Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

U18: ASV un Krievija pārliecinoši tiek pusfinālā, Šveice uzvar pirmajā pārspēlē

U18: ASV un Krievija pārliecinoši tiek pusfinālā, Šveice uzvar pirmajā pārspēlē
ASV U18 izlase. Foto: IIHF.com

Zviedrijā sākušās izslēgšanas spēles pasaules U18 čempionātā hokejā. Par pirmajām pusfinālistēm kļuva ASV un Krievija.

Amerikāņi pusfinālā spēlēs jau 18. čempionātā pēc kārtas, ārpus labāko četrinieka paliekot vien pirmajos trīs turnīros no 1999. līdz 2001. gadam. Mūsu apakšgrupas uzvarētājiem amerikāņiem Somija pārāk lielu pretestību izrādīt nespēja – ASV septītajā minūtē izvirzījās vadībā un katrā trešdaļā guva pa diviem vārtiem. Tāpat amerikāņi pie rezultāta 3:0 nerealizēja soda metienu. Ar 6:0 uzvarēja arī Krievija, kas tika galā ar grupu turnīra nemiera cēlāju Baltkrieviju. Trīs vārtus krievi iemeta vairākumā. Krievija pusfinālā iekļuva tikai otro reizi sešu gadu laikā. ASV un Krievija parīt pusfinālā spēlēs savā starpā.

Izslēgšanas spēles pēcpusdienā sākās ar pirmo pārspēli par palikšanu augstākajā divīzijā. Tajā sacentās Slovākija, kas grupu turnīrā zaudēja visos mačos, un Šveice, kas pagarinājumā pieveica Baltkrieviju (5:4), tomēr izšķirošajā mačā ar 0:12 kapitulēja Somijai. Pārspēlē netrūka noraidījumu, un jau pirmais no tiem pārvērtās vārtu guvumā – Dominiks Sojka trešajā minūtē izvirzīja vadībā slovākus (1:0). Spēles turpinājumā laukumā gan saimniekoja Šveice, kas trešdaļas pēdējā minūtē pārņēma vadību (2:1), otrā perioda 68. sekundē realizēja vairākumu (3:1) un spēles priekšpēdējā minūtē vēl vienā vairākumā pielika punktu – 4:1. Otrā pārspēle cīņā līdz divām uzvarām notiks parīt.

SpēleRez
Baltkrievija – Krievija0:6
ASV – Somija6:0
Kanāda - Latvija20:30
Zviedrija – Čehija20:30
Šveice – Slovākija4:1

Izmantotie resursi:
IIHF - Home


, 2019-04-25 19:07, pirms 5 gadiem
Krieviem nav variantu. ASV šogad ir pārāk laba, lai kāds vispār spētu pretoties.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.