Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

"Druva dynamite" uzvar starptautiskā lakrosa turnīrā Austrijā

"Druva dynamite" uzvar starptautiskā lakrosa turnīrā Austrijā
Publicitātes foto

Finālā pārspējot Austrijas izlasi ar 7:8, "Druva dynamite” uzvarēja starptautiskajā turnīrā "Austrian Lacrosse Open”. Sieviešu konkurencē, uzvarot bronzas finālā Vācijas apvienoto komandu "Let’s LAX” ar 3:2, trešo vietu ieguva "Lady Lacrosse" komanda.

No 30.maija līdz 1.jūnijam Vīnē norisinājās 10.Austrijas atklātais lakrosa turnīrs "X Austrian Lacrosse Open”, kurā no Latvijas piedalījās divas komandas: lakrosa klubs "Druvas Dynamite” no Saldus un "Lady Lacrosse” no Rīgas. Turnīrs norisinājās trīs dienas, tajā piedalījās 12 vīriešu un astoņas sieviešu komandas no tādām valstīm kā Austrija, Vācija, Slovākija, Latvija, Čehija, Šveice, Apvienotā Karaliste un Nīderlande.

Pirmajā dienā abām komandām notika apakšgrupu spēles, kurās "Druva dynamite” ar 12:0 sausā atstāja "Eagles United” komandu, bet otrajā spēlē piedzīvoja vienīgo zaudējumu turnīrā piekāpjoties "Tricksters Lacrosse Team” ar 2:8. Sieviešu komanda "Lady Lacrosse” pirmajā dienā uzvarēja abās grupas spēlēs. Ar 12:1 pārspējot Šveices "Zürich Lions Lacrosse” un ar 7:2 "Vienna Monarchs”.

Sestdienā vīriešu komandām sākās izslēgšanas spēles. Ceturtdaļfinālā "Druva dynamite” piektajā spēles pagarinājumā uzveica pagājušā gada turnīra uzvarētājus, Šveices čempionus "Zürich Lions Lacrosse” komandu ar 6:5 un pusfinālā "SIS Prague” ar 9:4. Turnīra otrā diena neveiksmīga izvērtās sieviešu komandai "Lady Lacrosse” – tika piedzīvoti divi zaudējumi. Apakšgrupu spēlē spraigā cīņā ar 3:4 tika zaudēts turnīra uzvarētājām "SIS Flamingo” un pusfināla spēlē ar 4:7 - Čehijas U-19 izlasei. Turnīra pēdējā dienā "Druva dynamite” zelta finālā spēlēja pret Austrijas izlasi, ko pārspēja ar rezultātu 8:7 un "Lady Lacrosse" bronzas finālā spēlēja pret "Let’s Lax”, ko uzvarēja ar rezultātu 3:2.

"Druva Dynamite" spēlējošais treneris Jurģis Pučka atzīmē, ka uzvara turnīrā viennozīmīgi ir lielākais panākums kluba pastāvēšanas laikā. "Es uzskatu, ka šo titulu nopelnīja visa komanda kopumā, nevis kāds konkrēts spēlētājs. Sākot ar rezervistiem, pamata sastāva spēlētajiem, fizioterapeitu un beidzot ar atbalstītājiem. Druvas komanda vēlas pateikties saviem atbalstītājiem "JR Mežs", SIA "Saldus Zaļā aptieka", SIA "Druva food", SIA "Saldus Druva" un Saldus novada domei, bez kuriem nekādi nebūtu varējuši startēt un uzvarēt turnīrā. Paldies par neizsīkstošo atbalstu mūsu līdzjutējiem Austrijā un "Lady lacrosse” komandai, kuri mums uzmundrināja katrā spēlē”.

"Lady Lacrosse" kapteine Madara Duļevska stāsta, ka turnīrā tika gūtas dažādas emocijas no prieka brīžiem par uzvarām un komandas labo sniegumu līdz pārdzīvojumiem par tiesnešu netaisno rīcību tiesājot savas valsts labā. "Prieks, ka turnīrs sieviešu konkurencē turpina popularizēties. Turnīra līmenis ir krietni audzis, salīdzinot ar pagājušo gadu. Vēlos pateikt lielu paldies komandai, treneriem, vadībai, fizioterapeitam, līdzjutējiem un mūsu atbalstītājiem "Lady Taxi” par iespēju ar labiem rezultātiem startēt turnīrā.”

Vīriešu turnīra noslēguma tabula:
1. "Druva dynamite" (Latvija)
2. Austrijas izlase
3. "Tricksters Lacrosse Team" (Slovākija)
4. "SIS Prague" (Čehija)
5. "DreadLaX" (Apvienotā Karaliste)
6. "Zürich Lions Lacrosse" (Šveice)
7. "Toblerone Lacrosse Team" (Čehija)
8. "Vienna Monarchs Mix" (Austrija)
9. "TSG Tübingen Lacrosse" (Vācija)
10. "Passau Lacrosse" (Vācija)
11. "Eagles United" (Austrija)
12. "Bundeswehr Lacrosse" (Vācija)

Sieviešu turnīra noslēguma tabula:
1. "SIS Flamingo" (Čehija)
2. Čehijas U-19 izlase
3. "Lady Lacrosse" (Latvija)
4. "Let’s Lax" (Vācija)
5. "Women's Dutch NT DP" (Nīderlande)
6. "Vienna Monarchs" (Austrija)
7. "Vienna Cherokees" (Austrija)
8. "Zürich Lions Lacrosse" (Šveice)

Latvijas komandas šajā turnīrā piedalās jau vairākus gadus. 2011.gadā turnīrā piekto vietu ieguva sieviešu lakrosa klubs "Rīga”, 2013.gadā otro vietu izcīnīja "Lady Lacrosse” komanda, 2012.gadā septīto vietu un 2013.gadā ceturto vietu izcīnīja jelgavnieki – LK "Mītava”, 2009.gadā otro vietu ieguva LK "Rīga” un 2013.gadā piekto vietā ierindojās druvinieki – "Druvas Dynamite”

Informāciju sagatavoja:
Ieva Opoļska
LLF komunikācijas speciāliste

     [+] [-]

, 2014-06-04 13:14, pirms 10 gadiem
Kristers Kravinskis labākais