Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Dārziņš rožu krūmiņā pret optimisma pilnajiem čehiem

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Dārziņš rožu krūmiņā pret optimisma pilnajiem čehiem
Foto: Imago images/Scanpix

Antonīns Jeržābeks tīri tehnisku iemeslu dēļ, kas saistīti ar pases izdošanas vietu, nevar tiesāt Čehijas mačus pasaules čempionātā, taču viņa brālēni no Amerikas izdarīja visu, lai bārdainais Voračeks uzvarētu Latvijas hokeja izlasi.

Vai kādreiz esi sapnī nepārtraukti cīnījies ar kādu lietu un nespēj to pārtraukt un pamosties pat brīdī, kad esi sapratis ka murgo? Tādu murgu piedzīvoja itāļu vārtsargs Bernards, norijot 65 ripas pret Boba puikām. Murgs arī Latvijas izlases uzbrucējiem, kuri met un nevar iemest Itālijas vārtos. Tālu nebija arī līdz murgam starp Galvu un Gudi, no kā ļāva pamosties video atkārtojums. No tādiem kapeņu stāstiņiem pat Dīvāna eksperts pamostas ar aukstiem sviedriem un drebuļiem, nespējīgs izdvest pušplēstu vārdu kā miega paralīzē. Tur nav par ko spriest un analizēt, jācer uz pūkainākiem sapnīšiem citās naktīs.

Pirmais periods

- To ka Tedis ir stiprākais džeks iemetienos ļoti labi ir saskaitījuši statistikas cipariņu kalkulētāji, bet ar tādu jaudu Bļugers sāka pret čehiem, ka ekipējuma menedžerim jāmeklē jauna nūja, lai aizstātu uz pusēm pārlūzušo spēles pirmajā sekundē.

- Nerakstītais Dīvāna eksperta likums, ja mazākumā izej uzbrukumā divi pret vienu, tad ir jāmet gols, jo pretējā pusē var ātri ierīt trīsi pret vienu.

- Garās Krievijas ziemas naktīs ir laiks apsēsties un padomāt par dzīvi. Izskatās, ka Bobs šajā laikā sagatavojis bukletiņu "Kā uzņemt ripu un izdarīt piespēli ar vienu pieskārienu". Kapteiņa ekstra piespēlīte vairākumā kā gotiņas konfektīte. Nedod dies' Indrašis būtu atļāvies neiemest pustukšos vārtos.

- Kas dārzā, kas dārzā? Čehi kā jaunas meitas bīstas no Dārziņa bitītes rožu krūmiņā. Visa aizsardzība pavērās kā Sarkanā jūra Mozum. Nez vai šajā čempionātā kādam būs vēl vieglāk ieslidināt ripu vārtos?

- Pažars starp Elvja kājsargiem. Varēja gan uz vienu, gan uz otru pusi aizslīdēt. Kā ugunsdzēsējs nostrādā pēdējā vagonā uz Bratislavu ielekušais Bičevskis. Netiktu aizslaucīta ripa no guļošā Elvja vārtu priekšas, ejot perioda pārtraukumā, studijas ekspertiem uzbudinājums būtu uz pusi mazāks.

Otrais periods

- Tā jau centra uzbrucēju nav, bet čeha tizluma dēļ paliekam vēl bez Bičevska. Kāda vairs tur tālāka spēlēšana var būt, ja piecas minutes uz tālo solu jāspēlē mazākumā. Federācija šoreiz nav iepirkusi Duracell baterijas, lai otrā perioda vidū mūsējie skrietu kā rozā zaķīši.

- Ir vietas un laiks, kad pozitīva domāšana ir vajadzīga, bet svinēt vārtu guvumu ja ripa nav ielidojusi vārtos, laikam, ir čehu nacionālā īpatnība. Elvis skaisti pasaka - nē.

- Kapteinis pavelk ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā. Elvim atrodoties kaut kur ļoti tālu no vārtsarga laukuma, Dārziņš ar nūju atvaira metienu tukšos vārtos. Ko tik Lauris nedara izlases labā. Ja vajadzēs, vilks arī kājsargus un ies vārtos pastāvēt.

- Tas ekipējuma menedžeris nesavilka ķiveres gumijas par ciešu? Četrus vārtus vienā periodā Elvis nekad nelaiž un bija arī pāris ķeramie. Cerams Masaļskis pārtraukumā parādīs Latvijas izlases vārtu vīram kā pavilkt gumijas vaļīgāk.

Trešais periods

- Cibuļskim noderētu vecais labais vārtsargu vingrinājums ar tenisa bumbiņas mētāšanu pret sienu. Varbūt arī kādi žonglēšanas kursi nenāktu par ļaunu, jo pa gaisu lidojušo ripu uz zilās līnijas būtu vajadzējis noķert. Nebūtu Elvim piekto reizi jākapitulē.

- Svītrainajiem ģērbtuvēs palikuši baltie spieķi un suņi pavadoņi. Neieraudzīja sitienu ar nūju pa seju Indrašim, neieraudzīja arī sitienu pa degunu Batņam. Par ko tad viņiem naudu maksā, ja nezina brīdi, kad svilpē ir jāiepūš?

- "Voračeks uztaisīja spēli čehiem. Mums ar vajadzētu kādu bārdainu meža veci, kurš vienā spēlē var trīs punktus savākt," nodomāja Dīvāna eksperts minūti pirms bārdiņu atlaidušais Dārziņš iemeta savu otro golu.

- Kaujies vai nekaujies, bet pret Čehiju atkal zāģis. Ceturtdaļfināls atkal būs gar degunu, jo krievus un zviedrus no četrinieka izsist pat necer vislielākais optimists. īstais jautājums ir par to, kas spēlēs nākamajā mačā. Traumas, divi spēles noraidījumi, nebūs kam pret krieviem slidot. Artim Ābolam būs jāņem dēla forma un jāiet laukumā, lai ir kas iemetienos cīnās.