Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kanādas izlase paliek bez savainotā Bufalo "Sabres" aizsarga Montūra

Kanādas izlase paliek bez savainotā Bufalo "Sabres" aizsarga Montūra
Brendons Montūrs. Foto: Laskowski/PressFocus/SIPA/Scanpix

Kanādas hokeja izlase savā mājaslapā pavēstījusi par Brendona Montūra gūto ķermeņa apakšdaļas savainojumu, kas viņam liegs turpināt pasaules čempionātu.

"Ir sarūgtinoši redzēt, ka tāds spēlētājs kā Brendons tiek savainots savā pirmajā pasaules čempionātā," mājaslapā citēts Kanādas izlases vadības pārstāvis Rons Frensiss. "Viņš ir viens no vadošajiem spēlētājiem, kurš komandai deva ļoti daudz. Lai arī viņš nav spējīgs turpināt turnīru, mūs iespaidoja viņa darba ētika gan laukumā, gan ārpus ledus. Vēlam viņam visu to labāko atlabšanas posmā."

Kanāda pasaules čempionātu sāka ar zaudējumu Somijai (1:3), bet pēc tam sagrāva Lielbritāniju (8:0) un dramatiskā cīņā priekšpēdējā sekundē izrāva uzvaru pār mājinieci Slovākiju (6:5). Montūrs pie rezultativitātes punktiem netika un atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Nākamo spēli kanādieši aizvadīs rīt, tiekoties ar Franciju.

Montūru 2014. gada drafta otrajā kārtā ar kopējo 55. numuru izraudzījās Anaheimas "Ducks", kas ar viņu vēlāk parakstīja divu gadu līgumu par 6,775 miljoniem ASV dolāru, taču šā gada februārī jeb jaunā līguma pirmajā sezonā viņu aizmainīja uz Bufalo "Sabres", pretī saņemot citu kanādiešu aizsargu Brendonu Gūlī un drafta pirmās kārtas izvēli. Montūrs sezonas pirmajā daļā "Ducks" sastāvā 62 spēlēs sakrāja 25 (5+20) punktus, 40 soda minūtes un negatīvu lietderību -16, bet "Sabres" kreklā debitēja ar 20 spēlēm, desmit (3+7) punktiem, 16 soda minūtēm un negatīvu lietderību -4.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeycanada.ca/en-ca/n...


Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.