Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Katra spēle mums ir izšķirošā. Ja šodien vinnēsim, tādas būs arī tālāk"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Katra spēle mums ir izšķirošā. Ja šodien vinnēsim, tādas būs arī tālāk"
Lauris Dārziņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas valstsvienība aizvadījusi rīta treniņu pirms gaidāmās spēles pret Čehiju. Komandas kapteinis Lauris Dārziņš atzina, ka redzējis pretinieku pirmo spēli pasaules čempionātā un solīja jaudīgu maču abu komandu izpildījumā.

Čehijas izlase ir viena no divām komandām, kuru latviešiem vēl nekad pasaules čempionātā nav izdevies pieveikt – viens neizšķirts un astoņi zaudējumi. Vistuvāk panākumam bijām pirms trim gadiem, kad sāncenši pēdējā minūtē panāca izlīdzinājumu un turpinājumā bija pārāki bullīšos. Lauris Dārziņš norādīja, ka hokejisti vēstures grāmatas brīvajos brīžos cenšas nešķirstīt.

"Mēs tam nesekojam. Protams, tas ir svarīgi un statistika nemelo, bet uz šodienas spēli iziesim kā no baltas lapas – vēstures ailēs neskatīsimies. Sagatavosimies, šodien vēl būs sapulce, nianses vēl atrunāsim. Skatāmies ar optimismu uz gaidāmo spēli," norādīja Latvijas izlases kapteinis, kurš trīs mačos izcēlies ar vieniem vārtiem un vienu piespēli.

"Čehiem ir atbraukuši meistarīgi spēlētāji. Skatījos pirmo spēli pret zviedriem, tur viņiem viss bija kārtībā. Vairākums arī klikšķ, ja tā var teikt. Plus viņi spēlē pašaizliedzīgi," teica Dārziņš. Tiesa, statistika vairākumā latviešiem ir labāka – 20% pret 11,1%. "Netālu Čehija, sabraukuši fani, atbalsts ir. Divas komandas, kas mēģinās parādīt labu sniegumu. Domāju, ka būs jaudīga spēle."

"Bija līdzīga spēle. Jā, 5:2 rezultāts, bet – zviedri čempioni, viņi lēnām kā dīzelis iesilst čempionātam," par redzēto Čehijas izlases pirmajā uzvarā teica Dārziņš. "Čehiem fani bija atbraukuši, varēja just, ka grib parādīt un ar labu noskaņojumu sākt turnīru. Domāju, ka zviedri nebija gatavi tādai pirmajai spēlei."

"Šodien runāsim par niansēm – dienas sapulce, kurā sīkāk viņus analizēsim. Pirms tam vairāk koncentrējāmies savai spēlei, tagad apskatīsim arī pretinieku. Protams, ir idejas, kuras zonas būs brīvākas, bet gaidīsim, līdz treneru korpuss apstiprinās mūsu aizdomas," norādīja Dārziņš. Latvijai vakar bija brīvdiena, un komanda to izmantoja, lai aizietu vakariņās.

No Čehijas nometnes pienākušas ziņas, ka no Kolorado "Avalanche" atbraukušais vārtsargs Pāvels Francouzs pret latviešiem vēl nebūs vārtos, bet Dārziņš pauda, ka tas lielu lomu nespēlēs. "Tagad vārtsargi spēlē tā, ka viņiem ģeometrija ir stiprā puse – izbrauc pretī uz metieniem. Neviens jau nav apmainījis tos devītniekus – ja trāpi tur un noņem zirnekļu tīklus no malām, tad gols būs jebkurā līgā. Otrais, trešais vai pirmais vārtsargs, bet centīsimies viņu pārspēt."

Pēc uzvaras pret Itāliju galvenais treneris Bobs Hārtlijs uzrunā komandai teica, ka nākamā spēle būs turnīra galvenā – ja gribam ceturtdaļfinālu, tad čehi ir jāpieveic. "Katru maču spēlējam izšķirošo. Ja šodien vinnēsim, arī tālāk būs izšķirošās spēles, jo ar trim punktiem pret čehiem var nepietikt. Tālāk vēl norvēģi ir jāpiesit, protams, jāmēģina arī pret krieviem un zviedriem sadarīt kaut ko labu. Piekrītam viņam, ka ir izšķirošā, bet... Uz divām nedēļām var noskaņoties, ka katra spēle ir izšķirošā."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja