Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hārtlijs: "Vajag vismaz piecus, kuri spēlē centrā, un Indrašis ir viens no viņiem"

Hārtlijs: "Vajag vismaz piecus, kuri spēlē centrā, un Indrašis ir viens no viņiem"
Bobs Hārtlijs. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Līdz pasaules čempionātam hokejā palikušas 11 dienas, un galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Latvijas valstsvienībai vēl atlikušas divas pārbaudes spēles – piektdien un sestdien izbraukumā pret Šveici. Šodienas treniņā potīti savainoja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, bet Hārtlijs sacīja, ka visam vajadzētu būt kārtībā.

Treniņa beigās Kaspars Daugaviņš cieta laukuma stūrī. Pēcāk viņš izmeta pāris lokus pa ledu, tomēr treniņu neturpināja. "Kad ieraudzīju viņu uz ledus, biju sabijies, bet tagad ir labāk. Visam vajadzētu būt kārtībā," teica Bobs Hārtlijs. Tomēr Latvijas izlases kapteinis laukumu pameta klibojot, un pastāv bažas, ka viņš nevarēs piedalīties pārbaudes spēlēs pret Šveici.

"Pēdējos treniņos daudz strādājam pie sistēmām. Labākais mūsu situācijā ir tas, ka kopā esam jau trešo gadu – nav nekā jaunā, atkārtojam jau zināmo, atgriežamies pie saknēm. Mums tomēr ir spēlētāji no Slovākijas, no Vācijas, no Rīgas "Dinamo", no citām KHL komandām, Bļugers un Balcers ir no Ziemeļamerikas. Daudz skatāmies video. Laba intensitāte, man patīk tas, ko redzu," novērojumos dalījās Hārtlijs.

"Balcers un Bļugers ir divi jaunie hokejisti, kuri klauvē pie NHL durvīm, spēruši pirmos soļus un iemetuši savus vārtus. Diemžēl Rūdolfs nespēlēja izslēgšanas mačos, bet Tedijs izkrita pirmajā kārtā. Viņi vēl ir jauni spēlētāji, kuri vēl var daudz mācīties. Taču viņi labi saprot spēli, viņi ir meistarīgi, un viņu Ziemeļamerikas pieredze mums palīdzēs," par komandu papildinājušajiem uzbrucējiem teica Hārtlijs.

Pēdējās divas dienas netrenējās Ronalds Ķēniņš, kurs saslimis. Ceļgala traumu turpina ārstēt Edgars Kulda, kuram rīt paredzēta vizīte pie ārstiem. Hārtlijs pauda, ka uzbrukumā papildinājumi netiek plānoti, bet aizsardzībā klāt nāks Jānis Jaks, Edgars Siksna un Guntis Galviņš, kuram šodien bija paredzēta saruna ar Hokeja federāciju.

"Jau zvanīju uz Kolumbusu, bet viņiem laikam noteikumi neļauj atbrīvot Elvi, kamēr komanda vēl spēlē Stenlija kausā. Mums ir laba komunikācija, bet jāgaida," teica Hārtlijs, vienlaikus paužot, ka viņš ir pārliecināts par pašlaik komandā esošajiem vārtsargiem. "Viņi laukumā atdos visu. Gudļevskim ir liela pieredze, Grigals bija kopā ar mums pirms diviem gadiem, Auziņš novembrī bija turnīrā Minskā. Gudļevskis ir vārtsargs, kurš vārtos nekad nepadodas un strādā līdz pēdējai sekundei. Mačos pret Krieviju viņš bija ļoti labs."

Gan pret krieviem, gan arī Šveicē kā centra uzbrucējs spēlēs Miks Indrašis. "Mums nepietiek centra uzbrucēju. Kad būs jāpieņem svarīgi lēmumi, skatīsimies uz to, kuri var spēlēt centrā, un tas spēlēs zināmu lomu izvēlē. Sastāvā vajadzīgi vismaz pieci spēlētāji, kuri var spēlēt centrā, un Miks ir viens no viņiem. Arī Maskavas "Dynamo" viņš šosezon labi darbojās šajā pozīcijā," pauda galvenais treneris. Tiesa, sezonas lielāko daļu Indrašis bija malējais uzbrucējs, spēlējot blakus Vadimam Šipačovam. Hārtlijs izcēla arī Gintu Meiju. "Viņš var spēlēt gan pa malu, gan centrā, un tas viņu padara ļoti vērtīgu."

"Nē, šis nav maiņas, ar kurām plānojam startēt pasaules čempionātā. Gatavojamies Šveicei, tur rotēsim un būs izmaiņas. Gribu sagatavoties, jo nekad nevari zināt. Kāds var spēlēt labāk un nopelnīt vietu augstāk, var būt traumas – paši redzējāt, kas notika ar Daugaviņu. Vienmēr jābūt gataviem. Pret Šveici izmēģināsim dažādas kombinācijas. Mums ir labs balanss starp ātrumu, meistarību un izmēru. Piemēram, maiņā liekam divus meistarīgos, bet blakus nepieciešams kāds netīrā darba darītājs, kurš ies forčekā, kurš ies stūros un izcīnīs ripas saviem partneriem. Domāju, pēc Šveices spēlēm būs diezgan skaidrs, ko vēlamies," teica Hārtlijs.


, 2019-04-29 17:24, pirms 5 gadiem
Skaidrs ka Meija ir iekšā
, 2019-04-29 17:38, pirms 5 gadiem
Ja salīdzina ar pagājušā gada sastāvu - nav: Džeriņš (c), Jevpalovs (c), Karsums, Razgals, M.Rēdlihs.
Klāt nāk Daugaviņš, Dārziņš un vismaz 3 uzbrucēji (Dzierkals, Batņa, Marenis?)
, 2019-04-29 17:45, pirms 5 gadiem
Nu kā nežēlo šogad Daugaviņu traumas, Tas borts, nesen vēl teica ka Gūžā vajadzīga masāža, un tagad potīte! Cerams vis būs oki! Da nevajag viņam tās spēles pret Šveici rauties vis būs oki atpūtu dodiet viņam nedēļu, paspēs ieskrieties Daugava!
, 2019-04-29 18:10, pirms 5 gadiem
Ehh.. šķiet, biju pirmais Latvijā(spirtacentrā), kurš Meiju un Pavlovu nosūtīja uz centru
, 2019-04-29 18:29, pirms 5 gadiem
Vajag lai žaķetes izlido otrajā kārtā, savādāk ar Gudiju tālu netiksim..
, 2019-04-29 18:41, pirms 5 gadiem
Gudijs ir labs, taču pietrūkst stabilitātes.
Slēpts komentārs: Sportiskais Kobolds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-04-29 20:18, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Neesi īpaši gudrs
Tas ir letiņiem naidnieks!
, 2019-04-29 21:04, pirms 5 gadiem
valdinjshh rakstīja: Gudijs ir labs, taču pietrūkst stabilitātes.
Gudijs ir nestabils, var izcili nostāvēt, var arī noliet spēli...
, 2019-04-29 21:40, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Ehh.. šķiet, biju pirmais Latvijā(spirtacentrā), kurš Meiju un Pavlovu nosūtīja uz centru
Tu?
Pavlovs lielu karjeras daļu kā centrs skaitās, Meija arī ir spēlējis. Junioros laikam ne, ģinamkā bijušas epizodes un izlasē pie Beļavska viņu kā centru veidoja
, 2019-04-30 07:24, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Tu?
Pavlovs lielu karjeras daļu kā centrs skaitās, Meija arī ir spēlējis. Junioros laikam ne, ģinamkā bijušas epizodes un izlasē pie Beļavska viņu kā centru veidoja
Aha! kaut kāda 13.? Gadā? Šķiet, tā bija Pavlova debijas sezona DR kreklā, kad mums bija ārkārtīgas problēmas ar centra pozīcijas spēlētājiem
, 2019-04-30 10:11, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Aha! kaut kāda 13.? Gadā? Šķiet, tā bija Pavlova debijas sezona DR kreklā, kad mums bija ārkārtīgas problēmas ar centra pozīcijas spēlētājiem
Tu par Latvijas hokeju neko nezini, ja? Tikai Riga, tikai ģinamo?
, 2019-04-30 11:54, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Gudijs ir nestabils, var izcili nostāvēt, var arī noliet spēli...
tu esi nestabils
, 2019-04-30 12:03, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Aha! kaut kāda 13.? Gadā? Šķiet, tā bija Pavlova debijas sezona DR kreklā, kad mums bija ārkārtīgas problēmas ar centra pozīcijas spēlētājiem
Pavlovs kā centrs ir bijis gan RD, gan izlasē, gan ECHL
, 2019-04-30 12:05, pirms 5 gadiem
Bļugers, Ābols, Indrašis, Pavlovs, Meija, Daugaviņš - lielākā daļa potenciālo centru tādi, kam tā ir sekundārā pozīcija. Varbūt, tomēr nevajadzeja sūtīt mājās Bičevski?
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.