Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Masaļskis: "Gribējām, lai spēle pret Norvēģiju ir izšķirošā, bet neaizķērāmies"

Masaļskis: "Gribējām, lai spēle pret Norvēģiju ir izšķirošā, bet neaizķērāmies"
Valērijs Kuļibaba un Edgars Masaļskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlase šodien aizvadīs savu noslēdzošo spēli pasaules čempionātā, pulksten 17:15 tiekoties ar Norvēģiju. Uzvarētāja būs Bratislavas apakšgrupas piektā spēcīgākā komanda. Edgars Masaļskis sacīja, ka vieglu spēli neviens negaida un ka uzvara ir svarīga, kaut zudušas izredzes tikt ceturtdaļfinālā.

"Motivācijai ir jābūt – tas tomēr ir pasaules čempionāts. Ir svarīgi, kurā vietā mēs pabeidzam, un uzvarēt gribam jebkurā spēlē," teica Edgars Masaļskis. Vakar Latvijas valstsvienībai zuda arī teorētiskas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu, taču treneris pauda cerību, ka hokejisti spēs piecelties un turnīru pabeigt ar uzvaru.

"Norvēģiem spēle ir ar tādu pašu nozīmi. Nedomāju, ka viņi negribēs vinnēt vai vieglāk spēlēs. Tomēr – pasaules čempionāts, prestiži, pabeigt mums vajadzētu uz labas nots, arī viņi grib to pašu. Viņiem ir labi spēlētāji. Domāju, ka viegli nebūs," teica Masaļskis. Rīta treniņā Latvijai uz ledus bija tikai trīs hokejisti – trešais vārtsargs Gustavs Grigals, kā arī turnīram nepieteiktie Edgars Siksna un Toms Andersons.

Norvēģija iepriekšējo spēli aizvadīja sestdien, kad ar 7:1 sasita itāļus, kamēr mūsējie laukumā devās vakar, un starp vienas spēles beigām un nākamās sākumu būs pagājušas mazāk nekā 24 stundas. Taču Masaļskis pauda pārliecību, ka Latvijai tas varētu nākt par labu. "Kaut kādā ziņā mums pat ir labāk – vēl esam uz viļņa. Pirms gada arī bija tas pats – spēlējām divas dienas pēc kārtas, bet dāņiem bija divu dienu pauze. Un viņiem tas nāca par sliktu. Tas, ka vakar spēlējām, mums ir labāk."

"Mums visu turnīru ir tā, ka līderi spēlē ļoti daudz. Vai kaut ko mainīs vai nemainīs – pagaidām nezinu. Četrus golus mēs zviedriem iemetām, uzbrucēji savu darbu labi izdarīja," par līderu lielo pienesumu teica Masaļskis, kurš nevēlējās atklāt vārtsargu, kurš šodien sargās Latvijas vārtus. Bobs Hārtlijs pēc vakardienas mača pauda, ka hokejisti, kuri līdz šim spēlējuši mazāk, varētu tikt pie lielākas iespējas.

"Kopumā jāsaka, ka mēs labi esam aizvadījuši spēles, ar visām komandām esam cīnījušies līdzvērtīgi, arī ar lielajiem pretiniekiem. Pret Šveici viena epizode izšķīra spēli, ar krieviem ļoti līdzīga spēle, tas pats ar čehiem. Ļoti līdzīga spēle ar pasaules čempioniem, kaut kur mums nepaveicās, kaut kur neiekrita. Tad būtu pavisam cita bilde," turnīru kopumā vērtēja Masaļskis.

"Protams, gribējām, lai šodienas spēle ir ižšķirošā par tikšanu astotniekā. Diemžēl tā nav, nespējām aizķerties. Kopējais noskaņojums ir labs. Noturēties vienā līmenī, rādīt sakarīgu sniegumu katrā spēlē nav vienmēr izdevies. Domāju, šis gads ir ar pozitīvu zīmi."

"Abi vārtsargi nospēlēja labi. Prieks par Elvi – ka viņš varēja atbraukt tik ilgi nespēlējis un tāpat parādīt labu sniegumu. Arī Gudis nospēlēja stabili un palīdzēja ļoti daudz. Vārtsargu plānu mēs ņēmām pa divām spēlēm. Divas pagāja – tad domājām, ko tālāk darīt," par tiešajiem pienākumiem stāstīja Masaļskis.


, 2019-05-21 15:15, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.