Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Krievija neplāno atlaist treneri un bronzu vērtē augstāk nekā sudrabu

Krievija neplāno atlaist treneri un bronzu vērtē augstāk nekā sudrabu
Aleksandrs Ovečkins sveicinās ar Čehijas izlases spēlētājiem. Foto: Tass/Scanpix

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks medijiem apliecināja, ka izlases galvenais treneris Iļja Vorobjovs turpinās darbu ar izlasi, jo viņam joprojām ir līgums ar to. Gan Tretjaks, gan izlases līderis Aleksandrs Ovečkins piedāvāja viedokli, ka bronzas medaļas ir patīkamākas nekā sudraba medaļas.

„Visiem gadās kļūdas, visai mūsu hokeja saimei ir jātiek skaidrībā par to, kā šoreiz pietrūka un ko neizdarījām līdz galam,” sacīja Vladislavs Tretjaks. „Jāizdara secinājumi, kas nesanāca, un nākamajā gadā jāizcīna čempionu tituls. Iļja Vorobjovs turpinās darbu Krievijas izlasē, viņam ir līgums arī uz nākamo gadu.”

Tretjaks toties pēc izcīnītās bronzas medaļas uzslavēja savas izlases spēlētāju raksturu un pašatdevi: „Visi, sākot no vārtsargiem un beidzot ar treneriem, parādīja raksturu. Šis ir vēl viens atgādinājums, ka, lai arī kāds arī būtu savākts sastāvs, katrā spēlē ir jāiziet ar maksimālu noskaņošanos. Protams, jābūt arī veiksmei. Piemēram, Čehija pret Kanādu nemaz tik labi nenospēlēja, bet šodien gandrīz vai ledu grauza, lai tikai pieveiktu Krieviju.”

„Apsveicu visus līdzjutējus, kuri mūs atbalstīja,” teica Tretjaks. „Ir arī tādi, kas mūs kritizē, bet bez tā laikam neiztikt. Protams, visi vēlējās zeltu. Puiši tagad pārdzīvo, bet labāk, ka ir bronza, nevis sudrabs. Kad ir bronza, tas nozīmē, ka pēdējā spēlē uzvara, vari ar čempionātu aizbraukt ar panākumu, bet sudrabs – tas ir zaudējums.”

Tretjaks arī īpaši izcēla vārtsargu Andreju Vasiļevski, kuru mačā pret Čehiju nosauca kā uzvaras atslēgu.

Federācijas vadītāja vārdiem par bronzas medaļām piekrita arī izlases līderis Aleksandrs Ovečkins: „Zelts vienmēr ir īpaša lieta, bet labāk uzvarēt spēlē par trešo vietu nekā zaudēt finālā un iegūt sudrabu. Diemžēl man ir arī tāda pieredze. Daudz te man nav, ko piebilst. Uzvarējām bronzas mačā, varam braukt mājās ar paceltām galvām. Paveicām visu, ko varējām.”

„Mēs ieguvām medaļu,” turpināja Ovečkins. „Vēlreiz saku, ka uz čempionāta atbraucām ar domu tikai par zeltu. Visi cīnījāmies, visi centāmies, visiem bija arī mazākas traumas, ar kurām cīnīties.”

Cits Krievijas izlases uzbrucējs Iļja Kovaļčuks nebija augstās domās par aizvadīto bronzas spēli: „Čehi mūs apspēlēja, tikai vārtsargs izvilka. Ar komandas fizisko gatavību un iekšējo ķīmiju viss kārtībā, vienkārši pēc tik rūgta zaudējuma kā vakardien bija grūti savākties un koncentrēties. Pirmajā periodā mēs tādi galīgi nekādi izgājām laukumā. pēc tam jau nedaudz savācāmies. Bet spēles MVP tik un tā ir Vasiļevskis, viņš mums uzdāvināja uzvaru.”

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.championat.com/hockey/n...


, 2019-05-26 22:22, pirms 5 gadiem
Nākam gad krievi lai 9.vietu PČ vērtē augstāk kā astoto un pēc 2 gadiem Rīgā lai 15.vietu vērtē augstu, jo tā nav pēdējā vieta elitē.
Slēpts komentārs: vozā
, 2019-05-26 22:42, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Manuprāt tīri zinu pat zaudējumu zeltu nepacēna, kapteinis Kovaļčuks
Ovečkins un vienīgi Ovēčkins ir kapteinis!

Treneris a nekāds, kaut ko ņirdz utt, zaudējums pārbaudes spēle pret Latviju vien jau parādīja ka treneris nav labi sagatavojis komandu PČ! Krieviem ir daudz labāki treneri nekā šis!
Acis iztecēja lasot tavu komentu.
, 2019-05-26 22:42, pirms 5 gadiem
Latvija arī turnīru pabeidza ar uzvaru. Tad jau mums viss ir labāk, nekā sudraba ieguvējiem. Vēl jo vairāk - arī itāļiem un britiem gāja ideāli 😂
, 2019-05-26 23:12, pirms 5 gadiem
Ja pakāstu šodienas spēli (kas arī būtu noticis, ja ne Vasiļevskis) tad teiktu, kā 4. Vieta labāka par "nabagu" medaļām.
, 2019-05-26 23:38, pirms 5 gadiem
go_home
Latvija arī turnīru pabeidza ar uzvaru. Tad jau mums viss ir labāk, nekā sudraba ieguvējiem. Vēl jo vairāk - arī itāļiem un britiem gāja ideāli 😂

Ta strada cilveku emocijas.Tu centies visu ar pratu pamatot.Reali siva cina izcinita bronza(pcspeles metieni) no emocionala viedokla ir patikama,noteikti izdalijas serotonins,dofomins utt..Cita lieta,ka no racionala viedokla krievu bronza tiesam ir videjs rezultats,jo sastavs bija loti labs,bet vel pirms cempja pazinam teicu,ka krievi finala nebus.
Un britiem un italiem ari no emocionala viedokla viss kartiba-jo uzdevums bija saglabat vietu elite,vini to izdarija.It ipasi makaronikiem-sie jau pasi domaja,bus auzas,bet aizkeras spele pret austriesiem..Tapec noteikti ja no emocionala,nevis racionala viedokla ari italiem un britiem viss kartiba.Letiniem tomer gandriz aizkeras 1/4finala nezinu cik bija patikama pedejas speles uzvara,lai gan uzvara jau vienmer ir patikama..
p.s prieks par somu zeltu-kartiba sit klasi..Apsveicu 16hokejistus kuriem ta bija debija un daudzi no viniem entos gadus kapaja fin liga..ta teikt bija nenoverteti..malaci
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-27 00:07, pirms 5 gadiem
Ak utainie, ko tik neizdomās, lai sevi attaisnotu..
, 2019-05-27 00:41, pirms 5 gadiem
Ovečkins malacis! Čempī iemetis tikpat,cik mūsu Jaks ! Tikai tāds sīkums,ka Jānis aizvadījis mazāk spēļu.
, 2019-05-27 00:44, pirms 5 gadiem
Kovalchuks pārsteidza.. Pēdējā laikā tīri sakarīgi pat izsakās. Nonākšana NHL šķiet nolaidusi uz zemes...
Lai nu kā - nezinu, vai treneri, federācija, vai kāds cits var apgalvot, ka Krievija "izcīnija" medaļu... to izdarīja Vasiļevskis. Vienpersoniski - velkot ārā ko var, un ko nevar izvilkt.
, 2019-05-27 00:55, pirms 5 gadiem
Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
, 2019-05-27 01:16, pirms 5 gadiem
Tretjaks pārsteidz, likās sakarīgāks. aitaspauris ir aitaspauris, viņam šādi murgi piestāv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-27 01:37, pirms 5 gadiem
Ar padomju treneriem nebūs aršanu. Tur ar steigu vajag kādu kanadcu. Ar tādiem vorobjoviem drīz knapi no grupas tiks ārā.
, 2019-05-27 09:05, pirms 5 gadiem
zel ka utis bronzu dabuja..
, 2019-05-27 10:25, pirms 5 gadiem
No krievu hokeja foruma:

ронзовый призер чемпионата мира (2013) в составе женской сборной России по хоккею Екатерина Ананьина поделилась мнением о причинах неожиданного поражения российских хоккеистов от сборной Финляндии (0:1) в полуфинале ЧМ-2019.
Я нашла причину поражения сборной России! Вернее аж целых 3 причины! 1. ФХР. 2. КХЛ. 3. СКА и ЦСКА. Вот этот Змей Горыныч с 3 головами и 1 хвостом, который во всем виноват!
1. ФХР потому что в угоду интересов сборной нагибает лигу; 2. КХЛ потому что в угоду клубам-олигархам нагибает остальные клубы; 3. СКА и ЦСКА потому что в угоду собственному аппетиту высасывает из регионов всех самородков, тем самым создавая хоккейный вакуум в целых регионах.

А вы на Воробьева баллоны катите. Ведь легче постоянно давить прыщи на лице, чем записаться на прием ко врачу, а то и вовсе пройти полное медицинское обследование на предмет внутренних заболеваний организма, правда?
И когда вы, болельщички, смотрящие хоккей раз в год, приходите на Кубок Первого канала (привет, московский болельщик) или на финал Кубка Гагарина в Балашиху (привет, Подмосковье), а потом освистываете Медведева с Чернышенко, но рукоплещете Третьяку вы тем самым поощряете ту гнилую систему, которая сложилась в отечественном хоккее и из-за которой мы обречены раз за разом гнать на ЧМ всех звездных хоккеистов, вылетевших из Кубка Стэнли в 1-2 раунде, а потом проигрывать в 1/4, 1/2, финале сборным стран, у которых нет ни такого количества звезд, ни такой хоккейной лиги, ни такого количества граждан в стране, ни такого количества нефти, газа и бабла, как есть у нас.

Хотите сильную сборную? Создайте сильную лигу! Хотите сильную лигу? Создайте равные условия! Хотите равные условия? Обратите внимание на власть! Ведь это же власть должна создавать равные условия в стране для жизни, труда, спорта, отдыха? Или бедняга опять Воробьев? написала Ананьина в инстаграме.
, 2019-05-27 14:53, pirms 5 gadiem
Lieta ir tāda, ka Ovečkins ir aizvadījis spožu sezonu NHL un traumas un jau vecums! varēja redzēt, ka nav jaudas (+traumas). Kučerovs vilka epizodiski arī sezona NHL...Malkins vispār bija viduvējš, kaut aī daudz melnā darba darīja. Krievijai ir Krievijas problēmas mums LV. BET Somija parādīja, ka ar komandu un treneri, kuru saprot komanda var izdarīt maksimumu. Runas, mēs jau mazi mums jau nav - ir lūzeru filozofija. Somija uzvarēja ar tiem pašiem resursiem, kas bija arī Latvijai - 1:1.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.