Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Andersons: "Ej tālāk, strādā smagāk. Zināju, ka iespēja būs, tagad jāizmanto"

Andersons: "Ej tālāk, strādā smagāk. Zināju, ka iespēja būs, tagad jāizmanto"
Toms Andersons. Foto: LHF

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Latvijas izlases nometnei pirms 2019. gada pasaules čempionāta hokejā pievienojās uzbrucējs Toms Andersons, kurš pirmo pārbaudes maču pret Krieviju vēroja no malas, bet otrajā spēlē tika pie iespējas parādīt savu varējumu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš dalījās pārdomās gan par maču, gan par līgumu uz nākamo sezonu.

Trešdien Latvijas izlase ar 2:4 piekāpās Krievijai, bet tas nebija vienīgais mačs, kas notika uz "Arēnas Rīga" ledus – dažas stundas iepriekš Latvijas otrā izlase ar 2:0 pieveica Igauniju. Šajā cīņā piedalījās arī Toms Andersons, kuram ceturtdien tika dota iespēja pirmajā komandā. Viņš darbojās trešajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Oskaru Batņu un Emīlu Ģēģeri.

"Pagājušajā trešdienā atbraucu, bet ceturtdien jau gāju uz ledus. Bija tā pasmagāk, netiku visiem līdzi, bet tagad esmu ritmā. Pirms tam divas nedēļas nebiju spēlējis, taču tagad viss ir kārtībā. Tā pirmā diena pēc lielāka pārtraukuma bija smagākā," stāstīja Andersons. Viņš atzina, ka pārslēgties starp Igaunijas un Krievijas ātrumiem nav bijis grūti. "Spēlētāji arī ir meistarīgāki, bet ātri var pierast – izej divas trīs maiņas, un jau esi īstajā ritmā."

"Centos spēlēt vienkārši, daudz nekļūdīties. Zinu, ko no manis prasa, to darbu arī mēģināju darīt. Labi jānospēlē aizsardzībā, nedrīkst kļūdīties. Ja sanāk, tad arī jāiemet, bet visi zina, ka mums komandā ir meistarīgāki spēlētāji, kuriem tas ir galvenais uzdevums," lomu komentēja 25 gadus vecais uzbrucējs.

"Protams, vienmēr gaidu izsaukumu uz izlasi. Nezināju, kā būs. Pagājušajā gadā nepasauca, šogad pasauca. Bet ir ļoti patīkami spēlēt mājās, un ja vēl ir tāds atbalsts. Domāju, ka Latvijā pie tik pilnām tribīnēm vēl nekad nebiju spēlējis," atzina Andersons. "Bija jocīgi, kad pirms gada nepasauca. Tā man bija labākā sezona karjerā, vēl uzspēlēju Šveices augstākajā līgā. Sapratu, ka pārbaudīja jaunākus čaļus. Visiem jādod iespēja. Ej tālāk, strādā smagāk. Zināju, ka iespēja nāks, tikai tā ir jāizmanto."

Pagājušās sezonas lielāko daļu Andersons pavadīja Šveices pēc spēka otrās līgas klubā "Thurgau" un 45 spēlēs tika pie 37 punktiem. Beigās viņš pievienojās spēcīgākajā līgā spēlējošajai "Tigers" un aizvadīja četrus mačus, kad komanda cīnījās par vietas saglabāšanu. Šajā sezonā Andersons spēlēja citā otrās līgas komandā "Langenthal", kur 43 mačos 27 punkti, palīdzot vienībai kļūt par čempioni. Janvāra beigās kļuva zināms, ka uzbrucējs parakstījis līgumu un nākamajā sezonā spēlēs "Tigers" rindās Šveices augstākajā līgā.

"Galvenais, ka vinnējām titulu. Paša sniegums bija labs, ja reiz manī kaut ko saskatīja no augstākās līgas," teica Andersons. "Domāju, ja nebūtu aizbraucis pagājušajā sezonā, tad būtu grūtāk tur tikt. Pērn mans vārds tur paslīdēja, sarunas sākās jau tad."

"Ronalds [Ķēniņš] ir izsities, Elvis [Merzļikins] ir izsities, Ivars [Punnenovs] ir izsities. Nopietni vārdi, kuri savās komandās spēlē lielas lomas. Būt Latvijas hokejistam Šveicē – tas vairs nav kā kādreiz. Ja komandai bija variants izvēlēties starp latvieti vai kanādieti, tad priekšroka vienmēr tika dota kanādietim. Tagad ir citādi. Manā līgā pāris jaunie spēlēja, [Marks] Lazarevs un [Rihards] Puide, Ķēniņa brālēns. Labi cīnās un spēlē, nav sliktāki par šveiciešiem," teica Andersons.

"Kad parakstīju līgumu, tad uzlika plānu, ka spēlēšu trešajā vai ceturtajā maiņā, un es tādu lomu pieņemu. Ja aiziet spēle, tad tikpat labi varu nonākt pirmajā maiņā kopā ar leģionāriem. Viss atkarīgs no paša un tā, ko pierādīšu," skaidroja Andersons. Viņš atzina, ka zemāko maiņu spēlētais hokejs viņam iet pie sirds. "Jau desmit gadus tā spēlēju, man tāds ir parocīgāks. Kad te atbraucu, tad tās daudzās piespēles... Sākumā galva griezās. Tomēr esmu pieradis spēlēt pa taisnu līniju, un metiens pa vārtiem."


, 2019-04-26 18:21, pirms 5 gadiem
Puisim jau 25, tik 2 gadus jaunāks par Ķēniņu.
, 2019-04-26 18:34, pirms 5 gadiem
Kad Balderis debitēja NHL, viņam bija tuvu 40. Tā, ka viss vēl priekšā!! 😁
, 2019-04-26 20:24, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Puisim jau 25, tik 2 gadus jaunāks par Ķēniņu.
Paskatīsimies. Diez vai spēlēs NLA tādu lomu, kā Ķēniņš, bet noturēties var!
, 2019-04-26 21:18, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Paskatīsimies. Diez vai spēlēs NLA tādu lomu, kā Ķēniņš, bet noturēties var!
es viņu nesalīdzināju ar Roniju, tas teikums bija atgādinājums tiem, kas katru mazāk dzirdētu LV hokejistu (neatkarīgi no vecuma) sauc par "perspektīvo jauno".
, 2019-04-26 21:30, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: es viņu nesalīdzināju ar Roniju, tas teikums bija atgādinājums tiem, kas katru mazāk dzirdētu LV hokejistu (neatkarīgi no vecuma) sauc par "perspektīvo jauno".
Nu, mēdz visādi būt. Daudziem 25 gados karjera tik pa īstam aiziet kalnā...
, 2019-04-26 22:19, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nu, mēdz visādi būt. Daudziem 25 gados karjera tik pa īstam aiziet kalnā...
...bet 25 gadus vecu hokejistu saukt par "jauno talantu" ir stulbi jebkurā gadījumā.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.