Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Hārtlijs: "Vēlos aizvest Latvijas izlasi uz olimpiskajām spēlēm"

Hārtlijs: "Vēlos aizvest Latvijas izlasi uz olimpiskajām spēlēm"
Bobs Hārtlijs (pa kreisi). Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlases treneris Bobs Hārtlijs pēc pasaules čempionāta mača pret Norvēģiju, kurā tika izcīnīta uzvara 4:1, medijiem sniedza savu novērtējumu par spēli un turnīru kopumā, kā arī pastāstīja, ka vēlas Latvijas izlasi aizvest uz olimpiskajām spēlēm.

„Jutu, ka mūsu spēle kļuva arvien labāka,” pēc mača teica Bobs Hārtlijs. „Pirmais periods mums sanāca lēns, kas ir loģiski pēc tādas spēles kā vakar, biju arī gaidījis kaut ko līdzīgu. Labi izrunājāmies ar spēlētājiem pārtraukumā, jutu, ka saprotamies, tāpat arī pārtraukumā pirms trešā perioda, un beigās tikām pie uzvaras.”

„Esmu ļoti apmierināts ar turnīru kopumā,” pārliecināts teica Hārtlijs. „Zināju, ka, lai tiktu ceturtdaļfinālā, mums būs jāuzvar viena no elites līmeņa komandām. It kā bijām pietiekami tuvu tam katrā spēlē, taču... ne pietiekami tuvu. Lielu iespaidu atstāja Rodrigo Ābola savainojums, tas iedragāja mūsu virknējumus. Bet visi mūsu spēlētāji aizvadīja lielisku turnīru. Rihards Marenis un Jānis Jaks sniedza vērtīgu pienesumu komandai, mūsu vairākums bija neticami labā līmenī. Mūsu vārtsargi aizvadīja labu turnīru, un vispār hokejistu cīņasspars bija lielisks. Zinām, ka uz papīra nevaram mēroties ar Krieviju un Zviedriju, taču laukumā jutu, ka varam cīnīties, un mēs parādījām latviešu lepnumu.”

„Mums joprojām ir, kur augt,” turpināja Hārtlijs. „Puišiem ir jāaug mūsu sistēmā, jāattīsta vārtu gūšanas spējas, ripas kontrole un slidošana. Latvijai kā hokeja nācijai šīs lietas būtu jāizvirza kā prioritātes, un Latvijas Hokeja federācija to arī dara. Tiek strādāts jauniešu līmenī, lai uzlabotu spēlētāju slidošanas spējas un citus talantus, tiek strādāts, lai Latvija varētu regulāri sagatavot NHL spēlētājus. Pirms 10-12 gadiem Šveicei, kura principā ir tāda paša lieluma valsts kā Latvija, bija divi NHL spēlētāji, tagad viņiem ir daudzkārt vairāk. Tas parāda, ka attīstība ir iespējama.”

Hārtlijam tika vaicāts, vai viņš šobrīd var apsolīt Latvijas līdzjutējiem, ka paliks ar izlasi. „Mans personīgais mērķis ir vadīt Latvijas izlasi olimpiskajās spēlēs. Vēl šorīt to teicu Latvijas hokejistiem, teicu, ka esmu uzvarējis Stenlija kausa izcīņā un visās līgās, kurās vien esmu strādājis. Man vēl palikuši divi mērķi – uzvarēt Gagarina kausa izcīņā un aizvest Latviju uz olimpiskajām spēlēm. Taču es to nedarīšu viens, man apkārt ir lieliski cilvēki. Viesturs Koziols, Aigars Kalvītis un citi palīgi federācijā, Edgars Masaļskis, Artis Ābols un treneru kolektīvs, visi tehniskie darbinieki. Mēs veidojam lielisku komandu. Es neesmu latvietis, bet jūtos piederīgs. Es mīlu Rīgu un Latvijas līdzjutējus. Vēlos arī pateikt, ka Latvijas līdzjutēji ir lieliski savā atbalstā mūsu komandai.”

„Uzskatu, ka šogad spēlējām tikpat labi kā pirms gada, kad iekļuvām ceturtdaļfinālā, taču nedaudz pietrūka veiksmes un pieredzes. Bet esam tuvu, jāturpina tikai strādāt un attīstīties,” norādīja Hārtlijs.


, 2019-05-21 20:29, pirms 5 gadiem
Laba ziņa!
, 2019-05-21 20:30, pirms 5 gadiem
Šogad visas 1/4 finālā iekļuvušās komandas,izņemot somus,ir atvedušas daudz spēcīgākus sastāvus,tāpēc tāds rezultāts mums,jo šogad nespēlējām sliktāk ,nekā pērn.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-21 20:34, pirms 5 gadiem
Būtu svarīgi tikt uz OS pa taisnos un rangā apiet kādas izlases, kāda tur tā kārtība nav ne jausmas bet tas noteikti atņemtu šos nervozos kvalifikācijas mačus.
, 2019-05-21 20:36, pirms 5 gadiem
Šogad ir pirmais čempionāts, kad Latvijas izlase visas spēles aizvada vienā līmenī. Pilnīgi visas - un neviena nebija sagrāve...Kripata veiksme, un nedaudz vairāk respekta no tiesnešu puses, un Latvija būtu iekļuvusi 1/4 finālā.
Tagad atliek vien cerēt, ka Hārtlijam nauda nav primārais, un viņš paliks Latvijas izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-21 20:47, pirms 5 gadiem
Pats labaakais treneris kads ir bijis LV izlasei var redzeet ka puishi censhaas pie vinja un respektee vinju ceru ka paliks
, 2019-05-21 20:52, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Būtu svarīgi tikt uz OS pa taisnos un rangā apiet kādas izlases, kāda tur tā kārtība nav ne jausmas bet tas noteikti atņemtu šos nervozos kvalifikācijas mačus.
pa taisno nesanāks, būs vien kvalifikācijā jācīnās par ceļazīmi!
, 2019-05-21 20:58, pirms 5 gadiem
Kad paredzēta OS kvalifikācija-kāds var pateikt,jeb tas vēl IIHF nav nolemts?
, 2019-05-21 21:12, pirms 5 gadiem
Pie šī trenera jāturas par katru cenu!
, 2019-05-21 21:13, pirms 5 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Kad paredzēta OS kvalifikācija-kāds var pateikt,jeb tas vēl IIHF nav nolemts?
līdz nedēļas beigām uzzināsim(ceru). 23-25.05 notiks IIHF kongress un būtu jāpieņem lēmums.
, 2019-05-21 21:14, pirms 5 gadiem
Prieks dzirdēt, ļoti ceru, ka Bobs izpildīs savus solījumus un līgumsaistības un ar Latvijas izlasi aizbrauks patrokšņos 2022.gada olimpiskajā turnīrā!!!
, 2019-05-21 21:41, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Žēl ka viņam nav mērķis uzvarēt čempī
Ar mērķi Uzvaret Čempī - Hartlijs strādātu citā komandā!
, 2019-05-21 21:43, pirms 5 gadiem
Hārtlijs noteikti ir visaugstākās klases treneris kāds Latvijas hokeja izlasei ir bijis. Te arī daudziem Nolana aizstāvjiem ir ļoti labs piemērs ar ko atšķiras "motivēšana" no trenēšanas. Znaroks arī vairāk bija emocionālais līderis, nevis sistēmiskais treneris, kāds ir Bobs, kuram emociju arī ir daudz.

Ko es noteikti gribētu redzēt - ko Hārtlijs var paveikt, ja izlasē spēlē visi labākie, kas nu mūsu hokeja saimniecībā ir.
, 2019-05-21 21:57, pirms 5 gadiem
Nu tad dari tā!!!
, 2019-05-21 22:53, pirms 5 gadiem
Neesmu piefiksējis - vai Bobam jau ir kāds no Latvijas augstākajiem apbalvojumiem? Domāju, ka vismaz augstākās šķiras Atzinības krustu, ja ne pat kādu no Lāčplēšiem šis goda vīrs no Kanādas ir pelnījis jau tagad. Par to, ko spēj uzburt no Latvijas hokeja izlases katru pavasari!
, 2019-05-21 22:53, pirms 5 gadiem
Bob the best !
, 2019-05-21 23:09, pirms 5 gadiem
Bobam ir mērķi un viņš noteikti viņus realizēs!
, 2019-05-21 23:25, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Neesmu piefiksējis - vai Bobam jau ir kāds no Latvijas augstākajiem apbalvojumiem? Domāju, ka vismaz augstākās šķiras Atzinības krustu, ja ne pat kādu no Lāčplēšiem šis goda vīrs no Kanādas ir pelnījis jau tagad. Par to, ko spēj uzburt no Latvijas hokeja izlases katru pavasari!
cilvēk, Lāčplēša ordeni piešķīra par Latvijas brīvības cīņām un tas ir kara ordenis, ko vairs nepiešķir
, 2019-05-21 23:45, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: cilvēk, Lāčplēša ordeni piešķīra par Latvijas brīvības cīņām un tas ir kara ordenis, ko vairs nepiešķir
Vainīgs! Sajaucu ar Trīszvaigžņu ordeni...
, 2019-05-22 00:13, pirms 5 gadiem
Šis teikums nozīmē to,kad Hārtlijs būs treneris vēl vismaz 3 gadus un nekur netaisās 👍
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-22 08:43, pirms 5 gadiem
Ļoti ceru, ka puses vienosies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-22 11:09, pirms 5 gadiem
Patiesībā Hārtilja pienesums Latvijas izlases izaugsmē un kvalitatīvajā sniegumā ir palicis savā ziņā fonā, lai gan faktiski ir bijis izlasi vienojošais faktors. Bobs izcili prot motivēt, diriģēt un vadīt mūsu izlases cīnītājus.

Sagatavoju kādu rakstu par Latvijas izlases dalību PČ2019 un Hārtlija lomu mūsu izlases attīstībā izvērtējot latviešu izlases kvalitāšu "plusus" un "mīnusus". Ziņas šeit:

Neliels atskats uz Latvijas izlases dalību ...
, 2019-05-22 12:40, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.