Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jokiharju: "Krieviem ir individuāli spēcīgi spēlētāji, mums - komanda"

Jokiharju: "Krieviem ir individuāli spēcīgi spēlētāji, mums - komanda"
Krievijas hokeja izlase ielaiž vārtus spēlē pret Somiju. Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas hokeja izlasei ir individuāli spēcīgi spēlētāji, kamēr Somija spēlēja kā komanda, pēc pasaules čempionāta fināla sasniegšanas izteicās Somijas valstsvienības aizsargs Henri Jokiharju.

"Mēs vienkārši parādījām labu komandas spēli. Krievijai ir daudzi individuāli spēcīgi spēlētāji. Nenoliedzu, ka šodien pretinieks bija ļoti labs, tomēr mēs spēlējām labāk kā komanda - hokejs ir komandas spēle. Šodien mēs bijām labāki. Mums vajadzēja parādīt savu labāko sniegumu. Ja kāds no krieviem sāka apspēlēt vai mest, mēs vienmēr viens otru sargājām," pēc uzvaras ar rezultātu 1:0 teica Jokiharju. "Viņiem sastāvā ir īstas zvaigznes. Domāju, ka viņiem sāka dot uz nerviem. Mēs turpinājām strādāt un zinājām, ka iespējas būs."

"Jāgūst vārti. Paliekot uz nulles, neuzvarēt. Bija daudz iespēju, bet neiemetām," pauda Krievijas izlases spēlētājs Kirils Kaprizovs.

"Nespējām iesist. Vajadzēja ienest ripu vārtos. Arī beigās, kad spēlējām seši pret pieciem, gribējās vairāk metienu, bet somi trijatā metās ripas priekšā," teica Krievijas izlases galvenais treneris Iļja Vorobjovs. "Spēle gāja līdz pirmajiem vārtiem, diemžēl mēs neiemetām."

"Neizdevās iemest, kaut kādu mēslu ielaidām. Kas tie vispār par vārtiem? Viņiem paveicās. Tomēr viņi labi nospēlēja aizsardzībā pret mūsu uzbrucējiem," teica krievu spēlētājs Mihails Sergačovs. "Varējām iemest, bet ielaidām šo nesaprotamo ripu un viss. Šodien viņi iznāca gatavāki, pārliecinātāki par saviem spēkiem. Tomēr tā viņi neko īpašu nepaveica - labi nostāvēja aizsardzībā, tas ir viss, ko viņi prot."

"Neiemetām vārtus, vajadzēja ripu iestumt ar gaļu. Hokeja Krievijas izlases izpildījumā bija maz, bet viņi uzvarēja un ir malači," pauda Ņikita Gusevs. "Neteiktu, ka mūsu sistēma pret somiem nestrādāja. Vienkārši viņi spēlēja piecatā vārtu priekšā un vārtsargs visu ķēra."

"Liela uzvara mums un visam somu hokejam. Esam ļoti laimīgi. Lepojos ar saviem puišiem, viņi spēja apspēlēt varenu krievu komandu. Visi spēlēja viens par otru. Cīņa bija līdzīga. Uzskatu, ka spējām izsist Krieviju no komforta zonas, turējām pretinieku tālu no vārtiem un neļāvām brīvi saspēlēties," uzskata Somijas izlases galvenais treneris Janne Jalonens.

"Ovečkins centās salauzt man muguru. Par laimi tas viņam neizdevās, bet mēs uzvarējām maču," teica Somijas izlases spēlētājs Olivers Kaski.

Pasaules čempionāta titula mačā Somija svētdien spēlēs pret Kanādu, kurai tas būs ceturtais fināls piecu gadu laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com


, 2019-05-25 23:14, pirms 5 gadiem
Sergačova izteiktais parāda tikai to, ka krievi nemāk un nekad nemācēs zaudēt. Somiem vismaz ir aizsardzība, bet jums tās nav!!
, 2019-05-25 23:18, pirms 5 gadiem
Labi nostāvēja aizsardzībā un viss
Visādas atrunas esmu dzirdējis, bet šitādu atbildi...
, 2019-05-25 23:21, pirms 5 gadiem
somi varēja apliet ar mēsliem krievus un izsmiet, tāpat kā krievi somus, bet viņiem tomēr cits kultūras un inteliģences līmenis, skandināviski atturīgi un zolīdi komentēja zaudētāju spēli
, 2019-05-25 23:25, pirms 5 gadiem
Smieklīgi.. Ja Somi prata, tik aizsardībā stāvēt...tad jautājums ko prot krievi? Vārtus ielaida, bet iesist neiesita...un tas viss par spīti tam, ka strīpainie šos centās pavilkt.
, 2019-05-25 23:27, pirms 5 gadiem
Un ko tu, Sergačov, proti? Verbālu caureju pārvaldi gan, tikmēr somu ceļarullis sarkano mašīnīti iemīca pa visiem bortiem. Lūzeru komanda.
, 2019-05-25 23:29, pirms 5 gadiem
Krieviem bija sarkana mašīna.. tik komentētāji aizmirsa svarīgāko... Tā ir sarkana volga, kas nevelk īpaši.
, 2019-05-25 23:30, pirms 5 gadiem
WreckLV rakstīja: Smieklīgi.. Ja Somi prata, tik aizsardībā stāvēt...tad jautājums ko prot krievi? Vārtus ielaida, bet iesist neiesita...un tas viss par spīti tam, ka strīpainie šos centās pavilkt.
Es vēl saprastu, ja visi pieci somi sagaidītu uz zilās līnījas, bet apspēlēja visās līnījās!
Presēja aizsargus, lai nevar iedot pirmo piespēli, tad viduszonā sitās, lai normāli nevar ieslidoties un savā zonā nostūma pa stūriem!

Paši uzbrukumā iemeta golu un vēl pa stabu trāpīja!
, 2019-05-25 23:51, pirms 5 gadiem
Kāda sarkanā mašīna, ja komuņagas ar latviešu pretkrieviski noskaņoto strēlnieku palīdzību likvidēja Krievijas valstiskumu un nožmiedza tā simbolu - caru ? Tad jau drīzāk Latvijas izlase ir Sarkanais Motors !
, 2019-05-25 23:52, pirms 5 gadiem
Daži krievi patiešām nemāk zaudēt... Somi uzvarēja pelnīti, jo šajā mačā bija labāki kā komanda, tas arī viss. Pat tiesnešu darbības, vairākās epizodēs atklāti pažēlojot krievus par nodarītajiem pārkāpumiem, šoreiz sarkanajai mašīnai nepalīdzēja. To iestūma purvā un noslāpēja modernais zili baltais somu tanks!
, 2019-05-26 00:06, pirms 5 gadiem
Jokiharju prieks ka tāds aizsargs Blackhawks spēlē,nākotnes aizsardzības balsts!!!

Un sergachovs var iet diriģeet😂😂😂
, 2019-05-26 00:23, pirms 5 gadiem
Autor
Kopš kura laika somu galvenais treneris ir Janne Jalonens!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-26 00:41, pirms 5 gadiem
Visu cieņu somiem, atstāt NHL superzvaigznes "uz nullītes" !Iedomājieties, visu, ko somi paveica, ir izdarījuši pārsvarā ar sava vietējā čempionāta vīru palīdzību!

Par gaidāmo finālu starp somiem un kanādiešiem, pavisam neliels raksts te:

Kanādas hokeja izlase pārliecinoši pieveic...
, 2019-05-26 01:12, pirms 5 gadiem
karlis_laurinovics_620293201763364 rakstīja: Krievi bija labāki, bet Somi veiksmīgāki. kopumā Krievi turnīrā labākie.. no 9 spēlēm 8 uzvarētas. Turklāt zaudētā tāda haļava Somiem. Nemaz neņemot vērā apstākli, ka Krievi spēlēja uz 40% .
nekas, rīt jāpaņem Čehi.. un 9no10 uzvarām mani apmierinās.
Tu ko, krievs vai ? Letiņi vēl no okupācijas gadiem jebkurā sportā atbalsta ikvienu , kurš ir krievu pretinieks. Krievu zaudējumi, mūsu svētki !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-26 01:56, pirms 5 gadiem
karlis_laurinovics_620293201763364 rakstīja: 95% Latvijas hokeja fanu atbalsta Krieviju vienmēr. Nemaz nerunājot par pašiem sportistiem, hokejistiem, treneriem un speciālistiem. Krievi mums ir daudz palīdzējuši , un vienmēr tiks cienīti Latvijā. Par to vari nešaubīties.
Pasarg dies`! Tu izrādās esi ne tikai trollis, bet arī melis un idiots.Atbrīvo sabiedrību no sevis.
, 2019-05-26 06:35, pirms 5 gadiem
nabaga krievu troļļi pēc vakardienas zaudējuma piedzīvojuši pilnīgu nervu sabrukumu un galīgi sajukuši prātā aiz bēdām, kaut kādu bezsakarīgu tuftu vāvuļo, būsim iejūtīgi, nesmiesamies par garīgi slimajiem!
, 2019-05-26 06:54, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Kopš somi spēlē KHL viņu meistarība ir tikai augusi. Un ja somi uzvar tad nemaz nav žēl jo tas ir tas pats ja baltkrievi uzvarētu. Visi kas ir iekš KHL faktiski ir viena liela ģimene.
Ļoti iespējams,ka šodien Jums būs jāpiedzīvo vēl viena vilšanās,ja par pasaules čempioniem kļūs komandas spēlētāji,kurai KHL sāk interesēt tikai tad ,kad pazaudēts ir pamatdarbs NHL
, 2019-05-26 07:05, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Ļoti iespējams,ka šodien Jums būs jāpiedzīvo vēl viena vilšanās,ja par pasaules čempioniem kļūs komandas spēlētāji,kurai KHL sāk interesēt tikai tad ,kad pazaudēts ir pamatdarbs NHL
kāpēc viena vilšanās? šodien iespējamas 2 vilšanās.
vēl čehi var krievus atstāt ar koka medaļām
, 2019-05-26 07:09, pirms 5 gadiem
Ноль голов за сезон НХЛ — кто эти финны? Кому проиграла сборная России
14 дебютантов чемпионатов мира и хоккеисты, не подошедшие «Амуру», «Кузне» и «Югре».

Šāds virsraksts rotā championat.com mājas lapas hokeja sadaļu.Ļoti interesanti palasīt krievu presi,vēl aizvakar dziedāja slavas dziesmas,bet šodien apmētā ar dubļiem.Cik nežēlīgs ir sports un līdzjutēji.
, 2019-05-26 08:30, pirms 5 gadiem
WreckLV rakstīja: Krieviem bija sarkana mašīna.. tik komentētāji aizmirsa svarīgāko... Tā ir sarkana volga, kas nevelk īpaši.
Cik atceros,volgas sarkanā krāsā īpaši daudz nebija.Reāls Moskvich 408 bija krievu izlase šajā spēlē
, 2019-05-26 08:34, pirms 5 gadiem
huters rakstīja: Tu ko, krievs vai ? Letiņi vēl no okupācijas gadiem jebkurā sportā atbalsta ikvienu , kurš ir krievu pretinieks. Krievu zaudējumi, mūsu svētki !
Kārlis nav krievs.Vnk,ķerot kaifu,viņš osta sarkanas mašīnas atgāzes
, 2019-05-26 08:38, pirms 5 gadiem
Ja krievi nevar iemest, vajadzēja paņemt izlasē viņu super snaiperi, kurš regulāri met 8-10 šaibas pa spēli! Pilns i-nets ar puķina izcilo slidojumu!
, 2019-05-26 08:40, pirms 5 gadiem
Haha sāksim ar to, ka visu spēli tiesnešu banda vilka utainos, vilka līdz pēdējam, bet somu izcilie spēlētāji neitralizēja utaino zvaigznes! neapšaubāmi uzvarēja labākā komanda! krievu zāģis ir kā kārtīgs saldais ēdiens!
, 2019-05-26 09:19, pirms 5 gadiem
skatos atkārtojumu, kā patīkamu priekšnojautu pārnemtie krievu līdzjutēji 1. periodā jau svin uzvaru pār somiem... īpaši mīlīgs tas purns ar kreklu, uz kura ar lāci jājošs putins, noteikti šodien poha briesmīga un morālais neapskaužams
, 2019-05-26 09:48, pirms 5 gadiem
Trax var palikt, cik patīkami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-26 10:28, pirms 5 gadiem
Es gan esmu vilies vakardienas rezultata, jo gribeju finalu Kanada - Krievija. Esmu 100% parliecinats ka klavinieki sarautu uz pusem krievus ar vismaz 3-4 ripu starpibu. Bet nu, ir ka ir. Krievija kartejo reizi tikai apstiprina teoriju, ka viniem nav ta nobeiguma instinkta, speletaji meistarigi, vardi itka skali, bet novest lietas lidz galam nevar. Krievija domaju pat nav Top 3 hokeja valsts vairs. Un vispar, tagad tas skaitas stiligi, ka te ik pa laikam pasmako krievijas hokeja fani? Agrak bija tads Maxwell Smart, tas bija Robis, tagad kkads Karlis...man jau liekas sie visi krievmilji vnk brutali kope jau piemineto Maxwellu, tas maceja izvest, parejie visi hili, pernaki, karli...sorry veci, jus esat tikai vaaji atdarinataji. #navsmiekligi
, 2019-05-26 12:03, pirms 5 gadiem
Domāju, ka utainie, pirmo, un iespējams, lielāko kļūdu pieļāva, ieceļot par kapteini to širmīti, nevis aitiņu. Pat strīpainie nespēja izvilkt nogurušos utainos maisus..
, 2019-05-26 12:23, pirms 5 gadiem
Reeberbahn rakstīja: Es gan esmu vilies vakardienas rezultata, jo gribeju finalu Kanada - Krievija. Esmu 100% parliecinats ka klavinieki sarautu uz pusem krievus ar vismaz 3-4 ripu starpibu. Bet nu, ir ka ir. Krievija kartejo reizi tikai apstiprina teoriju, ka viniem nav ta nobeiguma instinkta, speletaji meistarigi, vardi itka skali, bet novest lietas lidz galam nevar. Krievija domaju pat nav Top 3 hokeja valsts vairs. Un vispar, tagad tas skaitas stiligi, ka te ik pa laikam pasmako krievijas hokeja fani? Agrak bija tads Maxwell Smart, tas bija Robis, tagad kkads Karlis...man jau liekas sie visi krievmilji vnk brutali kope jau piemineto Maxwellu, tas maceja izvest, parejie visi hili, pernaki, karli...sorry veci, jus esat tikai vaaji atdarinataji. #navsmiekligi
Tici man, liela daļa no tiem troļļiem ir multi-konti, kur viens nabags skraida, starp vairākiem profiliem.
, 2019-05-26 12:30, pirms 5 gadiem
Daži krievi ir tādas lupatas, ka pat smiekli vairs nenāk tikai nožēla par viņu tukšajiem pauriem. Vismaz Gusevs kā kārtīgs vīrs atbildēja.
, 2019-05-26 12:32, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Kopš somi spēlē KHL viņu meistarība ir tikai augusi. Un ja somi uzvar tad nemaz nav žēl jo tas ir tas pats ja baltkrievi uzvarētu. Visi kas ir iekš KHL faktiski ir viena liela ģimene.
Noteikti KHL ir ietekmējis somu meistarību kur šitādi rodas
, 2019-05-26 12:58, pirms 5 gadiem
Gusevs "vārtsargs visu ķēra." Neesmu krievu heiteris kā te visi, bet nu bīstamu situāciju nebija daudz, somi kaut kā ātri apslāpēja krievus.
, 2019-05-26 13:01, pirms 5 gadiem
flipsider rakstīja: Es vēl saprastu, ja visi pieci somi sagaidītu uz zilās līnījas, bet apspēlēja visās līnījās!
Presēja aizsargus, lai nevar iedot pirmo piespēli, tad viduszonā sitās, lai normāli nevar ieslidoties un savā zonā nostūma pa stūriem!

Paši uzbrukumā iemeta golu un vēl pa stabu trāpīja!
Kaut kādā ziņā atgādināja latvijas izlases spēli pirms gada pret Dāniju
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.