Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Skandalozajā finālā zaudējušās somietes saņem prēmijas par zeltu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skandalozajā finālā zaudējušās somietes saņem prēmijas par zeltu
Somijas hokejistes paguva izpriecāties, taču pieskarties galvenajai trofejai neizdevās. Foto: AFP/Scanpix

Pagājušajā nedēļā noslēdzās 2019. gada pasaules čempionāts hokejā sievietēm, un par čempionēm tika kronētas amerikānietes, lai gan sākumā pagarinājumā priecājās Somija. Neskatoties uz palikšanu bez zelta, laukuma saimnieces saņēmušas prēmijas, kas pienāktos par uzvaru turnīrā.

Apakšgrupas cīņās Somija ar 2:6 zaudēja Amerikai un ar 1:6 atzina Kanādas pārākumu, tomēr izslēgšanas spēlēs savas sienas palīdzēja. Somija vēl nekad nebija spēlējusi lielā turnīra finālā, visbiežāk samierinoties ar bronzu vai ceturto vietu, bet pusfinālā izdevās šokēt un ar 4:2 pieveikt Kanādu. Lielajā finālā bija jātiekas ar amerikānietēm.

60 minūtes uzvarētāju noskaidrošanai nebija gana, tāpēc nācās spēlēt pagarinājumu. Tā laikā somietēm izdevās gūt vārtus, visa komanda saskrēja laukumā, lai svinētu zelta medaļu izcīnīšanu, taču tiesneši vairāk nekā desmit minūtes vēroja video atkārtojumu, beigās pieņemot diskutablu lēmumu par vārtu neieskaitīšanu.

Zelta liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, un ASV izmantoja savu pārsvaru pieredzē, tiekot pie uzvaras ar 2:1 un saņemot zelta medaļas.

"Respektējam fināla iznākumu, taču jāņem vērā, ka viņas bija ļoti tuvu vēsturiskam panākumam pasaules čempionātā. Gribam atalgot spēlētājas par lielisko sniegumu. Ticu, ka daudzu somu sirdīs viņas ir pasaules čempiones, lai gan tablo saka ko citu," teica Harri Nummela, Somijas Hokeja federācijas vadītājs.

Pieņemts lēmums hokejistes atalgot ar septiņus tūkstošus eiro lielu prēmiju, un šāds apjoms bija paredzēts par zelta izcīnīšanu. Par sudrabu pienācās pieci tūkstoši, bet Somijas federācija spērusi soli pretī hokejistēm.

Izmantotie resursi:
Leijonat - Jääkiekkoliitto palkitsee...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 08:43, pirms 5 gadiem
Visu cienu!!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 09:56, pirms 5 gadiem
Visa pasaule tāpat Zin un saprot, ka Somija ir čempiones šogad! GO Finland! Kauns IIHF!

  -4 [+] [-]

, 2019-04-19 10:25, pirms 5 gadiem
Protams cieņu somietē, bet tā zelta piesaukšana atgādina vaņkas,kad pēc Vankūveras neveiksmes paši izgatavoja zelta medaļas daiļslidotājai un vēl dažiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 12:49, pirms 5 gadiem
7 tūkstoši uz to baru mūsu trūcīgo pabalsts vien ir

     [+] [-]

, 2019-04-19 17:13, pirms 5 gadiem
[quote strops]
7 tūkstoši uz to baru mūsu trūcīgo pabalsts vien ir
ha ha kadu baru ???? Katrai 7 pakas.......