Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Skatoties ar vēsu galvu, man arī liktos, ka tiesneši pieļauj kļūdas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Skatoties ar vēsu galvu, man arī liktos, ka tiesneši pieļauj kļūdas"
Lauris Dārziņš un Vladislavs Gavrikovs. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlase joprojām saglabā izredzes kvalificēties pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam, lai gan šodien līdzīgā spēlē ar 1:3 tika zaudēts Krievijai. Komandas kapteinis Lauris Dārziņš pauda neizpratni par tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem – pēc viņa domām, trūkst konsekvences.

"Gribēju dzirdēt, kā viņi redzēja tās epizodes, un pateicu, ka man liekas, ka viņi atsevišķās epizodēs kļūdās. Skaidrs, ka viņi pieņem galējo lēmumu, bet, kas attiecas uz tām dažām epiozdēm, – neko, vienkārši izteicu savu redzējumu un savas komandas redzējumu, ka viņi pieļauj kļūdas," priekškaru starp kapteiņa un tiesnešu sarunām pavēra Lauris Dārziņš. "Viņi pieņem gala lēmumu. Lai kāds tas būtu, mēs spēlējam tālāk, izejot no tiem lēmumiem. Normāls dialogs, nekas ārkārtējs tur nebija."

Tomēr Dārziņš bija nesaprašanā par to, kādēļ krievu aizsargam Dmitrijam Orlovam par spēka paņēmienu pret Oskaru Batņu netika piešķirts noraidījums. "Negribu teikt, ka mūs te negaida, bet, ar vēsu galvu skatoties pie televizora, man arī liktos, ka tiesneši pieļauj kļūdas. Ir grūti. Redzam Bičevska momentu, saprotam, ka pēdējos gados ir jāizvairās no pretinieka galvas, bet šodien – Batņa sniedzas pēc ripas, un arī tiek nospēlēts galvā," neizpratni pauda Dārziņš. "Ir grūti saprast, kā spēlēt nākamajā epizodē. Brīžiem ir grūti izprast, kas notiek."

Vienlaikus Latvijas izlases kapteinis paslavēja trešo un ceturto maiņu, kas sarūpē gana daudz iespēju partneriem darboties vairākumā. 11. minūtē vadībā izvirzījāmies, vairākumā izceļoties Oskaram Cibuļskim. "Mēs diezgan daudz arī vairākumā spēlējam. Negribu dalīt maiņas, bet mums ir tie, kuri vairāk kapā, trešā un ceturtā maiņa, un viņi tiešām dod vairākumam daudz iespējas, nopelna pretiniekiem daudz noraidījumus."

"Spēle kā spēle. Gājām un mēģinājām uzvarēt, beigās 1:3 zaudējām, līdz ar to sajūtas tādas pašas kā pēc visiem zaudējumiem. Nepatīkami, bet vēl ir atlikušas čempionātā dienas, ko šeit atrasties, un mēs tās pavadīsim, cīnoties par labāku vietu. Neko baigi nerēķinām uz priekšu, tāpēc nezinu, vai mūsu izredzes vēl ir dzīvas, bet katrā ziņā spēlēsim tā, lai noliktu sevi pozīcijā, ka varam pacīnīties par uzvaru atsevišķās spēlēs," norādīja Dārziņš.

Latvijas izlasei vēl ir cerības sasniegt ceturtdaļfinālu. Lai tās piepildītos, pašiem jāuzvar Zviedrija un Norvēģija, kā arī jācer, ka zviedri zaudēs vismaz vienu no mačiem pret Šveici un Krieviju.

"Trešajā periodā situācija bija tāda, ka vairāk centāmies skriet uz priekšu un būt aiz viņu aizsargiem. Skaidrs, ka viņu aizsargus atvelkam mazliet atpakaļ," iegūto teritoriālo pārsvaru vērtēja Dārziņš, kurš pret krieviem laukumā pavadīja tieši 22 minūtes. "Redzējām, ka viņiem daudz sanāca aizskriet nevienādu cilvēku pretuzbrukumos – trīs pret divi, divi pret vienu un tādā garā. Skaidrs, ka pie līdzīga rezultāta negribam tādu spēli, bet trešajā periodā nekas cits neatlika. Bija jāriskē, tāpēc dabūjām pretuzbrukumus. Spēlējam uzvarai, nevis skaistam zaudējumam."

  +5 [+] [-]

, 2019-05-18 16:38, pirms 5 gadiem
Neko pārmest džekiem.
Slēpts komentārs: Reeberbahn
Slēpts komentārs: Pandora

  -2 [+] [-]

, 2019-05-18 17:24, pirms 5 gadiem
Ko te var cepties, mēs nekad neizkritīsim, jo mums ir fani, kas pienes naudiņu iihf, bet tiks 1/4 tikai tikai kad lielie noliedz ūdeni, tiešās kā vajag un lhf atkal varēs teikt kā mēs nocīnījāmies, bet netikām.
Slēpts komentārs: Piranja

  +8 [+] [-]

, 2019-05-18 18:21, pirms 5 gadiem
Īstenībā tiešām pēc izdarītā spēka paņēmiena pret Batņu un iepriekš redzēto, es ar kā treneris aiziet vienkārši no spēles ar visiem spēlētājiem, nu ZB cik var tie strīpainie čakarēt hoķi, kur tādus izrauj priekš pasaules čempionāta!!! vismaz būtu kaut kas interesants!!!

  -3 [+] [-]

, 2019-05-18 18:40, pirms 5 gadiem
Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - https://qil.su/sDSoqM Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!

  +8 [+] [-]

, 2019-05-18 20:33, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Spēlē tā, lai neviens tiesnesis tev nevarētu patraucēt. Samet tik daudz ripu, lai pat pietiesājot pretiniekam, tiesnesis nevarētu viņu izvilkt. Ar vienu iemestu ripu ir grūti uzvarēt.
baigi grūti izdarāms kad par vienu un to pašu pārkāpumu mums dod 5+20 bet pretiniekam pat 2as mins neiedod.

  +6 [+] [-]

, 2019-05-18 21:31, pirms 5 gadiem
Rīt atkal visi varēs ierēkt ko izlems IIHF (Idiot Ice Hockey Federation) komisija par šodienas hokeja spēles tiesāšanu-marazmu.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-18 21:34, pirms 5 gadiem
...vēl ir izredzes.Kurā vietā?

  +7 [+] [-]

, 2019-05-18 21:38, pirms 5 gadiem
Rakstām e-pastus uz IIHF! Es jau uzrakstīju un tie, kuri neprot angliski var šo pārkopēt, bet galvenais sūtīt protestus tiem atsaldētajiem blēžiem IIHF!
Hello there,
Scandalous referee decisions in matches Latvia-Czech Republic and Latvia-Russia must be investigated!
Why there was no penalty for Czech player for highsticking and injuring Latvian player?
Why there were 5+20 for Latvian Bicevskis but 2+10 for Russian Orlov for boarding?
Why there was no penalty for elbowing to head for Russian player in the 2nd period?
Since when a flying stick piece means 2+2 for Latvian player?
All this farce is a shame for ice hockey in general!
With no respect,
Mareks

  +6 [+] [-]

, 2019-05-18 23:26, pirms 5 gadiem
Tiesāšana šogad ir reti $ūdīgā līmenī it seviški pāris spēlēs ar mūsu izlasi! Tas Šveices zobāksta kantoris ir vai nu jāklapē ciet vai jātaisa korupcijas pārbaude kā FIFā, jo likt kaut kādus soģus no n-tajām joberlīgām, kas (acīmredzami) tādus ātrumus gan slidošanā, gan domāšanā kādā spēlē spēlētāji uz laukuma vienkārši netur līdz, ir absolūtais (vecuma)marazms!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2019-05-19 08:06, pirms 5 gadiem
Par tiesāšanu hokeja čempionātos un tendenci pietiesāt "stiprāko" un elites izlašu labā jauna ziņa šeit :

Hokejs. Latvija pret Krieviju. Dažas mācības no...

  +3 [+] [-]

, 2019-05-19 08:57, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Par tiesāšanu hokeja čempionātos un tendenci pietiesāt "stiprāko" un elites izlašu labā jauna ziņa šeit :

http://www.manaitautai.lv/lv/visas-kategorijas/pr%C4%81tam/sports/216-hokejs-latvija-pret-krieviju-da%C5%BEas-m%C4%81c%C4%ABbas-no-ties%C4%81%C5%A1anas-paraugstundas
Super uzrakstīts. Malacis!

  +3 [+] [-]

, 2019-05-19 09:09, pirms 5 gadiem
balkons rakstīja: Super uzrakstīts. Malacis!
Paldies Tev!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-19 13:50, pirms 5 gadiem
just me rakstīja: Ko te var cepties, mēs nekad neizkritīsim, jo mums ir fani, kas pienes naudiņu iihf, bet tiks 1/4 tikai tikai kad lielie noliedz ūdeni, tiešās kā vajag un lhf atkal varēs teikt kā mēs nocīnījāmies, bet netikām.
Kepkas nojokojuši štukenzijas un cepās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja