Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas lakrosa izlase izlaiž milzīgu pārsvaru, tomēr pagarinājumā uzvar Grieķiju

Latvijas lakrosa izlase izlaiž milzīgu pārsvaru, tomēr pagarinājumā uzvar Grieķiju
Kritofers Doktors (no labās) un Railijs Lasda pasaules čempionātā
Foto: Latvijas Lakrosa federācija

Latvijas vīriešu lakrosa izlase otrajā pasaules čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 10:9 (5:0, 3:3, 0:3, 1:3, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Grieķiju, cīņas laikā no rokām izlaižot milzīgu pārsvaru.

Latvijas izlase spēles 27. minūtē izvirzījās vadībā ar 8:0, tomēr 71. minūtē grieķi jau bija panākuši izlīdzinājumu 8:8. Atlikušajās minūtēs katra no komandām iemeta pa vieniem vārtiem, bet uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kurā izcēlās Īlajs Lasda. Grieķijas izlase aizvada savu debijas pasaules čempionātu.

Latvijai pa trim vārtiem guva Meisons Gormans un Īlajs Lasda, kamēr divreiz izcēlās Kristofers Zarins, bet pa vieniem vārtiem iemeta Railijs Lasda un Gints Gūtmanis.

Turnīra pirmajā mačā Latvija ceturtdien ar 13:10 pārspēja Meksiku. Nākamajā duelī Latvija svētdien spēkosies ar citā apakšgrupā uzvarējušo Īriju.

Pasaules čempionāts norisinās reizi četros gados un šīs ir jau trīspadsmitās meistarsacīkstes. Šogad pirmo reizi sacensības nenotiek ASV, Kanādā, Austrālijā vai Anglijā. Pirms četriem gadiem turnīrā triumfēja Kanāda, bet kopumā visvairāk reižu uzvarējusi ASV (9).

Izraēlā kopā startē 48 komandas, bet Latvijas Lakrosa federācija iepriekš bija paudusi, ka komanda vēlas iekļūt pirmajā piecpadsmitniekā.

Jau tradicionāli lakrosa izlasē iekļauti vairāki latviešu izcelsmes amerikāņi. Piemēram, Kristofers Zariņš, Railijs Lasda, Īlajs Lasda un Deivids Salters sastāvā bija arī iepriekšējā čempionātā pirms četriem gadiem. Toreiz izlasē bija arī Maikls Menakers, kurš šoreiz nav sastāvā, tomēr klāt nākuši Kristofers Doktors, Trejs Kailunass, Endrū Doktors un Meisons Gormans.

Izlases galvenais treneris ir Makss Silberlihts, kurš ikdienā ir Bostonas Universitātes lakrosa komandas galvenā trenera palīgs un arī pats savulaik spēlējis NCAA pirmajā divīzijā kā vārtsargs.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas izlase izcīnīja 19. vietu, bet 2006. un 2010. gada turnīros bija attiecīgi 14. un 20. pozīcijā. Pirms diviem gadiem Latvijas izlase guva devīto vietu Eiropas čempionātā. Toreiz komandu trenēja Pauls Dzintars Kalniņš, bet Silberlihts bija viens no viņa palīgiem.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs pasaules čempionātam

PozīcijaSpēlētājs
vārtsargiKristofers Doktors
Raivo Sedvalds
aizsargiRoberts Pučka
Trejs Kailunass
Railijs Lasda
Deivids Salters
Toms Kaktiņš
Kaspars Veips
pussargiEndrū Doktors
Gints Gūtmanis
Meisons Gormans
Kārlis Trankalis
Rūdolfs Ozoliņš
Aleksis Kerno
Kaspars Stabulnieks
Miks Stabulnieks
Ronalds Zaumanis
Gatis Zeps
uzbrucējiArtūrs Krastiņš
Ģirts Sproģis
Īlajs Lasda
Kaspars Rudzinskis
Kristofers Zarins

, 2018-07-14 21:27, pirms 6 gadiem
Letiņu stilā, lai būtu interesantāk
, 2018-07-14 22:03, pirms 6 gadiem
Meklējat puisi!
Es esmu Mariya, es esmu 21, jautrs, slaids un nav pieticīgs vispār))
Foto un tālruņa numurs anketā >>> sisisa.tk
Lakrosa foto ar ilustratīvu nozīmi. Foto: llf.lv

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti

Svētdien tika aizvadīts pirmais Latvijas 6 pret 6 lakrosa čempionāta sabraukums. Spēlētāji tikās Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kur visas dienas garumā sacentās vairākās vecuma grupās, lai noskaidrotu spēcīgāko.
Foto: Team Latvia Lacrosse

Latvijas U21 lakrosa izlasei 19. vieta pasaules čempionātā

LETA. Latvijas U-21 vīriešu izlase sestdien Īrijā svinēja uzvaru pasaules U-21 čempionāta spēlē un noslēdza meistarsacīkstes 19.vietā.
Latvijas U21 vīriešu lakrosa izlases ekipējums priekš PČ Īrijā. Foto: Facebook/2022 Men's U21 Lacrosse World Championship
1

Latvijas U-21 lakrosa izlase pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 19.vietu

LETA. Latvijas U-21 vīriešu lakrosa izlase piektdien piedzīvoja neveiksmi Īrijā notiekošajā pasaules U-21 čempionātā un noslēgs meistarsacīkstes ar cīņu par 19.vietu.