Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Balcers: "No sevis sagaidu, ka nedrīkst būt sliktāk kā pagājušajā gadā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balcers: "No sevis sagaidu, ka nedrīkst būt sliktāk kā pagājušajā gadā"
Rūdolfs Balcers. Foto: EPA/Scanpix

Šodien pirmo treniņu kopā ar Latvijas izlasi aizvadīja Rūdolfs Balcers, kurš pagājušā gada pasaules čempionātā kļuva par valstsvienības rezultatīvāko spēlētāju. 22 gadus vecais uzbrucējs dalījās pārdomās par debijas sezonu Nacionālajā hokeja līgā un sagatavošanās posmu pirms šā gada čempionāta.

"Pagājušajā gadā sanāca tā, ka atbraucu uzreiz uz pasaules čempionātu. Domāju, ka ir tikai labi, ja rodas iespēja trenēties kopā. Man tomēr ir bijusi neliela pauze, bet tagad varu ieiet atpakaļ ritmā un saspēlēties ar čaļiem," teica Rūdolfs Balcers, kurš pēdējo maču aizvadīja 14. aprīlī, kad Amerikas Hokeja līgā izcēlās ar rezultatīvu piespēli pret Ročestras "Americans". Tomēr latvieša pārstāvētā Belvilas "Senators" piedzīvoja zaudējumu ar 2:4 un nespēja kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Lai gan iepriekš tika minēts, ka Balcers izlasei agrāk nevarēja pievienoties ribu savainojuma dēļ, pats uzbrucējs sacīja, ka iemesls bijis cits. "Tagad viss ir labi, nekas nopietns tur nebija. Aizbraucu mājās, savācu mantas, un tad man teica, ka vajag paņemt pauzīti un atpūsties. Nedēļu neko nedarīju, bet pagājušajā nedēļā atsāku iet uz zāli, lai uzturētu sevi formā," skaidroja liepājnieks. Balcers norādīja, ka Otavas "Senators" visiem hokejistiem, kuri brauca uz savām izlasēm, teica, lai pirms pievienošanās būtu brīvas divas nedēļas.

Viņš Latvijā ielidoja vakar pēcpusdienā, bet šodien bija kopā ar pārējo komandu, aizvadot treniņu. Balcers slidoja vienā virknējumā kopā ar Rodrigo Ābolu un Tomu Andersonu, kurš ieņēmis saslimušā Ronalda Ķēniņa vietu. Domājams, ka treneru korpuss saglabās virknējumu, kas pirms gada sagādāja vairākus pozitīvus mirkļus. Pats Balcers astoņās spēlēs guva četrus vārtus un sakrāja sešus punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju komandā. Pa pieciem punktiem savāca Miks Indrašis, Andris Džeriņš un Ābols.

"Mūsu mērķis ir nospēlēt tikpat labi, cik pagājušajā gadā. Un arī no sevis sagaidu, ka nedrīkst būt sliktāk. Gatavosimies un redzēsim, kā būs," teica Balcers, kurš pirmos vārtus guva pret Norvēģiju – valsti, kurā pavadījis ilgus gadus un divreiz kļuvis par čempionu. "Nevaru solīt, ka šogad būs tikpat smuks gols, bet mēģināšu."

Balcers tūdaļ pēc Jaunā gada tika izsaukts uz "Senators" un debitēja NHL. 36 spēlēs viņš guva piecus vārtus un pievienoja deviņas rezultatīvas piespēles. Pirmoreiz uzbrucējs izcēlās jau ar savu pirmo metienu pasaules labākajā līgā, gūstot vārtus pret Karolīnas "Hurricanes". "Pirmie vārti – tā noteikti ir visspilgtākā atmiņa. Tādus mirkļus nevar aizmirst. Forši, ka sanāca tik ātri iemest, un tas deva stimulu arī turpinājumā," pauda uzbrucējs.

"Pēc maiņas [no Sanhosē "Sharks"] bija nepieciešams laiks, lai iejustos komandā un iepazītos ar caļiem. Sezonas sākums bija palēns, vismaz man tā likās. Ap Ziemassvētkiem jau sāka aiziet, bija goli, viss bija. Zināju, ka jāgaida moments. Deva iespēju, un darīju visu, lai tur paliktu līdz sezonas beigām. Parādīju, ka varu tur spēlēt. Protams, būtu forši, ja būtu vairāk punktu un būtu iemetis vēl pāris golus, bet kā ir, tā ir. Vismaz sev pierādīju, ka varu spēlēt tādā līmenī," sezonu rezumēja Balcers.

 +13 [+] [-]

, 2019-04-29 14:41, pirms 5 gadiem
Novēlu, lai Balcers šajā čempī pārspēj savu pāgājušā čempja rezultavitātes rekordu un izlase atkārto vai pārspēj pagājušā čempja sasniegumus.

  +9 [+] [-]

, 2019-04-29 16:00, pirms 5 gadiem
Žēl leiši šodien belariem zaudēja 4-3. Bet malači tāpat, progresē

  +6 [+] [-]

, 2019-04-29 16:22, pirms 5 gadiem
Ja būs labāk tad medaļas kaklā kārsi!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-29 16:23, pirms 5 gadiem
salvis_bojans_1001035973307312 rakstīja: Žēl leiši šodien belariem zaudēja 4-3. Bet malači tāpat, progresē
Cik skatījos spēli, šķiet Baltkrievija ir savā attīstībā atkāpusies soli zemāk. Neko īpašu šajā spēlē neparādīja. Rezultāts atbilda spēles gaitai - viņi tikai nedaudz labāk par leišiem spēlēja. Nebrīnos, ka viņi itagad ir 1. divīzijā. Tur var arī palikt, jo pārējās spēles būs ar stiprākiem pretiniekiem.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-29 16:24, pirms 5 gadiem
budamank rakstīja: Ja būs labāk tad medaļas kaklā kārsi!
Nu nav zvanīts, var būt arī kāda 5. vai 6. vieta
(Tas gan arī būtu izlases lielākais sasniegums vesturē)

  +1 [+] [-]

, 2019-04-29 16:41, pirms 5 gadiem
tornis rakstīja: Nu nav zvanīts, var būt arī kāda 5. vai 6. vieta
(Tas gan arī būtu izlases lielākais sasniegums vesturē)
Ja visi no sevis sagaidīs tikai vairāk tad būs labi! Šeit arī domāju parādās Hārtlija kā izslavēta psihologa nozīme. Viņš var likt džekiem noticēt pašiem sev, iegūt ticību saviem spēkiem izdarīt uz 101%. Jo nu runā, ka motivators viņš ir izcils

  +1 [+] [-]

, 2019-04-29 18:43, pirms 5 gadiem
tornis rakstīja: Nu nav zvanīts, var būt arī kāda 5. vai 6. vieta
(Tas gan arī būtu izlases lielākais sasniegums vesturē)
Latvijas izlases kontekstā reālāk manuprat tikt pusfinālā (vienā spēlē viss kas var notikt) nekā 5-6.vieta, kuras sadala zaudētāji 1/4., tas grupā parasti ir 2-3.vieta, citreiz pat grupas uzvarētājs tiek izslēgts un paliek 5.vietā. baigi labi grupas turnīrs jāaizvada, lai zaudējot 1/4 dabūtu tādu vietu. esam izspieduši tik 7-8.vietu un ar parasti 1/4 ielecot pēdējā brīdī.

     [+] [-]

, 2019-04-30 09:45, pirms 5 gadiem
budamank rakstīja: Ja būs labāk tad medaļas kaklā kārsi!
kadam medalam Jus te sapnojat, tadi auni pizdzets😂😂😂😂

     [+] [-]

, 2019-04-30 13:42, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: kadam medalam Jus te sapnojat, tadi auni pizdzets😂😂😂😂
pesimist,lien mezza,dzimis zaudetajs!