Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Marenis: "Uzsprāga emocijas. Skatījos faniem acīs un kliedzu"

Marenis: "Uzsprāga emocijas. Skatījos faniem acīs un kliedzu"
Rihards Marenis. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlasei izdevies izcīnīt otro uzvaru pasaules čempionātā hokejā – metienu krusu izdevās pārvērst trīs vārtu guvumos, ar 3:0 atstājot sausā Itālijas valstsvienību. Pirmos vārtus tik augstā līmenī guva uzbrucējs Rihards Marenis, un viņš atzina, ka pēc precīzā metiena emocijas uzsprāgušas.

Lai gan latviešiem piederēja nospiedošs pārsvars, pirmos vārtus izdevās gūt vien 30. minūtē, kad vārtu priekšā precīzs bija Roberts Bukarts. Otrās trešdaļas turpinājumā pārsvaru dubultoja Rihards Marenis, kuram Bratislavā notiekošais pasaules čempionāts ir debijas. "Foršas un ļoti patīkamas emocijas. Varbūt varējām bišķiņ vairāk goliņus iemest, varēju to pirmo momentu izmantot. Kopumā ļoti labi," pēc spēles teica Marenis.

Mirkli pirms rezultatīvā metiena viņam neizdevās izcelties pēc teicamas Teodora Bļugera piespēles, špagatā glābjot pretinieku vārtsargam. "Varbūt mazliet rokas notrīcēja. Bija tāds moments, ka likās – ja ripa nāks un vienkārši pieskaršos, tad būs vārtos. Vajadzēja sasprindzināties un uzraut ripu augšā. Pēc tam ar dusmām gāju. Vienīgo momentu, kas pēc tam atnāca, mēģināju cik vien spēcīgi mest augšā. Un izdevās."

"Uzsprāga emocijas. Uzreiz gribējās bļaut un turpināt riet, un tā arī bija. Skatījos faniem acīs un kliedzu," pauda Marenis. Viņš sezonu sāka Latvijas čempionātā, tad pievienojās Rīgas "Dinamo", bet sezonu pabeidza "Mogo" rindās, kļūstot par Latvijas čempionu un izslēgšanas spēļu rezultatīvāko hokejistu.

"Pilnīgs miers bija, jo zinājām, ka tas ir tikai laika jautājums, kad beidzot iemetīsim pirmo golu. Visu laiku runājām, ka ir jāturas pie tās pašas spēles un jāmet pa vārtiem. Iet uz vārtiem un traucēt vārtsargam, lai viņš neredz metienus. Tā arī pirmais gols atnāca – tāds netīrelis," uzbrucējs atzina, ka arī pie 0:0 nekāds satraukums nav valdījis.

Marenis sacīja, ka mačs pret Itāliju viņam kā uzbrucējam bijis baudāms: "Daudz ar ripu varēja uzspēlēt. Itāļi sēdēja atpakaļ, nebija spiediens, no zonas bija daudz vieglāk iziet. Viņi pārāk pasīvi spēlēja. Tiekot viņu zonā, tik daudz laika dod. Viss, ko atlika darīt, bija šķaidīt pa vārtiem." Latvijas izlase izdarīja 65 metienus, bet Itālija – tikai 15.

"Bija pāris momenti, kuros mazliet atsēdāmies atpakaļ, varējām skaistāk nospēlēt trešajā periodā, bet kopumā pieturējāmies pie plāna un turpinājām mētāt pa vārtiem ļoti daudz. Tāds arī bija plāns."


, 2019-05-14 20:21, pirms 5 gadiem
malacis
, 2019-05-14 20:28, pirms 5 gadiem
Marenim fantastiska sezona, no Mogo līdz DR un vārtiem PČ.Vairāk tādus Mareņus Latvijas hokejā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-14 21:52, pirms 5 gadiem
Ļoti simpatizē šis čalis!!!!!! Maločiks!
, 2019-05-14 22:14, pirms 5 gadiem
Kā jau teica norcha172 ...Vairāk tādus Mareņus Latvijas hokejam !!!
, 2019-05-14 22:21, pirms 5 gadiem
Skaisti!
, 2019-05-15 00:13, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Marenim fantastiska sezona, no Mogo līdz DR un vārtiem PČ.Vairāk tādus Mareņus Latvijas hokejā!
Čalis hokeja skolā kapāja vienā maiņā Girgensonu, skaitījās diez gan perspektīvs, bet traumas patraucēja karjerai, tagad varbūt ieguvis otro elpu.
, 2019-05-15 01:53, pirms 5 gadiem
Ļoti bieži un uzkrītoši pieļāva tehnisku brāķi, nespējot savaldīt ripu, jo īpaši tajā momentā, kur Tedis atdeva uz tukšu stūri.. reāli nevelk līmeni, bet neko darīt, ja nespēlē vairāki līderi..
, 2019-05-15 03:45, pirms 5 gadiem
Dažam labam derētu orientēties Latvijas hokejā - Marenis nokļuva nevis no Mogo uz Dinamo, bet uz Mogo no Dinamo !
Un vispār, viņš visu savu hokejista karjeru ir spēlējis Z-Amerikas zemākajās līgās !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.