Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

NHL un Rīgas "Dinamo" dominē pasaules čempionāta pieteikumos

Agris Suveizda

NHL un Rīgas "Dinamo" dominē pasaules čempionāta pieteikumos
Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases kapteinis Lauris Dārziņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Raksta tapšanas brīdī pasaules čempionātam ir pieteikti 392 spēlētāji, tādējādi vēl septiņas vietas ir brīvas – trīs ASV un pa vienai Krievijai, Čehijai, Šveicei un arī Latvijai. Un pārliecinoši lielākā pārstāvniecība čempionātā ir Nacionālajai hokeja līgai – 117 spēlētāju jeb 29,8%. Turklāt tā kļūs vēl lielāka, jo drīzumā pieteikumā vajadzētu parādīties arī amerikāņu aizsargam Zekam Verenskim (Kolumbusas "Blue Jackets") un šveiciešu uzbrucējam Nīno Nīderraiteram (Karolīnas "Hurricanes").

Pilnīgi visi 25 spēlētāji izlasē no Nacionālās hokeja līgas ir Kanādai, bet nākamā sarakstā ar 21 ir Zviedrija, par vienu apsteidzot ASV izlasi, kas gan zviedrus panāks pēc Verenska pieteikšanas. Vairāk nekā desmit NHL pārstāvju ir arī Krievijai (14) un Čehijai (12), bet tālāk seko Šveice (5+1), Vācija (4), Latvija (3), Dānija, Somija (pa 2), Francija, Norvēģija un Austrija (1). Neviena NHL spēlētāja nav apakšgrupu pastarītēm Lielbritānijai un Itālijai. Statistikā gan nav ņemti vērā savainojumi – piemēram, Dānija pēc sava līdera Lārsa Ellera došanās mājās ir palikusi vienīgi ar Otavas "Senators" uzbrucēju Mikelu Bedkeru.

Ņemot vērā tos klubus, ar kādiem spēlētāji turnīram ir pieteikti – nevis kurā obligāti aizvadīja lielāko daļu sezonas, kurā pabeidza sezonu vai kurā spēlēs nākamsezon -, otrā visvairāk pārstāvētā līga ar 40 spēlētājiem ir Kontinentālā hokeja līga, bet tālāk seko Šveices augstākā līga (32) un Vācijas augstākā līga (29). Kopumā pasaules čempionātā ir pārstāvēta 23 līgas, ieskaitot arī Latvijas čempionātu, jo Rihards Marenis ir pieteikts kā "Mogo", nevis Rīgas "Dinamo" spēlētājs.

VLīgaSk
1.NHL117
2.KHL40
3.Šveice32
4.Vācija29
5.EBEL23
Lielbritānija23
7.Zviedrija18
Somija18
9.Francija17
10.Čehija14

Ja Marenim pieteikumā blakus gozētos "Dinamo" vārds, tad Rīgas klubs būtu visvairāk pārstāvētais visā čempionātā, taču šobrīd šis gods ir jādala ar Nacionālās hokeja līgas vienībām Filadelfijas "Flyers" un Čikāgas "Blackhawks". No 28 NHL vienībām, kurām sezona jau ir beigusies, Slovākijā nav pārstāvētas tikai trīs – Vinipegas "Jets" un Ņujorkas "Islanders", kā arī iepriekšējā naktī no Stenlija kausa izkritusī Karolīnas "Hurricanes", kurai, kā jau minēts, drīz vajadzētu būt pirmajam pārstāvim Slovākijā. Ar astoņiem spēlētājiem čempionātā ir pārstāvēta Tampabejas "Lightning", bet tikpat daudz spēlētāju ir arī Austrijas grandam Zalcburgas "Red Bull". Kontinentālajā hokeja līgā aiz Rīgas "Dinamo" ar sešiem spēlētājiem seko Maskavas CSKA un Helsinku "Jokerit" (tai skaitā četri dāņi), bet četri spēlētāji ir Sanktpēterburgas SKA.

VKomandaLīgaS
1.Rīgas "Dinamo"KHL9
Filadelfijas "Flyers"NHL9
Čikāgas "Blackhawks"NHL9
4.Tampabejas "Lightning"NHL8
Zalcburgas "Red Bull"EBEL8
6.Pitsburgas "Penguins"NHL7
7.Vašingtonas "Capitals"NHL6
Otavas "Senators"NHL6
Kolorādo "Avalanche"NHL6
Vankūveras "Canucks"NHL6
Maskavas CSKAKHL6
Helsinku "Jokerit"KHL6
Notingemas "Panthers"Lielbritānija6

Jāņem gan vērā, ka lielā daļā līgu vairums hokejistu spēlē to valstu izlasēs, kas piedalās šajā līgā. Tā, piemēram, visi Elites līgas un "Ligue Magnus" pārstāvji ir Lielbritānijas un Francijas izlasēs, no EBEL jeb Austrijas atklātā čempionāta 17 spēlētāji pārstāv Austriju un pieci – Itāliju, 20 no 29 Vācijas augstākās līgas jeb DEL ir pieteikti Vācijas izlasē, bet Šveicei un Somijai no vietējā čempionāta ir attiecīgi 17 un 12 spēlētāji. Savukārt no Kontinentālās hokeja līgas 40 pārstāvjiem dalībvalstu izlasēs spēlē 29 - vienpadsmit Latvijas, desmit Krievijas un pa četriem Somijas un Slovākijas valstsvienībās.

Līgu pārstāvniecība


NTDP: ASV Nacionālā hokeja attīstības programma jeb ASV U18 izlase, kuras rindās sezonu pavadīja amerikāņu talants Džeks Hjūzs.

NHL komandu pārstāvniecība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-17 19:28, pirms 5 gadiem
Pārsteidz Somija. Tikai 2 no NHL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-17 22:30, pirms 5 gadiem
Kur tad slovāki?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-18 09:40, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!

     [+] [-]

, 2019-05-18 10:37, pirms 5 gadiem
Jā , čekas klubs labu fārmu sev atradis !

     [+] [-]

, 2019-05-18 10:38, pirms 5 gadiem
Man šajā sakarībā šķiet interesanti tas, ka tiem dažiem mūsējiem NHL večiem pāris spēlēs jāklapējas pret komandas biedriem - esot jauniņajiem komandā, ir ko pierādīt arī kolēģiem. Arī šodien Bļugeram būs viens biedrs Krievijas sastāvā, ja tabula nemelo. Par Elvi nemaz nerunājot - viņš vēl nemaz nav spēlējis kopā ar savas jaunās komandas biedriem, bet uz papīra jau ir Blue Jackets čalis un spēlēs pret Krieviju un Zviedriju būs iespēja tikties ar kolēģiem laukumā (ja Elvis spēlēs).
Balceram gan mierīgāk ap sirdi: veseli 5 komandas biedri spēlē čempī, bet visi otrā grupā