Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Cipulis: "Itālijas vārtsarga spēle atgādināja Edžus laikus"

Ints Megnis
Ints Megnis

Cipulis: "Itālijas vārtsarga spēle atgādināja Edžus laikus"
Latvijas hokeja izlase pēc uzvaras pār Itāliju. Foto: Sputnik/Scanpix

Skatoties Itālijas hokeja izlases vārtsarga sniegumu pasaules čempionāta spēlē pret Latviju, mūsu valstsvienības ilggadējais uzbrucējs Mārtiņš Cipulis atcerējies laikus, kad Latviju šādi vilka Edgars Masaļskis, sarunā ar Sportacentrs.com atcerējās spēlētājs.

Latvijas hokeja izlase līdz šim aizvadījusi trīs spēles pasaules čempionātā - vispirms ar 5:2 tika uzvarēta Austrija, kam sekoja zaudējums līdzīgā cīņā ar 1:3 Šveicei. Savukārt trešajā mačā Latvija veica iespaidīgus 65 metienus pa vārtiem un ar 3:0 pieveica Itāliju.

"Emocijas pēc pirmajām spēlēm ir visnotaļ pozitīvas - viss ir smuki. Sāpīgi, ka šādi beidzās pret Šveici. Spēle bija interesanta, bet žēl, ka notika tas kas notika - punktus viennozīmīgi bijām pelnījuši. Spēles laikā domāju, ka, ja izstāvēsim trīs pret pieci mazākumu, viss būs kārtībā, tomēr viss izvērtās citādāk," stāsta 11 pasaules čempionātos spēlējušais Cipulis. "Savukārt spēlē pret Itāliju pretinieku vārtsargs atgādināja Edžus [Masaļska] laikus, kad vilka viņš mūsu izlasi pret spēcīgiem pretiniekiem - tagad mēs bijām spēcīgi un pretiniekus vilka. Tādu Latvijas izlases pārsvaru neatceros - metienu skaits runā pats par sevi. Rezultāts varēja būt lielāks, bet galvenais ir uzvara."

Tagad Latvijas izlasei čempionātā sākas spēles pret grandiem - nākamajos trijos dueļos jātiekas ar Čehiju, Krieviju un Zviedriju. "Ja puiši turpinās spēlēt kā pret Šveici, domāju, ka mums ir izredzes kādu no šiem pretiniekiem uzvarēt. Šīs visas trīs spēles mūsu izpildījumā bijušas gana jaudīgas, nedomāju, ka arī turpmāk būs citādi. Pret grandiem kaut kur jāpaveicas un viss būs kārtībā. Aiz kāda no grandiem jāaizķeras. Jāsāk jau ar rītdienu, jo Zviedriju un Krieviju paņemt būs pagrūti. Jāsāk ar rītdienu un tad jāskatās, kas tālāk."

Latvijas izlases spēle pret Čehiju ceturtdien sāksies plkst. 21:15 pēc Latvijas laika. Čehija pirmajā mačā salīdzinoši negaidīti ar 5:2 pārspēja iepriekšējo divu gadu čempioni Zviedriju, tad ar 7:2 sagrāva Norvēģiju, bet iepriekšējā spēlē ar 0:3 kapitulēja Krievijai.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja