Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Dārziņš: "Esmu priecīgs atkal būt izlasē. Laiks vēl ir, visam jābūt kārtībā"

Dārziņš: "Esmu priecīgs atkal būt izlasē. Laiks vēl ir, visam jābūt kārtībā"
Lauris Dārziņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Līdz Latvijas izlases pirmajai spēlei 2019. gada pasaules čempionātā hokejā palikušas tieši divas nedēļas. Kopā ar komandu trenējas Lauris Dārziņš, kurš nule pagarināja līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas klubu Rīgas "Dinamo". Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pastāstīja par savu pirmo čempionātu, par formas uzturēšanu vienatnē un interesēšanos par izlasi.

Pirms sarunas Dārziņš pats padalījās ar interesantu faktu – janvāra beigās 34. dzimšanas dienu atzīmējušais hokejists ir vecākais uzbrucējs Latvijas izlases sastāvā. "Tas ir viens no faktiem, kurus speciāli necentos uzrakt un pārbaudīt," smaidot sacīja Dārziņš. "To pastāstīja Gints Meija, un viņš tagad ir ļoti priecīgs, ka esmu ieradies. Jā, ir tāda lieta, bet pilnīgi mierīgi pret to attiecos. Man patika atrasties šajā kolektīvā gan tad, kad biju viens no jaunākajiem, gan arī tagad."

Dārziņš pārstāvējis Latvijas izlasi astoņos pasaules čempionātos, taču debiju neaizmirsīs nekad – 2006. gadā Rīgā viņš piedalījās sešās spēlēs un guva divus vārtus. "Ļoti spilgtas atmiņas, jo tobrīd tik daudz nebiju spēlējis izlasē. Beidzās sezona Kanādas junioros, un tad sanāca pa taisno no kuģa uz balli. Sagatavošanās posms bija apmēram tikpat ilgs, cik tagad – kādas divas nedēļas," atcerējās Dārziņš.

"Paveicās ar partneriem. Herbis [Herberts Vasiļjevs] jau bija pieredzējis un apbružājies izlasē. Viņš spēlēja centrā un visu sakārtoja. Otrā malā bija Juris Štāls. Aizvadījām cienījamu čempionātu," pauda uzbrucējs, kurš jau nākamajā gadā bija viens no rezultatīvākajiem Latvijas izlasē. Savukārt individuāli veiksmīgais turnīrs Dārziņam bija 2015. gada pasaules čempionāts, kad septiņos mačos izdevās tikt pie desmit punktiem.

Aprīļa pirmajā pusē bija neskaidrība par to, vai Dārziņu redzēsim valstsvienības rindās. Uzbrucējs trenējās individuāli, bet pēc līguma parakstīšanas tūdaļ pievienojās izlasei. "Savā ziņā labi, ka pēc sezonas ir brīdis, kad var sadziedēt kaut kādas sāpes, kas sakrājušās pa garo sezonu. Pēc tam uzturēju sevi formā, bet skaidrs, ka kolektīvā trenēties ir kaut kas pavisam cits. Esmu priecīgs atkal būt šeit, un laiks vēl ir. Visam jābūt kārtībā."

"Piņķos ir "Dinamo" bāze, un tur jūtos kā mājās. Ir pieejama zāle, varu tikt uz ledus, arī forma tur stāv. Turpināju braukt uz bāzi un tur arī darbojos. Citreiz viens, citreiz atnāca kāda kompānija. Man nav problēmu vienam. Patiesībā vasarā labāk patīk trenēties vienam, nevis 30 cilvēku bardakā," stāstīja Dārziņš, kurš šodien slidoja vienā virknējumā kopā ar Miku Indraši un Mārtiņu Dzierkalu, tiesa, neliela savainojuma dēļ uz ledus nedevās Kaspars Daugaviņš.

"Protams, ka gribu pēc iespējas ātrāk zināt savu nākotni un to, kam gatavoties. Aizvadījām diezgan saturīgu sezonu. Domāju, ka treneris Ankipāns kopā ar saviem palīgiem ir iesākuši ko labu, un noteikti gribētos būt daļai no turpinājuma," par līguma pagarināšanu ar "Dinamo" teica Dārziņš. "Pēc sezonas daudz ko izrunājām, un man ir prieks, ka ar mani rēķinās un grib turpināt sadarbību. Tad jau aģents ķērās pie niansēm, un man prieks, ka viss ir laicīgi atrisinājies."

Lai gan Dārziņš sagatavošanās posma sākumā nebija kopā ar Latvijas izlasi, viņš neslēpa, ka tāpat apjautājies, kas tiek darīts un kā iet citiem hokejistiem. "Visi jau no bērna kājas esam hokejā. Citreiz sakām, ka no tā visa vajag atpūsties, bet satiecies pēc trīs dienām, un atkal aiziet hokeja tēmas. Ne ar ko neatšķiramies no līdzjutējiem – pavasara laiks ir hokeja laiks. Runāju ar džekiem no izlases, mani interesēja tas, kā viņus moka treniņos," smejoties teica Dārziņš. "Ik pa laikam arī Daugavu no treniņiem izrāvām uz golfu, apspriedām, kas notiek."


Slēpts komentārs: ilgonix
, 2019-04-27 16:56, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Kātad priecīgs būt izlasē.. Beigu beigās tomēr piekrita spēlēt..
Vecīt, ieslēdz smadzenes lūdzu
, 2019-04-27 16:57, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Kātad priecīgs būt izlasē.. Beigu beigās tomēr piekrita spēlēt..
Kāpēc, lai nebūtu priecīgs? Spēlēt bez līguma bija risks atkārtot pēdējo izlases reizi. Vai tu vienmēr dari to, kas tev rada prieku, ja tas rada pietiekami lielu risku, ka pēc tam būsi darba nespējīgs un neviens apdrošinātājs tev ne centa neatmaksās?
, 2019-04-27 17:01, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Kātad priecīgs būt izlasē.. Beigu beigās tomēr piekrita spēlēt..
Gribētu redzēt, kā Tu bļāvēj ietu strādāt atveļinājumā par velti, ja pastāvētu risks, ka būtu darba nespējīgs kādu laiku.
, 2019-04-27 17:38, pirms 5 gadiem
One Man Show! rakstīja: Gribētu redzēt, kā Tu bļāvēj ietu strādāt atveļinājumā par velti, ja pastāvētu risks, ka būtu darba nespējīgs kādu laiku.
jā,sētnieks nevar, bet tu runā par strādnieku,kam ir bijusi miljons reizes lielāka alga
, 2019-04-27 17:39, pirms 5 gadiem
Lai Daugava atpūšas, aiziet tākā pats teica pie fizioterapeita! Būs oki, domāju ar savu degsmi, kaut pie mazas traumas Daugaviņš noteikti spēlēs!
, 2019-04-27 17:40, pirms 5 gadiem
Prieks tomēr par Dārziņu, ka spēlēs, bet eliteprospectos Dārziņš vēl neparādās PČ sastāvā!
, 2019-04-27 17:42, pirms 5 gadiem
Lai arī Columbusa zaudētu 7 spēlēs 8 maijā neticu, ka 1 spēli dotu sargāt pašam Merzlikinam, Domāju Gudļevskim jāgatavojas spēlei pret Austriju!
, 2019-04-27 21:09, pirms 5 gadiem
Nav jau grūti būt patriotam, ja par to samaksā, vai ne Dārziņ?
, 2019-04-27 21:15, pirms 5 gadiem
Brože - vai paprasiiji kapeec nebija jau no saakuma ar izlasi? Vai arii visi defaultaa pienjem to info ka nebija liiguma un taapeec arii nebija izlasee?
, 2019-04-27 21:58, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Nav jau grūti būt patriotam, ja par to samaksā, vai ne Dārziņ?
Dārziņam maksā par spēlēšanu izlasē?
, 2019-04-27 22:48, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Dārziņam maksā par spēlēšanu izlasē?
Par spēlēšanu izlasē nemaksā, taču Dārziņš nespēlē izlasē, ja nav līguma ar klubu un apdrošināšanas. Tātad spēlēšanai izlasē tomēr ir cena, vai ne Kaspar Biedriņ? Nespēju iedomāties, ja aizstāvot Latviju reālā karā, kāds prasītu apdrošināšanu un garantijas turpmākai karjerai.Tagad reāla kara Latvijā nav, tāpēc cilvēki savu patriotismu pierāda sportā, konkrēti aizstāvot Latvijas krāsas un godu izlasēs. Ar varu nevienu uz tām nedzen, tā ir brīva izvēle.Lipmana laikos jau godu pārstāvēt izlasē mērīja naudas ekvivalentos, jācer ka tagad tas tā vairs nav.Ne jau es ko pārmetu Dārziņam, tikai secināju, ka viegli būt patriotam, ja ne ar ko nav jāriskē. Vai tev tas ir saprotams, nezinu.Katram sava vērtību skala.
, 2019-04-27 23:44, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Par spēlēšanu izlasē nemaksā, taču Dārziņš nespēlē izlasē, ja nav līguma ar klubu un apdrošināšanas. Tātad spēlēšanai izlasē tomēr ir cena, vai ne Kaspar Biedriņ? Nespēju iedomāties, ja aizstāvot Latviju reālā karā, kāds prasītu apdrošināšanu un garantijas turpmākai karjerai.Tagad reāla kara Latvijā nav, tāpēc cilvēki savu patriotismu pierāda sportā, konkrēti aizstāvot Latvijas krāsas un godu izlasēs. Ar varu nevienu uz tām nedzen, tā ir brīva izvēle.Lipmana laikos jau godu pārstāvēt izlasē mērīja naudas ekvivalentos, jācer ka tagad tas tā vairs nav.Ne jau es ko pārmetu Dārziņam, tikai secināju, ka viegli būt patriotam, ja ne ar ko nav jāriskē. Vai tev tas ir saprotams, nezinu.Katram sava vērtību skala.
Laikam gan. Neuzskatu, ka mūsdienās patriotisms ir kaut kas baigi vērtīgs. Tendence tomēr ir tāda, ka robežas pazūd, kas ir ļoooti labi, ņemot vērā, cik asinis izlietas, nolādētu robežstabu dēļ. Pārstāv izlasi - ļoti labi, bet salīdzinājumi ar karošanu galīgi nevietā. Tas viss jāuztver daudz, daudz vieglāk. Drīzāk kā tusiņš, izklaide.
, 2019-04-28 01:22, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Laikam gan. Neuzskatu, ka mūsdienās patriotisms ir kaut kas baigi vērtīgs. Tendence tomēr ir tāda, ka robežas pazūd, kas ir ļoooti labi, ņemot vērā, cik asinis izlietas, nolādētu robežstabu dēļ. Pārstāv izlasi - ļoti labi, bet salīdzinājumi ar karošanu galīgi nevietā. Tas viss jāuztver daudz, daudz vieglāk. Drīzāk kā tusiņš, izklaide.
Ko tu tur ņemies ar, kaut kādu, slimo?
, 2019-04-28 01:36, pirms 5 gadiem
chilli rakstīja: Brože - vai paprasiiji kapeec nebija jau no saakuma ar izlasi? Vai arii visi defaultaa pienjem to info ka nebija liiguma un taapeec arii nebija izlasee?
"Nebūs līgums ar Dinamo, nebūšu Latvijas izlasē" To Dārziņš jau teica kad... seko info umņik..
, 2019-04-28 09:11, pirms 5 gadiem
Gold digger ne patriots....tpt kā Karsums, bet labi, ka mums netrūkst aizvietotāju, ko pierādīja iepriekšējais čempis
, 2019-04-28 12:45, pirms 5 gadiem
Džonnijs rakstīja: "Nebūs līgums ar Dinamo, nebūšu Latvijas izlasē" To Dārziņš jau teica kad... seko info umņik..
Jefiņ, - Iedod linku nevis tukši perd ...
, 2019-04-28 12:48, pirms 5 gadiem
Džonnijs rakstīja: "Nebūs līgums ar Dinamo, nebūšu Latvijas izlasē" To Dārziņš jau teica kad... seko info umņik..
Izlasē ir jāspēlē visiem labākajiem Latvijas hokejistiem. Ja spēlētāji bez līgumiem baidās iedzīvoties savainojumā, tad LHF šis risks ir jāapdrošina, un viss.
, 2019-04-28 13:14, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Izlasē ir jāspēlē visiem labākajiem Latvijas hokejistiem. Ja spēlētāji bez līgumiem baidās iedzīvoties savainojumā, tad LHF šis risks ir jāapdrošina, un viss.
volejbolisti,handbolisti vispār bez apdr. spēlē
, 2019-04-28 16:51, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: volejbolisti,handbolisti vispār bez apdr. spēlē
Tie tomēr ir maigāki un mazāk traumatiski sporta veidi, salīdzinot ar hokeju. Hokeju šajā ziņā varētu salīdzināt ar regbiju. Bet es īsti nesaprotu, kāpēc 1) hokejisti bez līgumiem nevēlas spēlēt izlasē un 2) kāpēc LHF šo situāciju nerisina.
, 2019-04-28 19:46, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Tie tomēr ir maigāki un mazāk traumatiski sporta veidi, salīdzinot ar hokeju. Hokeju šajā ziņā varētu salīdzināt ar regbiju. Bet es īsti nesaprotu, kāpēc 1) hokejisti bez līgumiem nevēlas spēlēt izlasē un 2) kāpēc LHF šo situāciju nerisina.
Labs piemērs ir tas pats Dārziņš, kad pēdējo reizi spēlēja izlasē - spēlē bez apdrošināšanas, dabū nopietnu traumu un pirmkārt, pats maksā par ārstēšanos, otrkārt, zaudē vērtību, treškārt, ievērojami apgrūtini iespēju iegūt jēdzīgu līgumu.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.