Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

E. Kulda: "Esmu noskaņots pozitīvi – ceru, ka atgriezīšos laikā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

E. Kulda: "Esmu noskaņots pozitīvi – ceru, ka atgriezīšos laikā"
Edgars Kulda. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Līdz 2019. gada pasaules čempionātam hokejā palikušas tikai 12 dienas, un ātrāk nekā citiem laiks uz priekšu skrien uzbrucējam Edgaram Kuldam, kurš pārbaudes spēlē Francijā gūtā savainojuma dēļ nevar trenēties kopā ar pārējo komandu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš sacīja, ka cer ierindā atgriezties līdz pārbaudes spēlēm pret Šveici.

Pagājušajā nedēļā Latvijas valstsvienība aizvadīja pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta, viesos tiekoties ar Franciju. Pirmajā cīņā izdevās atspēlēties un izcīnīt uzvaru ar 3:2 bullīšos, bet divas dienas vēlāk tika piedzīvota neveiksme ar 0:2. Eksperimentālajā sastāvā vieta pirmajā maiņā tika atvēlēta Edgaram Kuldam, taču viņam otrais duelis beidzās priekšlaikus.

"Bija trešā trešdaļa, spēlējām vairākumā. Palaidu ripu gar apmali un redzēju, ka nāk virsū pretinieks. Sagrupējos, bet sanāca, ka viņš ar savu ceļgalu trāpīja man pa ceļgalu no augšpuses. Pēc tam pamēģināju vēl vienu maiņu nospēlēt, bet nejutos par 100% pārliecināts, un tur spēle arī beidzās," notikumus rekonstruēja Kulda. Savainojuma dēļ viņam gājuši secen turpmākie treniņi, kā arī pārbaudes spēles pret Krieviju.

"Izskatās, ka ir sastiepums. It kā nekas traks, bet ar savainotu ceļgalu nevari spēlēt tālāk. Vajag izārstēt līdz brīdim, kad vairs nejutīšu, un tikai tad būs iespējams normāli spēlēt," pauda 24 gadus vecais hokejists. Parasti atlabšana no šādas traumas prasa aptuveni desmit dienas, bet Kuldam aiz muguras ir sešas, līdz ar to vēl jāsaglabā pacietība.

"Mazliet esmu slidojis, bet ļoti akurāti un uzmanīgi. Kaut ko pamētāju vārtsargiem. Diemžēl ar tādām traumām palīdzēt var tikai laiks. Taisām visādas procedūras, zālē strādāju kopā ar Ēriku [Visocki]. Turos formā un mēģinu atgriezties sastāvā. Cerams, ka pret Šveici," sacīja Kulda. Latvijai pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta paredzētas 3. un 4. maijā.

"Nevaru taisīt kustības tikai uz sāniem. Staigājot pat neizskatās, ka esmu traumēts. Varu riteni mīt, varu ķermeņa augšdaļu trenēt. Ejam uz zāli kopā ar Radziņu [Frenku Razgalu]. Viņš arī te staigā, nav tik skumīgi," atzina Kulda. Lai gan Razgals savainojuma dēļ nemaz netika iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā, viņš visu sagatavošanās ciklu bijis komandas kolektīvā. Kulda arī norādīja, ka viņam un Razgalam pirms katra treniņa tiek dotas 15 minūtes, lai dotos laukumā, paslidotu un iesildītu vārtsargus.

"Diemžēl, bet savainojumi ir daļa no hokeja. Parasts spēles brīdis, bet vienkārši nepaveicās. Redzēju, ka man nāk virsū, bet – tāds ir hokejs. Taču esmu noskaņots pozitīvi – ceru, ka viss būs kārtībā un ka paspēšu atgriezties laikā," teica Kulda. Viņa kontā ir tikai viens pasaules čempionāts – 2016. gadā Maskavā uzbrucējs piedalījās septiņos mačos, pie punktiem netiekot.

"Kad ir iekrāta pieredze, pierodi pie visādām traumām – pats tam visam esmu gājis cauri. Saprotu, ka tā notiek. Ja notraumēšos, bet pēc tam sēdēšu stūrī, nebūšu priecīgs un neko nedarīšu, no tā labāk tiešām nepaliks. Jāturpina strādāt. Jā, uz kājām pārāk nevaru, bet varu pamētāt pa vārtiem. Un labāk to darīt ar smaidu sejā, nevis bēdāties," optimistiski noskaņots bija Kulda, kurš šo sezonu pavadīja Čehijas klubā Zlīnas "Berani", izceļoties ar 11+11.