Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ģēģeris: "Mēģināšu iegriezt krievu līderiem – atņemt, aizskriet, iemest"

Ģēģeris: "Mēģināšu iegriezt krievu līderiem – atņemt, aizskriet, iemest"
Emīls Ģēģeris. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlase šodien pēcpusdienā aizvadīja treniņu, lai gatavotos pasaules čempionāta nākamajai spēlei – pulksten 13:15 pretī stāsies galvenā favorīte Krievija. Mūsu komandas jaunākais dalībnieks Emīls Ģēģeris, kuram ir liela loma mazākumā, izcēla pretinieku lielākās zvaigznes.

"Vakardienas zaudējums jāsagremo. Nebija patīkami un nebija viegli aiziet gulēt. Palīdz, ja aizvadīts labs treniņš, tad vari pārstartēt sevi un doties nākamajā cīņā. Nekas jau nav zaudēts – jāiet un jāuzvar vai nu zviedri, vai nu krievi. Jāiet un jācīnās tālāk," teica 19 gadus vecais Emīls Ģēģeris. Viņš ir Latvijas izlases jaunākais spēlētājs, bet tikai vienu dienu vecāks ir trešais vārtsargs Gustavs Grigals.

Gan Rīgas "Dinamo" rindās, gan Latvijas valstsvienībā Ģēģeris ir viens no mazākuma speciālistiem. Darba pret čehiem netrūka. Īpaši grūts bija otrās trešdaļas sākums, kad mazākumā bija jāspēlē piecas minūtes. "Salīdzinot ar iepriekšējiem pretiniekiem, viņiem bija tehniskāki uzbrucēji. Nedrīkst dot laiku, citādi viņi atradīs piespēles, pēc kurām būs vienā pieskārienā metiens, un tādi metieni ir ļoti bīstami. Bija jāsēžas virsū un jābūt vēl vairākas reizes uzmanīgākiem."

"Labi jāstrādā ar nūju, jābūt agresīvam un jāmēģina nolasīt pretinieks – kur viņš mēģinās atdot, kur viņš centīsies slidot," labu mazākuma spēlētāju centās raksturot Ģēģeris, kurš pret čehiem uz ledus bija bez sešām sekundēm desmit minūtes. "Šeit pretinieki ir daudz meistarīgāki nekā ikdienā. Viņi jau arī redz, ko mazākums dara, un dara tieši pretējo, lai sarautu to pasākumu."

Kā divus galvenos Krievijas izlases līderus viņš nosauca Aleksandru Ovečkinu un Ņikitu Kučerovu, paužot, ka viņi uzbrukumā būs paši bīstamākie. "Mēģināšu kaut kur iegriezt viņiem, atņemt ripu, aizskriet un iemest," apņemšanos pauda Ģēģeris. "Ja uzvarēsim, tad mēs iegriezīsim visiem, nevis kādam konkrētam spēlētājam. Tas ir galvenais mērķis."

Lai gan visa pasaule zina, no kuras pozīcijas Ovečkins ir visbīstamākais, viņam tāpat izdodas atkal un atkal gūt vārtus. Ģēģeris atzina, ka viena spēlētāja nolikšana blakus krievu labākajam snaiperim nestrādātu, jo uz ledus būtu vēl četri hokejisti, kuri var izcelties. "Jāuzmanās no visiem spēlētājiem."

"Izlasē esmu diezgan labi iejuties, spēles laiks arī ir diezgan liels. Neko sliktu nevaru teikt. Ir ļoti labi, tikai jāturpina tiekties uz mērķi un jātiek ceturtdaļfinālā," apņēmīgs bija Ģēģeris, kurš četros mačos atzīmējies ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +1.


, 2019-05-17 20:10, pirms 5 gadiem
Nu, nu. Tur būs sagrāve.
, 2019-05-17 20:17, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Nu, nu. Tur būs sagrāve.
Jaunais Nostradamus? Ka tu zini, ka bus sagrave? Spele jebkura gadijuma saksies no 0:0.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-17 20:39, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Nu, nu. Tur būs sagrāve.
Skaties, ka tevi nesagrauj gabalos.
, 2019-05-17 20:43, pirms 5 gadiem
2:8 un goli būs Balceram un Indrašim
, 2019-05-17 20:46, pirms 5 gadiem
Tik traki diezvai,kādi 2:6 var būt!
, 2019-05-17 20:54, pirms 5 gadiem
Džonnijs rakstīja: Skaties, ka tevi nesagrauj gabalos.
Interesanti kas?
, 2019-05-17 21:00, pirms 5 gadiem
Jā, vispirms jānoķer!
, 2019-05-17 21:02, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Jaunais Nostradamus? Ka tu zini, ka bus sagrave? Spele jebkura gadijuma saksies no 0:0.
Var paredzēt.
, 2019-05-17 21:18, pirms 5 gadiem
andromons2 rakstīja: Tik traki diezvai,kādi 2:6 var būt!
2:6 ir traki
, 2019-05-17 22:52, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Var paredzēt.
Neko nevar paredzet. Spele abam komandam saksies no 0:0.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.