Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Atlidot un iet laukumā – tas ir grūti. Tagad zināšu, kas tiek gaidīts"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugers: "Atlidot un iet laukumā – tas ir grūti. Tagad zināšu, kas tiek gaidīts"
Teodors Bļugers. Foto: Reuters/Scanpix

24 gadus vecajam centra uzbrucējam Teodoram Bļugeram šis būs trešais pasaules čempionāts kopā ar Latvijas valstsvienību, bet pirmais, kuram viņš gatavojas kopā ar komandas biedriem. 2017. gadā Ķelnē un pērn Herningā viņš pievienojās jau brīdī, kad turnīrs bija sācies. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Bļugers norādīja, ka ilgāks sagatavošanās posms palīdzēs labāk saprast treneru prasības.

Teodors Bļugers Rīgā ielidoja trešdien ap pusdienlaiku, bet vakarā jau vēroja Latvijas izlases pārbaudes spēli pret Krieviju. Lai gan nedevās laukumā, klāt viņš bija arī ceturtdien, mājiniekiem ņemot virsroku ar 2:1 pagarinājumā. "Uzskatu, ka aizvadījām divas labas spēles. Uzbrukumā bija daudz momenti, un otrajā spēlē izdevās uzvarēt. Gudijs [Kristers Gudļevskis] vārtos bija labs, komanda spēlēja saliedēti, cits citam palīdzēja," teica Bļugers.

Sagaidāms, ka viņš dosies laukumā abās pārbaudes spēlēs pret Šveici, un Bļugeram tās būs pirmās spēles Latvijas izlases rindās ārpus pasaules čempionāta, jo nedz pērn, nedz pirms diviem gadiem viņš nepiedalījās sagatavošanās posmā, uz turnīra norises vietu ierodoties pa taisno no Ziemeļamerikas. Vakar Bļugers slidoja vienā maiņā ar Gintu Meiju un Ronaldu Ķēniņu, bet šodien Ķēniņš netrenējās. Viņa vietu ieņēma Toms Andersons.

"Skaidrs, ka tagad būs vieglāk. Zināšu visu taktiku un to, ko treneri sagaida no manis un no komandas. Būs vairāk laika saspēlēties ar partneriem. Divas reizes atlidoju un uzreiz gāju laukumā, un tas ir grūti. Principā ej laukumā tikai uz adrenalīnu. Tagad vairāk zināšu ne tikai komandas biedrus, bet arī to, ko gaidīt no pretiniekiem," priekšrocības ilgākam sagatavošanās posmam kopā ar valstsvienību skaidroja Bļugers.

"Pagaidām neko daudz viens pret vienu neesam runājuši. Pirmajā dienā pēc atlidošanas paprasīja, kā gāja sezonas laikā, bet neko vairāk nepārrunājām. Nekas tāds par to, ko no manis gaida, par maiņām vai par taktiku nav bijis. Šobrīd visu mācos treniņos," par saziņu ar galveno treneri Bobu Hārtliju teica Bļugers. "Teicu, ka bija laba sezona. Protams, kā jau vienmēr – bija kāpumi, bija kritumi. Daudz uzlaboju savā spēlē, ieguvu vērtīgu pieredzi. Parunājām arī par Stenlija kausa izcīņu."

Regulārajā sezonā Bļugers, pārstāvot Pitsburgas "Penguins", devās laukumā 28 spēlēs, kuru laikā guva sešus vārtus un pievienoja četras rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā latvietim tika dota tikai viena iespēja, bet trīs mačus viņš vēroja no malas. "Neviens neko nepaskaidroja. Viņi nesaka, kāpēc tāds lēmums. Tikai vienu reizi sezonā bija tā, ka paskaidroja: nespēlēju tāpēc, ka tas un tas. No rīta ierodies hallē, ej uz komandas sapulci un jau redzi sastāvu. Viss."

Viņa ikdiena Stenlija kausa laikā sastāvējusi no trenēšanās kopā ar visu komandu, taču tie hokejisti, kuriem nebija paredzēts piedalīties mačā, treniņā uz ledus palikuši ilgāk un pildījuši papildus vingrinājumus. Tāpat diviem spēlētājiem – vienam aizsargam un vienam uzbrucējam – bija jāpiedalās iesildīšanās vingrinājumos pirms spēles, un no uzbrucējiem allaž tika izvēlēts Bļugers.

Pirms vienas no spēlēm "Penguins" sociālajos tīklos pat publicēja sastāvu, kurā bija iekļauts latviešu uzbrucējs, bet Bļugers atzina, ka tas darīts tikai tādēļ, lai piemānītu pretiniekus, un ka viņš jau no sākta gala zinājis, ka nespēlēs. "Man pateica, lai iesildīšanās laikā vienu reizi eju ar to maiņu, vienu reizi ar citu, lai pretinieki nevarētu atšifrēt mūsu maiņas," viltībām priekškaru pavēra Bļugers.

Savukārt par sarunām saistībā ar jaunu līgumu viņš nevēlējās stāstīt: "Pagaidām neko nezinu. Grūti teikt. Redzēsim, kā būs." Bļugeram bija spēkā vienošanās uz vienu sezonu, un NHL līmenī tā paredzēja 650 tūkstošu dolāru lielu algu, bet AHL līmenī summa bija 200 tūkstoši. Jau iepriekš uzbrucējs sarunā ar LTV7 atzina, ka būšana bez līguma nav iemesls, lai nespēlētu Latvijas izlasē. Bļugers ir ierobežoti brīvais aģents, tādējādi tiesības uz viņu joprojām pieder Pitsburgai.

"Pēc sezonas bija laba saruna ar menedžmentu. Pateica, ko vajag pilnveidot, ko no manis gaida. Ilgi nerunājām, bet bija saturīga saruna," sacīja Bļugers. Iespējams, "Penguins" sastāvā atbrīvosies viena vieta, jo 42 gadu vecumā karjeru varētu beigt Mets Kalens, taču Bļugers notikumiem pa priekšu neskrien.

"Jau pirms diviem gadiem runāja, ka viss, bet viņš atgriezās. Baigi nedomāju par to, kur būs brīvās vietas un kur es varētu iederēties. Pērn parakstīju līgumu, bet pēc manis to izdarīja gan Kalens, gan Dereks Grānts [pēc tam tika aizmainīts uz Anaheimas "Ducks"]. Tur viss tik ātri mainās – nekad nevari zināt, kas notiks. Sezonas beigās izdevās ieķerties sastāvā. Labi, "play-off" nespēlēju, bet pirms tam biju otrajā maiņā. Viss ir atkarīgs no paša, un tad arī viss būs kārtībā," skaidroja Bļugers. Ziemeļamerikā tiek mēļots, ka pēc 0-4 pirmajā kārtā Pitsburgu gaida pārmaiņu laiks.

"Mums ir jāspēlē kā komandai. Mums ir mazāk zvaigznes nekā citās komandās, bet mūsu vārtsargi ir ļoti labi. Pagājušajā gadā parādījām, ka tad, kad cīnāmies kopā, palīdzam viens otram un atdodam visu, kas mums ir, varam spēlēt pret jebkuru komandu," nosacījumus, kam jāpiepildās, lai Latvija atkal spēlētu ceturtdaļfinālā, nosauca Bļugers.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-28 19:42, pirms 5 gadiem
Visu cieņu Bļugeram! Ceru, ka nākamgad pingvīnos sastāvi pamainīsies un pacels viņu kādu maiņu augstāk pungvīnos.
Slēpts komentārs: b2
Slēpts komentārs: ilgonix

  +8 [+] [-]

, 2019-04-28 20:05, pirms 5 gadiem
b2 rakstīja: Mums ir mazāk zvaigznes nekā citās komandās??? Jēziņ, Teodor! Manuprāt, jums ir par daudz zvaigznes un par maz to, kuri guļās zem ripām.
manuprāt, Tedis šo tekstu teica par LR izlasi, nevis par Pitsburgu.
to taču rāda autora teikums pēc teksta par zvaigznēm : "(..)- nosacījumus, kam jāpiepildās, lai Latvija atkal spēlētu ceturtdaļfinālā, nosauca Bļugers."

  +2 [+] [-]

, 2019-04-28 20:33, pirms 5 gadiem
Ne vienmēr zvaigžņu komandas ir pašas jaudīgākās! Komandai ir jābūt savai filozofijai, savam komandas garam, viens par visiem un visi par vienu! Mums ir pieredze jaudīgas komandas nokausēt ar savu čiņassparu, degsmi!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-28 20:35, pirms 5 gadiem
No Tedija man patīk viņa one timer shoots! Tie ir riktīgi labi, metiens pēc pirmā pieskāriena daudz tādu golu sezonā guva Bļugers 3 goli točna bija pēc pirmā pieskāriena un precīzi!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-28 20:36, pirms 5 gadiem
Nenāks par sliktu viņam sagatvošanās nometni čempim, bet ceru ka nenobīsies uz citiem gadiem, no nometnes!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-28 20:37, pirms 5 gadiem
Spēlēs pret Šveici vienā jāliek kastē otrais vārtsargs, varbūt pat pirmajā spēlē, lai ir plāns B ja nu Merzija nebūs! Auziņam būtu jāpastāv vārtos!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-28 20:42, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Bļā, izrādās Fedja ir krievs..
krievs viņš nav, latvietis arī nav
bet vai tas ir izlases kontekstā svarīgi

  +4 [+] [-]

, 2019-04-28 21:06, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Bļā, izrādās Fedja ir krievs..
Viņš ir latvietis. Vismaz es tā viņu uztveru.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-28 21:31, pirms 5 gadiem
Auziņš nav nemaz tik slikts vārtsargs,ko pierādīja Latvijas čempī!Brīnījos,ka nebija uzaicināts pie situācijas ar vārtsargiem.