Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pozitīvas dopinga analīzes Latvijas spēka trīscīņas un lakrosa pārstāvjiem

Pozitīvas dopinga analīzes Latvijas spēka trīscīņas un lakrosa pārstāvjiem
Foto: Riga Griffins Facebook

Kā vēsta aģentūra LETA, dopinga lietošanā pieķerti vairāki Latvijas sportisti – lakrosa spēlētājs Kārlis Eriņš un spēka trīscīņas pārstāvji Ainis Stagars un Dainis Stivka.

Kārļa Eriņa analīzēs konstatēta viela THC, un par šo pārkāpumu viņam piešķirta divu gadu diskvalifikācija, proti, līdz 2017. gada novembrim, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Lakrosa federācijas vadītājs Krišjānis Volfs.

Savukārt Latvijas Pauerliftinga federācijas prezidents Rinalds Dimiņš aģentūrai LETA apstiprināja pērnā gada beigās pieķerto sportistu vārdus – pozitīvas analīzes bija Ainim Stagaram un Dainim Stivkam. Spēka trīscīņā dopinga lietošanas gadījumi pēdējos gados bijuši biežāk nekā citos sporta veidos Latvijā, un jau šobrīd spēkā esošas diskvalifikācijas ir četriem spēka trīscīņas pārstāvjiem.

Par pozitīvajām dopinga analīzēm tika ziņots jau janvāra izskaņā, kad arī tika paziņots par peldētāja Jāņa Šaltāna „iekrišanu”. Šaltānam gan vēl noteikta diskvalifikācija nav piespriesta.

Saskaņā ar Valsts sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļas sniegto informāciju, bez jau pieminētajiem četriem spēka trīscīņņiekiem šobrīd diskvalifikācija piespriesta arī biatlonistam Edgaram Piksonam, svarcēlājam Rihardam Nejam, basketbolistam Kristapam Zeidakam un hokejistam Ralfam Freibergam, kura diskvalifikācijas termiņš beigsies jau mēneša beigās, proti, pēc 13 dienām.

Izmantotie resursi:
Dopinga lietošanā pieķerti Latvijas lakrosa un...
SMVA Antidopinga nodaļa: sankcijas


, 2016-02-09 17:02, pirms 8 gadiem
Lakrosā pat Dopings, interesanti.
, 2016-02-09 17:04, pirms 8 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Lakrosā pat Dopings, interesanti.
Un kāpēc lai Lakrosā nebūtu dopinga?
, 2016-02-09 17:07, pirms 8 gadiem
Traki. Jācer, ka badmintonā visi tīri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-09 17:18, pirms 8 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Lakrosā pat Dopings, interesanti.
Zāli velk, zāli. Brīnos tikai par to, kurš maksā par šīm analīzēm. Nav olimpiskais sports, lai skraida kaut piedzērušies, apšńaukušies un apdir...es ar taurińu keramo tīklińu rokā
, 2016-02-09 17:21, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Šahisti noteikti stingri tiek kontrolēti, reti dzirdēts ka pieķer!
Tā kā dambrete nav Olimpiskais sporta veids un nezinu vai ir SOK atzīts sporta veids, tad dopinga pārbaudes viņiem var notikt daudz mazākā apmērā vai nenotikt nemaz.
, 2016-02-09 18:49, pirms 8 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Lakrosā pat Dopings, interesanti.
Marihuānu čalis uzpīpējis un dabūjis 2 gadus. Neveiksmīgi! Dīvaini, ka par ko tādu dod divus gadus, tik pat, cik par hormoniem u.tml. Ļoti neveiksmīgi, jo, cik esmu dzirdējis, THC ķermenī turas tikai 21 dienu, bet iespējams kļūdos.
, 2016-02-09 19:03, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Marihuānu čalis uzpīpējis un dabūjis 2 gadus. Neveiksmīgi! Dīvaini, ka par ko tādu dod divus gadus, tik pat, cik par hormoniem u.tml. Ļoti neveiksmīgi, jo, cik esmu dzirdējis, THC ķermenī turas tikai 21 dienu, bet iespējams kļūdos.
Arī anabolisko steroīdu paliekas organismā nav atrodamas mūžīgi.
, 2016-02-09 19:09, pirms 8 gadiem
No kura kluba ir pieķertie trīscīņnieki? Atkal Gulbenes?
, 2016-02-09 21:17, pirms 8 gadiem
Var tikai pabrīnīties par spēka trīscīņas atlētiem-skaidri zināms-būs dopkontrole,bet šie lieto un nemaz nekautrējas startēt.
, 2016-02-10 16:01, pirms 8 gadiem
maaris57 rakstīja: Var tikai pabrīnīties par spēka trīscīņas atlētiem-skaidri zināms-būs dopkontrole,bet šie lieto un nemaz nekautrējas startēt.
Arī mani uzjautrina šis fakts, kad kāds lopiņš cer ka viņu nepamanīs starp pārējiem zēniem
, 2016-02-10 20:05, pirms 8 gadiem
Njaa,nolikt visi maakam,vispirms ir jaazin ko lietojis un kaadaa veidaaa nonaacis organismaa...Esmu viens no vinjiem,atrasts ir methylhexaneamine.Ja zini,kas tas ir,tad sapratiisi,ka tas iisti nav tas,kas vajadziigs svarcelsanaa,zinu,kaa nonaaca organismaa,bet kaa pieraadiit(iepakojuma nav) diemzel nezinu...
, 2016-02-11 22:24, pirms 8 gadiem
krabiitis69 rakstīja: Njaa,nolikt visi maakam,vispirms ir jaazin ko lietojis un kaadaa veidaaa nonaacis organismaa...Esmu viens no vinjiem,atrasts ir methylhexaneamine.Ja zini,kas tas ir,tad sapratiisi,ka tas iisti nav tas,kas vajadziigs svarcelsanaa,zinu,kaa nonaaca organismaa,bet kaa pieraadiit(iepakojuma nav) diemzel nezinu...
Nezinu kurš esi. bet es runāju par neapšaubāmiem gadījumiem. zinu kā agrāk izskatijās un ko cēla Stagariņš. tur pat nav jāzin, vnk redzot mūli viss jau skaidrs. un pats vēl lien uz nepatikšanām
ieguglēju, man rāda Jack3d. ja tas ir tā, tad pierādi ko vēlies, šis dranķis satur neatļautu vielu un cik zinu, latvijā nav atļauts tirgot to. par to jau bija gana runāts lifteru sabiedrībā un brīdināts par tādu iznākumu.
, 2016-02-12 21:28, pirms 8 gadiem
Ja tas buutu Jack3d,tad es te neko nespaardiitos,bija atlautais pritreineris,protams uz iepakojuma taas vielas sastaava nebija...
, 2016-02-18 23:21, pirms 8 gadiem
Es pats esmu speka triscinieks.
un parasti esmu aizdomajies,ka citi cits citam prasa dzert utt.Bet vini jau nezin kas tam udenim vai sulai ir piejaukts klāt.
sacensibas ir tik daudz pudeļu esmu pamanijis daudzi un haļavu nem un dzer.tad pec tam brinas.Jo nav jau joka lieta ja TEv pec tam uzliek 1500 eiro sodu.Tad jau labaāk katrs noper sev sheikeri vai pudeli un atzime savā veida.
Lakrosa foto ar ilustratīvu nozīmi. Foto: llf.lv

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti

Svētdien tika aizvadīts pirmais Latvijas 6 pret 6 lakrosa čempionāta sabraukums. Spēlētāji tikās Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kur visas dienas garumā sacentās vairākās vecuma grupās, lai noskaidrotu spēcīgāko.
Foto: Team Latvia Lacrosse

Latvijas U21 lakrosa izlasei 19. vieta pasaules čempionātā

LETA. Latvijas U-21 vīriešu izlase sestdien Īrijā svinēja uzvaru pasaules U-21 čempionāta spēlē un noslēdza meistarsacīkstes 19.vietā.
Latvijas U21 vīriešu lakrosa izlases ekipējums priekš PČ Īrijā. Foto: Facebook/2022 Men's U21 Lacrosse World Championship
1

Latvijas U-21 lakrosa izlase pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 19.vietu

LETA. Latvijas U-21 vīriešu lakrosa izlase piektdien piedzīvoja neveiksmi Īrijā notiekošajā pasaules U-21 čempionātā un noslēgs meistarsacīkstes ar cīņu par 19.vietu.