Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:252, Did:0, useCase: 3

SASPERJODS PAR POSITIVUS SPORTISKO PUSI + VIKTORĪNA

Mūsu Republiku jau teju 10 gadus laimīgi apskalo ne tikai Baltijas jūra, bet vasaras lielpludmaļu festivāli. Lai arī Liepāja ir vēja un roka galvaspilsēta, tomēr mazais Nēģu Taču Miests Salacgrīva, ne bez EESTI politsei atbalsta, veiksmīgi turpina savu triumfa gājienu pa visu progresīvo un vēl jo vairāk tiem pakaļ skrejošo jauniešu un pusmūža laužu sirdīm un kājām, un dažam labam pa aknām… Šoreiz plašāks ieskats festivāla norisēs no Jūsu divu uzticamo kalpu skatu punkta, protams, tikai skaitoties caur sporta prizmu.

Man Jūs nav jāiepazīstina ar manu partneri Mr. -, taču jaunākie SC biedri, kuriem ir jāpaskaidro, ka SC ir sportacentrs.com, nevis Ušakovs, varētu arī dažkārt domāt, ka mēs esam viena un tā pati persona, bet tā nav. Tad nu ar savu Partneri, uzrunāšu viņu ar lielo burtu, iesākumā sarīkojām Lielās autosacīkstes. Nav joka lieta, pat slavenie e-OsCAR atteicās no cīņas, jo nevarēja prognozēt izturību 20000 vāģu un 90000 cilindru starpā. Te nu vecākais no biedriem ar savu senās Zušu Galvaspilsētas Carnikavas manevru tika pirmais uz Gaujas tilta, tieši 3 mašīnas priekšā Partnerim, kurš lietāja Juglu un Ādažus. Tālākais pārbaudījums (oficiāli lūdzu nekad nevietā, darbā, karjerā, laulībā u.c. nelietot anglicismu – izaicinājums. Latviešu valodā izaicinājums ir uz dueli, es vai nu viņš) autoorientieristiem sekoja pie Svētciema. Kamēr džudisti, cīkstoņi, bokseri nodarbojās ar svaru dzīšanu, vienlaikus attīstot lēcienu pāri grāvjiem ar ūdeni, lai tiktu vaļā no savējā, es un Partneris veicām smagas pārrunas par turpmāko taktiku. Sasperjods izdalīja ekvivalentu karti Partnerim, kuru šis jaudāja izlietāt pie pirmās iespējas un ar veiklu manevru apbrauca jūdzi stāvrindu. Malacis. Toties Jūsu padevīgais kalps, kā ziņo ESPN, vēsturiski ir izvirzīts kā pirmais hokeja nespēlētājs Lēdijas Bingas jeb džentelmeņa balvai par palikšanu rindā kopā ar visiem.

Diez vai turpinājums būs tik aizraujošs, taču tomēr ir lietas, ko nenāk par skādi minēt. Absolūti lepni Sasperjods var uzteikt savu pēdējos gados trenēto lēcienu. Ja pirms gadiem Manic Street Preachers koncertā lēkāšana notika kopsolī ar visiem, tad šoreiz Sasperjods, labi noēdies 2 dienas kazlēnu gaļu (ne velti mums ir tāda bērnu popdziesma par jēriem, kas lēkā savā vaļā), lēcā pāri kā blokā ar pleciem virs tīkla, visiem teju 2 pēdas. Un tas balseņu aurs – Kasabian kamooooon – bija tāds, ka muka prom i alus šļakstītāji, i pārīši ar maigu dzirdi.

Sastapām maz sportistu. Bet dažus var pieminēat. Vecais labais Ozo, bet ne jau tas, ko padomājāt. Elvi un Ožu vērtība Rolands Ozoliņš. Stalti tie lielā tīkla meistari. Sastapām basketa saldo pārīti Bērzu un Biedru. Par viņiem jau runā to pašu, ko par mums, bet mūs visus 4 vieno viena lieta – kāre uz meitām. Bet tā kā šis ir raksts par sportu, tad te nebūs ziņu par Bērza un Biedra varoņdarbiem, bet gan par sportisko pusi. Atmināties, Biedrs reiz sacīja, ka viņš, ejot uz spēlēm, ar nožēlu skatās uz veterāniem Medisonā, Steiplēs u.c. arēnās. Tad nu varam ziņot – Biedža izskatās kā 50 gadīgs opis ar kumpi un 10 cm īsāks par Bērzu… Te Tev bija sevis taupīšana. Ne jau no garās karjeras paliek par kraķi, bet no dirnēšana. Ar Bērzu viss būs štokos. Viņam ace mirdz.

Pēdējā sportiskā paralēle starp Positivus un sportu ir nedaudz dziļāka. Šogad orgkomiteja nesavāca vārdus, izjemot Kasabian un virkni latvju staltos zeļļus (Inokentijs Mārpls, Laika suns, MonaDeBo, Parara, Rīgas Modes, Pienvedēji), lai gan leģionāru nezināmie bija gana labi un izcili (Kate Boy, Warpaint, Ewert…, Tom Odell + baltkrievi), bet Positivus iet ar vien izteiktāku ceļu kļūt par širpotrebu. Nauda nesmird! Ja nesmird, tad rosinu uzsākt pārrunas ar Gazprom/Itera, jo visiem viesiem ir grūti izrunāt good evening Salacgriva. Good evening Gazprom! Skan tik viegli. Un Majora kungs varētu cerēt uz 20000 Mūsu Lielās Meistarkomandas faniem…

Kuru ceļu ies Positivus orgkomiteja, ziņosim pirmie!
Bet šis bija izcils festivāls, kurā uzvarēja ātrāk, augstāk, spēcīgāk! It sevišķi, ja piemin jau pulksten 21.00 ik katru vakaru līdz lūpai pilnās mazmājiņas… Sīkums, bet neizprotams! Zinu, ka somi pēta meža mēslošanas programmas, bet vai Latvijā... varbūt!
Jāpiemin, ka Positivus ir tāls ceļš ejams, lai sevi sauktu par līdzīgiem ar Kurzemes grāvējiem Tabūnu un Zābaku. Tik lielisks stadions pie festivāla žoga, bet neviena futbola mača, kamēr Tabūnā un Zābakā mauc pa ciņainu pļavu panki ar skūtgalvjiem.

Un NOBEIGUMĀ - cik sporta veidus sazīmējāt mana aprakstā? Balvā – deja ar mums nākamgad pie Inokentija Mārpla.
Ja vairākiem lietotājiem rezultāts vienāds, izšķir olimpisko sporta veidu papildskaitlis kā joker loterijā.

Jūsu Jods un pagurušais Mr.-

     [+] [-]

, 2015-07-21 09:14, pirms 9 gadiem
Skumji

  +1 [+] [-]

, 2015-07-21 09:19, pirms 9 gadiem
Autoram kā kurzemniekam vajadzētu zināt, ka ir Zabadaks, nevis zābaks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-21 15:02, pirms 9 gadiem
Slavens rokmūziķis rakstīja: Labojums: notika Zirņu pagastā.
Nebija tie Lutriņi?

  -1 [+] [-]

, 2015-07-21 15:02, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Autoram kā kurzemniekam vajadzētu zināt, ka ir Zabadaks, nevis zābaks.
Zabadaks ir klubs organizācija, ne fests ; )
Atvainošanos pieņemu!

     [+] [-]

, 2015-07-21 22:31, pirms 9 gadiem
Viena lieta, ko piemirsu uzrakstīt - latvieši jau jūtas baigie dziedātāji, bet ne vella, pat slaveno epohālo Pāri kalniem nevar novilkt. Vēl viena kopsakarība ar sportu. Tikpat cik slikti tribīnēs atbalstām savējos, tikpat slikti arī plaudējam koncertos grupām.

Nu nemākam apmainīties ar enerģijām!!!!