase pirmā izvirzījās vadībā, kad jau pēc 33 sekundēm izcēlās Ieva Opoļska, turklāt vēlāk Valērija Druzjaka panāca 2:2. Pēc 24 spēlētām minūtēm Elīna Cēbura vēl Latvijai ļāva pietuvoties līdz 3:5, bet tad pretinieces guva piecus vārtus pēc kārtas un vairs nebija notveramas. Spēles beigās Latvijas izlases rindās vēl divas reizes izcēlās Druzjaka.

Kā vēstīts, čempionāta ievadā otrdien Latvija ar 10:7 uzveica Itāliju. B apakšgrupā līdere ar divām uzvarām ir Nīderlande, kam ar vienu panākumu seko Norvēģija (vienā spēlē) un Latvija (divās cīņās), bet tikai zaudējušas pagaidām ir Itālija un Šveice. Nākamajā spēlē Latvija piektdien agri no rīta tiksies ar Norvēģiju un tā varētu būt izšķirošā par vietu grupas divniekā.

Čempionātā komandas sadalītas trijās apakšgrupās. Pirmās sešas valstis pēc 2015. gada Eiropas čempionāta rezultātiem spēlē A grupā, kamēr pārējās, kuru vidū ir arī Latvija, ielozētas B un C grupās. B un C apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējām būs iespēja cīnīties par 1.-12. vietu, kamēr pārējās sacentīsies par 13.-16. pozīciju.

Eiropas čempionātā, kas notiks līdz 25. jūlijam, startē 16 spēcīgākās Eiropas komandas. Latvijas izlases augstākais sasniegums ir astotā vieta 2015. gada Eiropas čempionātā. Savukārt 2017. gadā latvietes guva 17. vietu pasaules čempionātā. Aprīlī Latvijas sieviešu izlase spēcīgā konkurencē izcīnīja ceturto vietu pārbaudes turnīrā Jelgavā.

Latvijas komandas sastāvs: Laura Baltmane, Krista Brīdiņa, Elīna Cēbura, Valērija Druzjaka (c), Zane Jaundžeikare, Nensija Kalniņa, Rebeka Koroļonoka, Reičela Lasda, Laura Liepiņa, Eiženija Matiļeviča, Linda Nutere, Ieva Opoļska (c), Agrita Ose, Nikola Petrovskis, Elīna Ruperte, Esterte Urbančika, Ieva Vilka (c), Līga Vilka.

Komandu vada galvenā trenere Grečena Lasda, treneres palīgi Takers Holanders un Reičela Lasda.


Lakrosa foto ar ilustratīvu nozīmi. Foto: llf.lv

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti

Svētdien tika aizvadīts pirmais Latvijas 6 pret 6 lakrosa čempionāta sabraukums. Spēlētāji tikās Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kur visas dienas garumā sacentās vairākās vecuma grupās, lai noskaidrotu spēcīgāko.
Foto: Team Latvia Lacrosse

Latvijas U21 lakrosa izlasei 19. vieta pasaules čempionātā

LETA. Latvijas U-21 vīriešu izlase sestdien Īrijā svinēja uzvaru pasaules U-21 čempionāta spēlē un noslēdza meistarsacīkstes 19.vietā.
Latvijas U21 vīriešu lakrosa izlases ekipējums priekš PČ Īrijā. Foto: Facebook/2022 Men's U21 Lacrosse World Championship
1

Latvijas U-21 lakrosa izlase pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 19.vietu

LETA. Latvijas U-21 vīriešu lakrosa izlase piektdien piedzīvoja neveiksmi Īrijā notiekošajā pasaules U-21 čempionātā un noslēgs meistarsacīkstes ar cīņu par 19.vietu.