Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas firmas zīme – 150 miljonus vērtā aizsargu līnija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zviedrijas firmas zīme – 150 miljonus vērtā aizsargu līnija
Olivers Ēkmans-Lāšons. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas izlases uzbrukuma arsenāls ir tik iespaidīgs, ka Aleksandram Ovečkinam neatrodas vieta pirmajā vairākuma virknējumā. Līdzīgu novērtējumu pelnījusi Zviedrijas aizsardzības līnija – pasaules čempionu rīcībā esošie resursi liktu nosarkt jebkurai Nacionālās hokeja līgas komandai.

Zviedru aizsargi – tas ir labākais, kas var būt. Tā pēc šodienas treniņa izteicās Latvijas izlases treneris Artis Ābols. Un viņam piekrīt visa pasaule. Šosezon Nacionālajā hokeja līgā vismaz vienu maču aizvadīja 89 laukuma spēlētāji no Zviedrijas, un 36 no viņiem bija aizsargi. Neviena Eiropas valsts nav pat tuvumā – somiem bija 12 aizsargi, čehiem – par vienu mazāk, krieviem – desmit.

Mūsu rītdienas pretinieki pasaules čempionātam pieteikuši astoņus aizsargus, un tikai viens no viņiem ikdienā nespēlē pasaules spēcīgākajā līgā – Filips Holms pārstāvēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kur sakrāja 26 punktus. Tiesa, viņš valstsvienības spēles tikai vērojis no malas, netiekot pieteikumā.

Lielākā zvaigzne ir Arizonas "Coyotes" kapteinis Olivers Ēkmans-Lāšons, kuram uzšuve tikusi arī Zviedrijas izlasē. Viņam arī pieder lielākais līgums – ja iepriekš viņš sezonā saņēma 5,5 miljonus, tad no nākamās sezonas summa pieaugs līdz 8,25 miljoniem, jo noslēgts jauns līgums. Parakstīta vienošanās uz astoņiem gadiem par iespaidīgajiem 66 miljoniem dolāru.

Ēkmans-Lāšons nākamsezon būs trešais vislabāk apmaksātais NHL aizsargs, priekšā palaižot tikai kanādiešus Drū Dautiju un Pīkeju Subenu. Protams, jāņem vērā nosacījums, ka viņu vasarā var pārsist Ēriks Kārlsons, kurš kļūs par brīvo aģentu un varēs uzklausīt visu komandu piedāvājumus. Ēkmans-Lāšons nolēma neizmantot šādu iespēju, tādējādi nepaņemot pašu pievilcīgāko piedāvājumu.

Jau pasaules čempionāta laikā Zviedrijas valstsvienības rindas papildināja Jons Klinberjs, kurš ar Dalasas "Stars" izstājās no Stenlija kausa. Tiek uzskatīts, ka viņš turpmākajos desmit gados kopā ar somu jauno talantu Miro Heiskanenu rūpēsies par "Stars" vārtu drošību un priecēs ar skaistu pieslēgšanos uzbrukumiem. Klinberja slidojums un spēja izvest ripu no aizsardzības zonas ir pluss jebkurai komandai.

Matīasam Ēkholmam ir viens no labākajiem līgumiem NHL. Nešvilas "Predators" – kam, iespējams, pieder vislabākā aizsardzības līnija līgā – viņš spēlē pirmajā aizsargu pārī, bet izlasē netiek augstāk par otro maiņu. Tur jāspēlē kopā ar Klinberju, un tādu duetu gribētu jebkura komanda.

Savukārt pirmajā pārī kopā ar Ēkmanu-Lāšonu, tieši tāpat kā pirms gada, spēlē Ādams Lāšons. Ja Ēkholms netiek pienācīgi novērtēts, tad Lāšonam aiz okeāna ir sliktāka slava – Edmontonas "Oilers" viņu ieguva, pretī atdodot Teiloru Holu, un uzbrucējs pirms gada tika atzīts par MVP. Savukārt Lāšons nav attaisnojis cerības – no viņa gaidīja līdera cienīgu spēli, kaut pirmā vijole viņš nekad nebūs. Tieši tāpēc viņam blakus spēlē Ēkmans-Lāšons.

Pārprodukcija nozīmē to, ka Ērikam Gustafsonam atradusies vieta tikai trešajā maiņā. Aizsargam, kurš aizvadīja ļoti spilgtu sezonu, 79 spēlēs tiekot pie 60 punktiem. Starp zviedriem tas bija labākais rādītājs. Un viņa pakalpojumi Čikāgas "Blackhawks" izmaksā tikai 1,2 miljonus par sezonu. Līgums beigsies nākamajā vasarā, un jau tagad skaidrs, ka Gustafsons var gaidīt algas pielikumu.

Vienīgais no sastāvā esošajiem aizsargiem, kuram nav līgums uz nākamo sezonu, ir Markuss Petešons. Pitsburgas "Penguins" viņu ieguva sezonas vidū, veicot maiņu ar Anaheimas "Ducks". Viņš ir ierobežoti brīvais aģents.

Veroties Zviedrijas valstsvienības sastāvā, nedrīkst aizmirst, ka divi labākie aizsargi uz pasaules čempionātu nav ieradušies. Viktoram Hedmanam sezonas beigas izjauca savainojums, un tas tiek minēts kā galvenais iemesls, kāpēc Tampabejas "Lightning" izgāzās Stenlija kausa pirmajā kārtā, bet Ēriks Kārlsons kopā ar Sanhosē "Sharks" turpina cīnīties par pasaulē slavenāko hokeja trofeju.

Zviedrijas aizsardzības līnija

SpēlētājsKomandaSezonāLīgums kopāStatistika
Olivers Ēkmans-LāšonsCoyotes8.2566 miljoni; 8 gadi81 spēlē 14+30
Jons KlinberjsStars4.2529.75 miljoni; 7 gadi64 spēlēs 10+35
Ādams LāšonsOilers4.1625 miljoni; 6 gadi82 spēlēs 3+17
Matīass ĒkholmsPredators3.7522.5 miljoni; 6 gadi80 spēlēs 8+36
Ēriks GustafsonsBlackhawks1.202.4 miljoni; 2 gadi79 spēlēs 17+43
Roberts HegsFlyers1.152.3 miljoni; 2 gadi82 spēlēs 5+15
Markuss PetešonsPenguins0.792.78 miljoni; 3 gadi57 spēlēs 2+17
1 2 46 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2019-05-19 20:35, pirms 5 gadiem
Nesaprotu. No sākuma Ekmans Lāšōns. Pēc tam Ēriks Karlsons. Kaut kur pa vidam normāli uzrakstīts Gustafsons, bet tikai paragrāfu iepriekš Klinberjs. Rodas jautājums. Vai autoram notiek kaut kāda personības dalīšanās?

  +3 [+] [-]

, 2019-05-19 20:47, pirms 5 gadiem
Lāšons

  +4 [+] [-]

, 2019-05-19 20:50, pirms 5 gadiem
Neesmu NHL fans, bet salīdzinot ar NBA vadošajiem spēlētājiem, hokejisti saņem grašus. Interesanti kāpēc tā

  +5 [+] [-]

, 2019-05-19 20:53, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Neesmu NHL fans, bet salīdzinot ar NBA vadošajiem spēlētājiem, hokejisti saņem grašus. Interesanti kāpēc tā
nhl nav tik populars,ka nba

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:05, pirms 5 gadiem
PIlnīgi pie kājas cik miljonu vērti ir viņu aizsardzība, tāpat LV var uzvarēt šos NHL spīdekļus, kaut vai tāpēc ka šai PČ vēl nav neviena sensācija bijusi!!

  +7 [+] [-]

, 2019-05-19 21:11, pirms 5 gadiem
edgarjans rakstīja: nhl nav tik populars,ka nba
plus vairāk spēlētāju komandā

  -3 [+] [-]

, 2019-05-19 21:16, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: PIlnīgi pie kājas cik miljonu vērti ir viņu aizsardzība, tāpat LV var uzvarēt šos NHL spīdekļus, kaut vai tāpēc ka šai PČ vēl nav neviena sensācija bijusi!!
musu uzvara par zviedriem butu tas pats ka slovaku par asv

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:27, pirms 5 gadiem
Martins Sterns . Tu Slovāku izlasi redzēji ? Zviedru , Amerikàņu ?

  +6 [+] [-]

, 2019-05-19 21:31, pirms 5 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nesaprotu. No sākuma Ekmans Lāšōns. Pēc tam Ēriks Karlsons. Kaut kur pa vidam normāli uzrakstīts Gustafsons, bet tikai paragrāfu iepriekš Klinberjs. Rodas jautājums. Vai autoram notiek kaut kāda personības dalīšanās?
Jā, jo vairāk raksta, jo stulbāks paliek

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:35, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Neesmu NHL fans, bet salīdzinot ar NBA vadošajiem spēlētājiem, hokejisti saņem grašus. Interesanti kāpēc tā
Toties viņiem gari līgumi

NHL prasās pēc lokauta. Vai jaunu TV līgumu. Bet nu NBA neaizsniegt.

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:49, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Neesmu NHL fans, bet salīdzinot ar NBA vadošajiem spēlētājiem, hokejisti saņem grašus. Interesanti kāpēc tā
Ar NBA grašus, bet NBA alga ir vienas no augstākajām pasaulē. Bet ja paņemam Eirolīgu, tad NHL krietni lielākas algas... Interesanti, ka TV auditorija pasaules čempis hokejā ir augstāka, nekā pasaules kausam basketā. Interesanti. ASV baskets, protams, ir populārāks.

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:49, pirms 5 gadiem
edgarjans rakstīja: nhl nav tik populars,ka nba
Pašā ASV, jā, Kanādā NHL ir krietni vairāk skatīts.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-19 21:55, pirms 5 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nesaprotu. No sākuma Ekmans Lāšōns. Pēc tam Ēriks Karlsons. Kaut kur pa vidam normāli uzrakstīts Gustafsons, bet tikai paragrāfu iepriekš Klinberjs. Rodas jautājums. Vai autoram notiek kaut kāda personības dalīšanās?
Tas viss jau sen ir skaidrots, bet jums bērniem vēl nav miera. Ja sākumā vēl bija smieklīgi palasīt, kā infantīļus trigero zviedru vārdu atveidošana, tad tagad jau tas sen ir kļuvis skumji. It kā gadi iet, bet smadzenes kā nenobriest, tā nenobriest...

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:58, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Tas viss jau sen ir skaidrots, bet jums bērniem vēl nav miera. Ja sākumā vēl bija smieklīgi palasīt, kā infantīļus trigero zviedru vārdu atveidošana, tad tagad jau tas sen ir kļuvis skumji. It kā gadi iet, bet smadzenes kā nenobriest, tā nenobriest...
Skumji paliek, ka atsevišķi autori nesaprot, ka viņi raksta nevis sev, bet mums, klientam.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-19 21:58, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ar NBA grašus, bet NBA alga ir vienas no augstākajām pasaulē. Bet ja paņemam Eirolīgu, tad NHL krietni lielākas algas... Interesanti, ka TV auditorija pasaules čempis hokejā ir augstāka, nekā pasaules kausam basketā. Interesanti. ASV baskets, protams, ir populārāks.
Lielu lomu te arī spēlē tas, ka NHL ir krietni vairāk galviņu, uz ko sadalīt algu budžetu. Tāpēc, piemēram, NFL, lai gan ir populārākais sports ASV, spēlētāji arī pelna vidēji krietni mazāk par NBA čaļiem, jo tur komandas sastāv no 53 spēlētājiem!

  -2 [+] [-]

, 2019-05-19 22:01, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Skumji paliek, ka atsevišķi autori nesaprot, ka viņi raksta nevis sev, bet mums, klientam.
Čaļi ievēro valodu likumus, kā pret to var čīkstēt kā tādas bābas gadiem no vietas, sevišķi, kad ir skaidrs, ka nekas nemainīsies? Kādam gabals nokrīt, ka ir Lāšons, nevis Larsons? Tak savācieties vienreiz, cik var bimbāt?!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-19 22:15, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Čaļi ievēro valodu likumus, kā pret to var čīkstēt kā tādas bābas gadiem no vietas, sevišķi, kad ir skaidrs, ka nekas nemainīsies? Kādam gabals nokrīt, ka ir Lāšons, nevis Larsons? Tak savācieties vienreiz, cik var bimbāt?!
Neviens nebimbā, bet izsmej tos tavus čaļus, tā ir milzīga starpība, bet nu, tu to vari interpretēt, kā pašam tīk, lai vieglāk to izsmiešanu sagremot, čali

     [+] [-]

, 2019-05-19 22:36, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Neviens nebimbā, bet izsmej tos tavus čaļus, tā ir milzīga starpība, bet nu, tu to vari interpretēt, kā pašam tīk, lai vieglāk to izsmiešanu sagremot, čali
Labi, ka tu visu uztver tik burtiski. Tā it kā tā "izsmiešana" nav čīkstēšana par lietiņu, kas tik ļoti kož sirsniņā. Un pie katra raksta. Žults ir jālej, bez tās nevar, jo tie, kas kko nespēj sagremot, esat jūs, jeb esat vienīgie, par kuru mūžīgo cepšanos te var ierēkt.

     [+] [-]

, 2019-05-19 22:47, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Labi, ka tu visu uztver tik burtiski. Tā it kā tā "izsmiešana" nav čīkstēšana par lietiņu, kas tik ļoti kož sirsniņā. Un pie katra raksta. Žults ir jālej, bez tās nevar, jo tie, kas kko nespēj sagremot, esat jūs, jeb esat vienīgie, par kuru mūžīgo cepšanos te var ierēkt.
Tas vnk ir debilisms. Tā ir sevis, hokejistu un valodas apkaunošana. Bet ar idiotismu grūti cīnīties, jo tam ir liels pārākums.

  +6 [+] [-]

, 2019-05-19 22:47, pirms 5 gadiem
Vājprāts kautkāds - Tu itkā +/- zini zviedru sastāvu, bet tad ieej sportacentrā

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 22:54, pirms 5 gadiem
Pretīgi lasīt to Brožes kāšonmurgu! Varētu padomāt, ka sportacentrā bariņam suveizdītu sagādā īpašu baudu gadiem ilgi saprotamus zviedru uzvārdus pasniegt savā interpretācijā. Gadu desmitiem latviešu valodā esam rakstījuši un runājuši to, kas zviedriem reāli uz krekliem rakstīts, nē, tagad kaut kādi pasaules gudrie atradušies!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 22:54, pirms 5 gadiem
tomaats rakstīja: Vājprāts kautkāds - Tu itkā +/- zini zviedru sastāvu, bet tad ieej sportacentrā
Man tas pats. Ķipa nosaucu sastāvu no galvas, bet peec mirkla aizmirsas un jānāk sc.

     [+] [-]

, 2019-05-19 23:01, pirms 5 gadiem
Džonnijs rakstīja: Man tas pats. Ķipa nosaucu sastāvu no galvas, bet peec mirkla aizmirsas un jānāk sc.
Bet te jau ir cits sastāvs Šī ir minionu izlase par ko raksts

  +1 [+] [-]

, 2019-05-19 23:02, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Pretīgi lasīt to Brožes kāšonmurgu! Varētu padomāt, ka sportacentrā bariņam suveizdītu sagādā īpašu baudu gadiem ilgi saprotamus zviedru uzvārdus pasniegt savā interpretācijā. Gadu desmitiem latviešu valodā esam rakstījuši un runājuši to, kas zviedriem reāli uz krekliem rakstīts, nē, tagad kaut kādi pasaules gudrie atradušies!
Neviens klasē nepateica, ka izrādīt stulbumu nav vairs stilīgi?

 +15 [+] [-]

, 2019-05-19 23:06, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Čaļi ievēro valodu likumus, kā pret to var čīkstēt kā tādas bābas gadiem no vietas, sevišķi, kad ir skaidrs, ka nekas nemainīsies? Kādam gabals nokrīt, ka ir Lāšons, nevis Larsons? Tak savācieties vienreiz, cik var bimbāt?!
Muļķības, es tev tūlīt 3 soļos pierādīšu, ka čaļi tieši neievēro Valodas likumu.
1) Valsts valodas likuma 19.3. Vārdu un uzvārdu rakstību un identifikāciju, kā arī citu valodu personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā reglamentē Ministru kabineta noteikumi.
2) Ministru kabineta noteikumi Nr.114 Par personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā, kā arī to identifikāciju.
56.pants. Atveidojot citvalodu īpašvārdus latviešu valodā, papildus šo noteikumu prasībām ņem vērā:
56.2. Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas ieteikumus, kas publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
3) Publikācija "Latvijas Vēstnesī" Vēlreiz par citvalodu īpašvārdu atveides pamatprincipu un palīgprincipiem
a) ja latviešu valodā nav iespējams precīzi atveidot kāda vārda oriģinālizrunu vai ja oriģi-nālvalodā ir daudz izrunas variantu, tad priekšroku dot formai, kas ir tuvāka (kas atbilst) oriģinālvalodas rakstībai, piem., zviedru Björck — Bjorks (nevis “Bjerks”), Larsson — Larsons (nevis “Lāšons”)
c) atsevišķās uzvārdu grupās, kas ar vienādu vai līdzīgu izskaņu vai saliktu uzvārdu otro (pēdējo) komponentu izplatīti dažādās valodās un tiem stabila rakstības tradīcija ir arī latviešu valodā, personvārda beigu daļā saglabāt līdzšinējo rakstības tradīciju, piem., zviedru uzvārdos ar -bergs, -borgs, -sons

Avoti:
1) https://likumi.lv/doc.php?id=14740
2) https://likumi.lv/doc.php?id=85209
3) https://www.vestnesis.lv/ta/id/54197

  -4 [+] [-]

, 2019-05-19 23:11, pirms 5 gadiem
Džonnijs rakstīja: Man tas pats. Ķipa nosaucu sastāvu no galvas, bet peec mirkla aizmirsas un jānāk sc.
Tik švaki ar atmiņu, ka nevari iegaumēt, kas ir Lāšons un Klingberjs?

     [+] [-]

, 2019-05-19 23:15, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tik švaki ar atmiņu, ka nevari iegaumēt, kas ir Lāšons un Klingberjs?
Nu, ja Tev galva tik tukša, ka vari nevajadzīgus s*dus atcerēties, tad karogs rokā. Neaizmirsti iegādāties abonamentu.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-19 23:15, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Čaļi ievēro valodu likumus, kā pret to var čīkstēt kā tādas bābas gadiem no vietas, sevišķi, kad ir skaidrs, ka nekas nemainīsies? Kādam gabals nokrīt, ka ir Lāšons, nevis Larsons? Tak savācieties vienreiz, cik var bimbāt?!
Cik reizes ir runāts par atveides tradīcijām un labskanību?

  +3 [+] [-]

, 2019-05-19 23:17, pirms 5 gadiem
Mixes rakstīja: Čaļi ievēro valodu likumus, kā pret to var čīkstēt kā tādas bābas gadiem no vietas, sevišķi, kad ir skaidrs, ka nekas nemainīsies? Kādam gabals nokrīt, ka ir Lāšons, nevis Larsons? Tak savācieties vienreiz, cik var bimbāt?!
Un kāpēc tu domā, ka nemainīsies? Īslande pazuda mēslainē. Lāšoni un Petešoni sekos

     [+] [-]

, 2019-05-19 23:31, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Nu, ja Tev galva tik tukša, ka vari nevajadzīgus s*dus atcerēties, tad karogs rokā. Neaizmirsti iegādāties abonamentu.
Tukša galva ir Tev, ja desmito gadu pēc kārtas nevari iegaumēt, kas ir Lāšons un Kāšons, kā arī, ka -bergs SC raksta kā -berjs. Es jau sen pieradis, netaisos te rakstos bimbāt par to vēl pusgadsimtu. Man tas nav radījis nekādas problēmas saprast, par kuru spēlētāju ir runa.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-19 23:43, pirms 5 gadiem
Kāšoni4 Ozoliņberji1

  +1 [+] [-]

, 2019-05-19 23:45, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Muļķības, es tev tūlīt 3 soļos pierādīšu, ka čaļi tieši neievēro Valodas likumu.
1) Valsts valodas likuma 19.3. Vārdu un uzvārdu rakstību un identifikāciju, kā arī citu valodu personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā reglamentē Ministru kabineta noteikumi.
2) Ministru kabineta noteikumi Nr.114 Par personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā, kā arī to identifikāciju.
56.pants. Atveidojot citvalodu īpašvārdus latviešu valodā, papildus šo noteikumu prasībām ņem vērā:
56.2. Latvijas Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas ieteikumus, kas publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
3) Publikācija "Latvijas Vēstnesī" Vēlreiz par citvalodu īpašvārdu atveides pamatprincipu un palīgprincipiem
a) ja latviešu valodā nav iespējams precīzi atveidot kāda vārda oriģinālizrunu vai ja oriģi-nālvalodā ir daudz izrunas variantu, tad priekšroku dot formai, kas ir tuvāka (kas atbilst) oriģinālvalodas rakstībai, piem., zviedru Björck — Bjorks (nevis “Bjerks”), Larsson — Larsons (nevis “Lāšons”)
c) atsevišķās uzvārdu grupās, kas ar vienādu vai līdzīgu izskaņu vai saliktu uzvārdu otro (pēdējo) komponentu izplatīti dažādās valodās un tiem stabila rakstības tradīcija ir arī latviešu valodā, personvārda beigu daļā saglabāt līdzšinējo rakstības tradīciju, piem., zviedru uzvārdos ar -bergs, -borgs, -sons

Avoti:
1) https://likumi.lv/doc.php?id=14740
2) https://likumi.lv/doc.php?id=85209
3) https://www.vestnesis.lv/ta/id/54197
Ceru, ka SC vadošie eksperti - autori, lasa.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-20 00:01, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ceru, ka SC vadošie eksperti - autori, lasa.
Viņiem pō. Ievērojamā latviešu valodniece Dr. habil. philol. prof. Valentīna Skujiņa viņiem nav autoritāte.

     [+] [-]

, 2019-05-20 00:25, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Viņiem pō. Ievērojamā latviešu valodniece Dr. habil. philol. prof. Valentīna Skujiņa viņiem nav autoritāte.
Šeit autoritāte ir #DrhabilpedomanimpisdibenāikdienuŠupīīzda.

     [+] [-]

, 2019-05-20 01:17, pirms 5 gadiem
Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - https://qil.su/sDSoqM Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!
1 2 46 komentāri