Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Zviedrijai pasaules čempionātā palīdzēs arī "Coyotes" kapteinis Ekmans-Lāšons

Zviedrijai pasaules čempionātā palīdzēs arī "Coyotes" kapteinis Ekmans-Lāšons
Olivers Ekmans-Lāšons (no labās). Foto: AP/Scanpix

Pērn zelta medaļas ieguvušajai Zviedrijas izlasei 2019. gada pasaules čempionātā hokejā palīdzēs rezultatīvais aizsargs Olivers Ekmans-Lāšons, kurš ikdienā spēlē Nacionālās hokeja līgas klubā Arizonas "Coyotes".

Pirms gada zviedri ceturtdaļfinālā tika galā ar Latviju (3:2), pusfinālā sakāva amerikāņus (6:0), bet izšķirošajā mačā ar 3:2 bullīšos pieveica Šveices valstsvienību. Zviedrija par pasaules čempioni kronēta divas reizes pēc kārtas, bet pirms tam divas reizes neizdevās pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Pēdējos divos turnīros viens no komandas līderiem bijis 27 gadus vecais aizsargs Ekmans-Lāšons. Pērn viņš desmit mačos guva divus vārtus un sakrāja septiņus punktus, bet 2017. gadā viņa kontā pieci punkti astoņos mačos. Viņa kontā ir arī olimpisko spēļu sudrabs, kas izcīnīts 2014. gadā Sočos.

Kopš šīs sezonas Ekmans-Lāšons ir "Coyotes" kapteinis. Viņš 81 spēlē guva 14 vārtus un sakrāja 44 punktus, būdams otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā. Neskatoties uz savainojumiem, Arizona līdz pēdējam brīdim cīnījās par vietu Stenlija kausā, bet mazliet pietrūka.

NHL griezumā Ekmans-Lāšons bija 21. rezultatīvākais aizsargs, bet zviedru konkurencē viņš ieņēma piekto vietu, priekšā palaižot Ēriku Gustafsonu (60 punkti), Viktoru Hedmanu (54), Jonu Klinberju (45) un Ēriku Kārlsonu (45). Pirmais jau apstiprinājis dalību pasaules čempionātā, bet pārējiem četriem šobrīd rit Stenlija kausa izcīņa.

Latvija un Zviedrija savstarpējo spēli aizvadīs 20. maijā, un abām komandām tā būs priekšpēdējā cīņa grupā. Vēl Bratislavas grupā spēlēs Krievija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Austrija un Itālija.


, 2019-04-16 10:18, pirms 5 gadiem
Ooo Lāšons . Zemdegunruneklis arī neatpaliek. Tā turpināt
, 2019-04-16 14:18, pirms 5 gadiem
Vakar speciāli apskatījos rakstu par Šveices izlasi, pilns ar latviskotiem uzvārdiem, bet neviens "Rīgas Basis" pat neiepīkstas. Bet tiklīdz zviedri, tā visiem kaut kāda slimība mostas, visi baigie latviskošanas eksperti uzreiz.
, 2019-04-16 15:06, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Vakar speciāli apskatījos rakstu par Šveices izlasi, pilns ar latviskotiem uzvārdiem, bet neviens "Rīgas Basis" pat neiepīkstas. Bet tiklīdz zviedri, tā visiem kaut kāda slimība mostas, visi baigie latviskošanas eksperti uzreiz.
Tāpēc, ka agrāk rakstīja Larsons, un visi bija pie tā pieraduši un vairums (arī es) uzskata, ka tā skan labāk. Nevajag piesārņot latviešu valodu ar liekiem šņāceņiem. Uzvārdu atveidošanā no vācu valodas nekāda revolūcija nav notikusi, un arī nevajag.
, 2019-04-16 16:26, pirms 5 gadiem
ZINTIS

EKMANIS. LĀŠONS
, 2019-04-16 21:04, pirms 5 gadiem
Brošsonam ir Lāšons, visiem normālajiem letiņiem - Larsons. Un visi argumenti pret ir pseidovalodnieku no pirksta izzīsti vienkārši aiz neko darīt. Skumji, taču tas plänprāts tomēr notiek par mūsu - nodokļu maksātāju naudu, jo lāšonu, kāšonu un citu līdzīgu šonu gudrotājiem par savu "darbu" taču algu gribas... Murgs!
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.