Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Ķēniņš: "Jāspēlē tā, kā to darījām pagājušajā gadā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Ķēniņš: "Jāspēlē tā, kā to darījām pagājušajā gadā"
Ronalds Ķēniņš. Foto: Valérie Badan/Didier Charles / lausannehc.ch

Latvijas hokeja izlasei trešdien un ceturtdien gaidāmajās pārbaudes spēlēs ar Krieviju jāspēlē tā, kā tas tika darīts pagājušā gada pasaules čempionātā, sarunā ar Sportacentrs.com izteicās valstsvienības uzbrucējs Ronalds Kēniņš.

Otrdien pirmo treniņu pie Latvijas izlases stūres pēc sezonas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadīja galvenais treneris Bobs Hārtlijs. "Atcerējāmies to, kas iepriekš darīts," Ķēniņš teica par pirmo treniņu Hārtlija vadībā. "Strādājām pie tā, lai spēlētu agresīvi - dabūtu ārā ripu, dabūtu vienkārši iekšā un viss."

"Artis [Ābols] un citi asistenti zināja, kas jādara. Jā, bija nedaudz brīvāk, bet tāpat zinājām, kas jādara un visi strādājām," uzbrucējs teica par treniņiem bez Hārtlija, uzsverot, ka viņam, kā allaž, ierodoties izlasē, ir dzirkstelīte parādīt sevi no labākās puses.

Krievijas izlases sastāvā Rīgā būs pieci Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, kuru vidū būs arī slavenais Iļja Kovaļčuks. "Par Krievijas sastāvu nedomāju. Zinām, ka krievi ir krievi - vienkārši jāiet ārā un jārāda spēle, kā spēlējām pagājušajā gadā," par šiem mačiem teica Ķēniņš.

Ķēniņš atklāja, ka nemaz nav skatījies pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītās pārbaudes spēles ar Franciju, jo nebija vēl "sailgojies pēc hokeja".

"Visu sezonu viss bija pozitīvi, tikām līdz pusfinālam un vien pavisam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu finālā. Sezona bija laba, daudz ko iemācījos, ieguvu lielāku pārliecību," Ķēniņš saka pēc sezonas Šveices vienībā "Lausanne", kurā regulārajā sezonā 49 spēlēs tika pie 29 (10+19) punktiem, kas bija trīs reizes vairāk nekā pagājušajā sezonā Cīrihes "Lions" rindās, kurā pavadīja daudzus gadus. "Ir pagrūti spēlēt pret veco komandu, bet, kad laukumā paplēsies, vecā draudzība pazūd."

Iepriekšējo astoņu sezonu laikā Ķēniņš spēlēja septiņos pasaules čempionātos. "Darīsim visu, lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, tas ir mūsu mērķis," pauž uzbrucējs.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-24 10:51, pirms 5 gadiem
pat labāk... kalendārs gana sarežģits ar to ka Austrija un Šveice uzreiz pēc kārtas. Jāņem visi mazie + Šveice... kad Latvijai pēdējo reizi bija divas uzvaras divās dienās?

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 11:07, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: pat labāk... kalendārs gana sarežģits ar to ka Austrija un Šveice uzreiz pēc kārtas. Jāņem visi mazie + Šveice... kad Latvijai pēdējo reizi bija divas uzvaras divās dienās?
2017 gadā - 3:0 Dāniju un 3:1 Slovākiju, nav tik traki Pagājušogad kalendārs tāds bija, ka Somija un Kanāda bija pāru dienās, tāpēc nebija uzvaras

  +4 [+] [-]

, 2019-04-24 11:07, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: kad Latvijai pēdējo reizi bija divas uzvaras divās dienās?
Ķelnē 2017. gadā.

06. maijā pret Dāniju 3:0,
07. maijā pret Slovākiju 3:1.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 11:53, pirms 5 gadiem
sc.com šogad neatspoguļo gatavošanos čempim video formātā?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-24 12:01, pirms 5 gadiem
Vel labak lai tiekam lidz medaljam 26.maija!!!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-24 12:20, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Vel labak lai tiekam lidz medaljam 26.maija!!!
Bet tad tikai zelta. Kā var pasniegt Ķēniņam sudraba vai bronzas medaļu?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-24 13:34, pirms 5 gadiem
doksnomarsa rakstīja: pat labāk... kalendārs gana sarežģits ar to ka Austrija un Šveice uzreiz pēc kārtas. Jāņem visi mazie + Šveice... kad Latvijai pēdējo reizi bija divas uzvaras divās dienās?
"Jāņem visi mazie" , mēs esam Lieli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-25 00:13, pirms 5 gadiem
Labs! Jāspēlē, kā pagājušajā gadā! It kā tas būtu iespējams!