Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Frolīks palīdzēs Čehijai, Gudro vēl domā par pievienošanos ASV izlasei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Frolīks palīdzēs Čehijai, Gudro vēl domā par pievienošanos ASV izlasei
Mihaels Frolīks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Kalgari "Flames" uzbrucējs Mihaels Frolīks piekritis pārstāvēt Čehijas izlasi 2019. gada pasaules čempionātā. Čehi spēlēs vienā grupā ar Latviju.

Frolīks šajā sezonā laukumā devās 65 spēlēs, kuru laikā guva 16 vārtus un sakrāja 34 punktus. Labās malas uzbrucējs "Flames" sastāvā aizvadījis četras sezonas, un tikai vienā viņam neizdevās pārsniegt 30 punktu robežu – tas notika pērn.

"Flames" regulāro sezonu pabeidza kā Rietumu konferences labākā komanda, bet Stenlija kausa izcīņu izdevās sākt ar sauso uzvaru pret Kolorado "Avalanche". Taču veiksmīgs turpinājums izpalika – sekoja četri zaudējumi pēc kārtas un izstāšanās. Frolīks pie punktiem netika.

Viņš pasaules čempionātā nav spēlējis kopš 2012. gada, kad desmit spēlēs iekrāja trīs punktus un kļuva par bronzas medaļnieku. Čehija spēlēs Bratislavas apakšgrupā kopā ar Krieviju, Zviedriju, Šveici, Norvēģiju, Latviju, Austriju un Itāliju.

"Flames" rezultatīvākais spēlētājs šosezon bija Džonijs Gudro, kurš 82 spēlēs guva 36 vārtus un tika pie 99 punktiem. Tiesa, Stenlija kausā viņa kontā tikai viena piespēle. Gudro saņēmis uzaicinājumu pārstāvēt ASV izlasi, un uzbrucējs norādīja, ka neārstē nekādus savainojumus, tāpēc nopietni apsver iespēju doties palīgā valstsvienībai.

Pirms gada Gudro palīdzēja amerikāņiem iegūt bronzas medaļas, un desmit spēlēs viņš ieguva deviņus punktus. Ja uzbrucējs pieņems uzaicinājumu, viņam tas būs ceturtais pasaules čempionāts karjerā. Viņš debitēja 2014. gadā, kad NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli.

Cits "Flames" uzbrucējs Šons Monahans varētu doties palīgā Kanādas izlasei. Viņš komandas vadībai palūdzis mazliet laika, lai varētu pieņemt gala lēmumu. Monahans bija otrais rezultatīvākais Kalgari spēlētājs šosezon, 78 mačos tiekot pie 82 punktiem. Stenlija kausā viņam 1+1.

Stenlija kausa pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja arī Vinipegas "Jets", kas atzina Sentluisas "Blues" pārākumu. ASV izlasei nepalīdzēs komandas kapteinis Bleiks Vīlers, bet Marks Šaiflī nedosies palīgā Kanādas valstsvienībai.

Vīlers regulārajā sezonā aizvadīja 82 spēles, tiekot pie 91 punkta. Tikmēr Šaiflī kontā 82 spēles un 84 punkti. Stenlija kausā gan Vīlers, gan Šaiflī savāca piecus punktus sešās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/fan960steinberg

  +1 [+] [-]

, 2019-04-23 15:16, pirms 5 gadiem
Gudro vēl gudro

     [+] [-]

, 2019-04-23 15:20, pirms 5 gadiem
USA vs Latvija finālā!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-23 17:13, pirms 5 gadiem
Gudro gudro!

     [+] [-]

, 2019-04-23 19:53, pirms 5 gadiem
Gudro vēl gudro!