Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Bičevskis: "Nezinu, viņš zaudēja līdzsvaru vai pieliecās. Vairs nepaguvu noreaģēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bičevskis: "Nezinu, viņš zaudēja līdzsvaru vai pieliecās. Vairs nepaguvu noreaģēt"
Guntis Galviņš un Māris Bičevskis pret čehiem. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas valstsvienība vakar piedzīvoja otro zaudējumu pasaules čempionātā, ar 3:6 atzīstot čehu pārākumu. Pēc pirmās trešdaļas mūsējiem bija divu vārtu pārsvars, taču viss sagriezās kājām gaisā pēc Māra Bičevska noraidījuma. Viņš atzina, ka pieņemtais soda mērs bijis nepatīkams pārsteigums.

22. minūtē Māris Bičevskis laukuma centrā izdarīja spēka paņēmienu pret čehu Mihalu Ržepīku, kurš neveiksmīgi ietriecās apmalē un palika guļam uz ledus. Latvijas izlases centra uzbrucējam tika piespriests noraidījums līdz spēles beigām, bet pretinieki vairākumā atspēlēja vienu ripu, ievadot pakaļdzīšanos. Tiesa, Bičevska incidentu IIHF šodien nemaz neizskatīja, tādējādi netieši parādot, ka lielais noraidījums nav bijis pelnīts.

"Vienkārši gāju parastu spēka paņēmienu izpildīt. Pēdējā brīdī, nezinu, viņš pazaudēja līdzsvaru vai pats noliecās, un es vairs nepaspēju noreaģēt. Sanāca, ka saspiedu viņam galvu," nelaimīgo epizodi atcerējās Bičevskis, kurš pasaules čempionātam tika pieteikts pēc tam, kad pirkstu salauza Rodrigo Ābols.

"Piekrītu, ka tur nebija lielais noraidījums. Man nebija nekāda nodoma viņu traumēt vai trāpīt galvā. Gāju uz spēka paņēmienu, bet pašā pēdējā brīdī viņš nolieca galvu, un es vairs nepaspēju neko izdarīt. Neuzskatu, ka tur vajadzēja būt piecām minūtēm," teica Bičevskis. "Ja iegrūd kādu mugurā ar abām rokām, tad skaidrs. Man te nebija nekādas domas par traumēšanu. Biju nepatīkami pārsteigts."

"Muļķīgi jau ir, bet nebija nekādas domas par komandas atstāšanu mazākumā vai viņa traumēšanu," stāstīja Bičevskis. Viņš incidentu vēlreiz redzējis neilgi pēc laukuma pamešanas, jo devies spēli vērot pie Latvijas izlases video trenera Pētera Groma. "Sekoju, jutu līdzi, pārdzīvoju par čaļiem. Visu maču noskatījos. Cik varēju, arī palīdzēju Pēterim."

"Vienmēr ir bažas par diskvalifikāciju, ja iedod lielo sodu, bet zināju, ka negāju viņu traumēt vai kaut ko tādu. Tāpēc cerēju, ka nekāda diskvalifikācija nebūs," teica centra uzbrucējs. Viņš atzina, ka šādos apstākļos vērot spēli no malas ir ļoti grūti.

"Čehi bija labi, bet man liekas, ka mēs izskatījāmies labāk. Žēl, ka pēc tam iniciatīva pārgāja viņu pusē. Līdz tam mēs izskatījāmies tikpat labi un labi spēlējām," pārliecināts bija Bičevskis. Viņš pret čehiem laukumā pavadīja tikai trīs minūtes un 56 sekundes. Ikdienā Bičevskis spēlē tieši Čehijā. "Savā ziņā tā bija principiāla spēle, savā ziņā nebija. Nav viņiem visa komanda no Čehijas līgas tomēr. Bija interesanti, bet nebija tā, ka ļoti īpaša spēle būtu bijusi."

Nākamā Latvijas pretiniece rīt pulksten 13:15 būs pasaules čempionāta galvenā favorīte Krievijas izlase ar Aleksandru Ovečkinu, Ņikitu Kučerovu un Jevgeņiju Malkinu priekšgalā. "Viņi visi ir ļoti meistarīgi un talantīgi spēlētāji, bet, kā Bobs [Hārtlijs] teica, talantu var pieveikt ar darbu, ar darbu viņus apspēlēt."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2019-05-17 19:32, pirms 5 gadiem
Par ko bija noraidījums? Kur ir video, lai var saprast par ko iet runa? Tiešām tik grūti izveidot kvalitatīvu rakstu?

  +5 [+] [-]

, 2019-05-17 19:38, pirms 5 gadiem
N-jā. Ja tā, tad čehiem uzvaru uzdāvināja tiesneši. Koziola vietā es painteresētos par Bičevska un Dārzińa noraidījumiem.
Slēpts komentārs: ilgonix

  +3 [+] [-]

, 2019-05-17 20:13, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Jābrauc Mārim mājas nav viņa līmenis.
Ko nozime "nav vina limenis"? Tu varbut esi Hartlijs vai sliktakaja gadijuma Abols un Masalskis? Ne, neuzmineju - ne viens, ne otrs, ne tresais. Bet divana pirdejs gan tu esi, kuram par hokeju nav absoluti nekadas sajegas.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-17 20:48, pirms 5 gadiem
ilgonix , 19:56, pirms stundas
Jābrauc Mārim mājas nav viņa līmenis.

sēdi biksēs un attīsties.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-17 20:57, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ko nozime "nav vina limenis"? Tu varbut esi Hartlijs vai sliktakaja gadijuma Abols un Masalskis? Ne, neuzmineju - ne viens, ne otrs, ne tresais. Bet divana pirdejs gan tu esi, kuram par hokeju nav absoluti nekadas sajegas.
Pat lielāka sajēga ne kā tu spēj iedomāties.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 21:10, pirms 5 gadiem
Pie*irst bikseees sajega
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-05-17 21:16, pirms 5 gadiem
Ks7@homee rakstīja: Par ko bija noraidījums? Kur ir video, lai var saprast par ko iet runa? Tiešām tik grūti izveidot kvalitatīvu rakstu?
Vai tad spēli neskatìjies ? Parakņājies netā, gan atradīsi. Visu gribēt kā uz paplātes interneta laikmetā, nu, nez... Visu var uziet. Saki vispār paldies, ka sportcentristi apkopo un sniedz sporta info

     [+] [-]

, 2019-05-17 21:19, pirms 5 gadiem
Paskatieties šo video un golu momentus vakardienas Latvija- Čehija spēlē... Un pavērtējiet, ko par Latvijas sniegumu raksta arī paši čehi...

https://youtu.be/RJIS1ObLvX0

  +7 [+] [-]

, 2019-05-17 21:28, pirms 5 gadiem
Un vēl... Redz, kas atklājas, ka IIHF Bičevska incidentu vispār neizskatīja, dodot mājienu, ka mača tiesnesis, maigi sakot, pārcentās, bet, ko tas maksāja Latvijas izlasei, hokeja sabiedrìba labi zina...
Apstiprinàs vairāku pušu bažas un arī Hārtlijs pēc spēles atzina, ka bija kāds burvis, kas čehiem atvēra durvis... Par to varēja izlasīt arī manā rakstā:

Lielais hokejs. Latvija-Čehija. Panākums, kurš...

Rītdien būs vēl interesantāka spēle tiesnešu izpildījumā, ja Latvija spēs jau sākumā pārsteigt krievu zvaigznes.
Slēpts komentārs: Curtiys

     [+] [-]

, 2019-05-17 22:54, pirms 5 gadiem
ilgonix rakstīja: Pat lielāka sajēga ne kā tu spēj iedomāties.
Spriezot pec taviem komentiem, sajega tev par hokeju ir absoluta nulle.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-18 07:40, pirms 5 gadiem
Varēja arī čehu noraidīt par simulāciju,bija tāds čempis savulaik Rīgā,kur visus lika malā par simulāciju,kāda nu kuru brīdi ir tiesāšanas modes tendence.