Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Somija gūst septiņus vārtus, Lielbritānija zaudē Itālijai

Somija gūst septiņus vārtus, Lielbritānija zaudē Itālijai
Somijas izlases uzbrucējs Sakari Maninens. Foto: Tomi Hänninen

Hokeja izlašu pārbaudes mačos Somija ar 7:0 pārspēja Norvēģiju, Slovākija ar 5:1 apspēlēja Austriju, bet Lielbritānija piekāpās Itālijai ar 2:5.

Somija ar 7:0 sagrāva Norvēģiju. Pirmā perioda beigās mājinieki iemeta divas ripas 17 sekunžu laikā – 2:0. Otrajā trešdaļā somi iemeta tikai vienu ripu pretinieku cietoksnī, bet noslēdzošajā periodā mājinieki vēl četras reizes iepriecināja savus atbalstītājus. Somijai piederēja pārliecinošs pārsvars metienos – 41:19. Ar četriem punktiem uzvarētāju rindās izcēlušies divi hokejisti – Helsinku “Jokerit” uzbrucējs Sakari Maninens, kuram vārti un trīs piespēles, un Somijas līgas kluba “Lukko” pārstāvis Artu Ilomaki, kuram 2+2.

Pasaules čempionāta mājiniece Slovākija viegli pārspēja Austriju ar 5:1. Pēc divām trešdaļām rezultāts bija vien 2:1, bet nākamajās 40 minūtēs austriešu vārtos ielidoja trīs ripas. Vārtus Slovākijas labā guvuši pieci dažādi hokejisti, bet Bratislavas “Slovan” uzbrucējs Dāvids Bucs atzīmējās ar vārtiem un piespēli.

Šogad atgriešanos pasaules hokeja elitē piedzīvos Lielbritānijas izlase, kas nav spēlējusi augstākajā divīzijā kopš 1994. gada. Pārbaudes mačā komanda piekāpās Itālijai ar 2:5. Divas reizes itālieši izvirzījās vadībā, bet abos gadījumos briti spēja atspēlēties – pirmajā gadījumā neizšķirtu panāca “Steelers” aizsargs Bens O’Konors, bet otrajā – “Panthers” pārstāvis Olivers Beteridžs.

Taču trešajā periodā itāļi atkal bija vadībā, un pārsvaru vairs neizsēja, gūstot divus vārtus 41 sekundes laikā. Uzvaras vārtu guvums Šveices “Ambri-Piotta” kluba spēlētāja Tomazo Goi kontā, bet Oļega Šišļaņņikova un Imanta Leščova komandas biedrs, “Ritten/Renon” kluba hokejists Ivans Tauferers panāca 2:4, bet punktu pielika Džiovanni Morini no “Lugano”, kurš iemeta ripu tukšos vārtos – 2:5.

Pārbaudes spēles

SpēleRezultāts
Somija – Norvēģija7:0
Austrija – Slovākija1:5
Lielbritānija – Itālija2:5