Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

"Panthers" kapteinis Barkovs paudis vēlmi spēlēt pasaules čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Panthers" kapteinis Barkovs paudis vēlmi spēlēt pasaules čempionātā
Aleksandrs Barkovs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Floridas "Panthers" kapteinis un rezultatīvākais spēlētājs Aleksandrs Barkovs norādījis, ka labprāt pārstāvētu Somijas izlasi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Somija spēlēs Košices apakšgrupā kopā ar laukuma saimnieci Slovākiju, kā arī Kanādas, ASV, Vācijas, Dānijas, Francijas un Lielbritānijas izlasēm. Pirms gada somi triumfēja savā grupā, pa ceļam ar 8:1 sagraujot Latvijas hokejistus, tomēr izcīnīt medaļas neizdevās, ceturtdaļfinālā ar 2:3 piekāpjoties otras grupas ceturtajai labākajai komandai Šveicei.

Starp turnīra pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem bija divi somi – Sebastians Aho un Teuvo Tereveinens –, bet Barkovs pasaules čempionātā nepiedalījās. Viņš Somijas kreklu iepriekšējoreiz mugurā vilka 2016. gada septembrī, kad Pasaules kausā trīs mačos palika bez punktiem. Savukārt viņa iepriekšējais pasaules čempionāts bija 2016. gada pavasarī, deviņās spēlēs sakrājot deviņus punktus.

Tobrīd Barkovam bija 20 gadi, bet tagad – 23 gadu vecumā – viņš atkal paudis vēlmi piedalīties pasaules čempionātā. Iepriekšējie divi turnīri viņam gāja secen savainojumu dēļ. "Vienmēr ir vēlme braukt uz izlasi. Esmu hokejists, spēlēšanu izbaudu vairāk par visu. Jā, aiz muguras ir gara sezona, taču vēl nav gana. Gribu sezonu pabeigt ar lielu uzvaru. Aprīļa sākums nav īstais laiks, lai liktu punktu," skaidroja Barkovs.

Viņš gan piebilda, ka gala lēmums tiks pieņemts 6. aprīlī, kad "Panthers" būs aizvadījusi sezonas pēdējo spēli. Centra uzbrucējs pirmo gadu ir komandas kapteinis, un ar 77 spēlēs sakrātajiem 88 punktiem soms ir 12. rezultatīvākais spēlētājs līgā un pirmais savā komandā.

Izmantotie resursi:
https://www.is.fi/nhl/art-200000604...

  -4 [+] [-]

, 2019-03-28 12:45, pirms 5 gadiem
82 speles nospelejis,motivacji vel ir,Karsums 50-60 speles,bus piekusis atkal...

  +5 [+] [-]

, 2019-03-28 13:50, pirms 5 gadiem
Maikl30 rakstīja: 82 speles nospelejis,motivacji vel ir,Karsums 50-60 speles,bus piekusis atkal...
Liec mierā Karsumu. Tavs piemērs ir muļķīgs un nekorekts.
Karsums ar savu traumu un regulāro operāciju bagāžu vispār varēja jau sen noslēgt karjeru. Ja ne kopumā, tad izlasē noteikti. Tomēr viņš spēlē - kad var to darīt.

     [+] [-]

, 2019-03-28 14:13, pirms 5 gadiem
Par Somiju ,bet pēc Latvijas Kanādas un Zviedrijas.

     [+] [-]

, 2019-03-28 22:41, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Par Somiju ,bet pēc Latvijas Kanādas un Zviedrijas.
Par Zviedriju jau nu ne...