Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

20. maijs: Nelīdz pat Koba un Krosbijs, finālā divi uzvarētāji, pēdējais zelts "bullīšos"

20. maijs: Nelīdz pat Koba un Krosbijs, finālā divi uzvarētāji, pēdējais zelts "bullīšos"
Koba Jass pasaules čempionātā Minskā spēlē pret Šveices izlasi. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pasaules čempionāta laikā atskatīsimies uz katras dienas spilgtākajiem notikumiem turnīra vēsturē. Protams, visupirms koncentrēsimies uz Latvijas valstsvienību un Latvijas hokejistiem, taču neaizmirsīsim arī par citām izlasēm. Pirmspēdējais apskats par 20. maija notikumiem.

2014. gads. LATVIJA – ŠVEICE 2:3

Pēc Antonīna Jeržābeka neieskaitītajiem vārtiem un zaudējuma Baltkrievijai Latvijas izlase vēl saglabāja labas izredzes tikt ceturtdaļfinālā – pēdējā mačā nedrīkstēja zaudēt Šveicei, kam bija par diviem punktiem mazāk un ko bija izdevies uzvarēt Soču olimpisko spēļu astotdaļfinālā. Taču spēle sākās tikai 18 stundas pēc sāpīgās neveiksmes, tādēļ Latvijas hokejistiem pietrūka spēka, emociju un beigās arī laika. Pirmās trešdaļas vidū Damjēns Brunners un Dominiks Šlumpfs panāca 2:0, bet otrā perioda 27. sekundē Janniks Vēbers trešoreiz pārspēja Kristeru Gudļevski. Pēc pusotras minūtes Koba Jass ar saviem vienīgajiem vārtiem pasaules čempionātos pietuvināja līdz 1:3, bet otros vārtus izdevās gūt tikai 58. minūtē, kad, jau spēlējot bez vārtsarga, rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Zemgus Girgensons (vārti tika ieskaitīti pēc ilgstošas video izpētes). Lai gan šveicieši, izslidojot divatā pret tukšiem vārtiem, minūti un 13 sekundes līdz mača beigām, pateicoties Kristapa Sotnieka neatlaidībai, neguva ceturtos vārtus, atlikušajā laikā izglābties no zaudējuma neizdevās un Latvija palika ārpus ceturtdaļfināla.

2006. gads. ZVIEDRIJA – KANĀDA 5:4

Pusfināla spēle pasaules čempionātā Rīgā starp Zviedriju un Kanādu vēlāk tika nodēvēta par īsto finālu. Jau 5. minūtē pēc Niklasa Krunvala un Jorgena Jonsona precīzajiem metieniem „Tre Kronor” ieguva divu vārtu pārsvaru, bet pirmā trešdaļa noslēdzās 3:2 zviedru labā. Otrā perioda sākumā 68 sekunžu laikā Mīkaels Samuelsons un Junass Nordkvists panāca jau 5:2, un Kanādas vārtos Marku Denī nomainīja Alekss Olds. Trešdaļas pēdējā minūtē vienus vārtus atspēlēja turnīra rezultatīvākais spēlētājs, tikai 18 gadus vecais Sidnijs Krosbijs, bet trešā perioda 4. minūtē Patrīss Beržerons panāca 4:5. Kanādiešiem bija iespējas panākt izlīdzinājumu, tomēr pārspēt Juhanu Holmkvistu tovakar vairs neizdevās.

2012. gads. KRIEVIJA – SLOVĀKIJA 6:2

Šajā čempionātā Krievijas izlase spēlēja ļoti pārliecinoši, izcīnot uzvaras visās desmit spēlēs. Pusfinālā krievi ar 6:2 pieveica Somiju, bet finālā ar identisku rezultātu apspēlēja arī Slovākiju. Taču šī bija retā reize, kad pēc finālsirēnas kā uzvarētājas jutās abas komandas, jo slovākiem sudrabs bija ļoti negaidīts sasniegums. Finālmača 66. sekundē Zdeno Hāra pat izvirzīja Slovākiju vadībā, tomēr turpinājumā Krievijas izlase nebija apstādināma. Pēdējos vārtus pirmspēdējā minūtē guva turnīra rezultatīvākais un vērtīgākais hokejists Jevgeņijs Malkins. Tikmēr slovāki sudraba medaļas veltīja 2011. gada 7. septembrī kopā ar Kārli Skrastiņu aviokatastrofā bojā gājušajam Pavolam Demitram.

2018. gads. ZVIEDRIJA – ŠVEICE 3:2 (PM)

Pagājušā gada pasaules čempionāta finālspēle vismaz uz nenoteiktu laiku ieies vēsturē ar faktu, ka tā ir pēdējā, kurā uzvarētājs noskaidrojies pēcspēles metienu sērijā. Neilgi pirms šīgada čempionāta sākuma tika pieņemts lēmums, ka turpmāk finālmačos pēc pamatlaika beigām tiks spēlēts papildlaiks formātā trīs pret trīs. Pērn zviedri spēles gaitā divreiz atspēlējās, bet izšķirošo „bullīti” realizēja Fīlips Fošberjs. Jāpiebilst, ka zviedri pēcspēles metienos zeltu izcīnīja jau otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas, jo pirms gada „bullīšos” tika sarūgtināta Kanāda.

2010. gads. VĀCIJA – ŠVEICE 1:0

Vācijas hokejisti , spēlējot savās mājās, pirmoreiz kopš 1953. gada (sudraba medaļas) iekļuva pasaules čempionāta labāko kvartetā. To vāciešiem nodrošināja ceturtdaļfinālā gūtā minimālā uzvara pār Šveici – 1:0. Vēsturiskos uzvaras vārtus spēles 31. minūtē iemeta Filips Gogulla, bet turnīra vērtīgākais spēlētājs, vārtsargs Deniss Endrass atvairīja 41 šveiciešu metienu. Jau pēc spēles izcēlās masveida kautiņš, kā rezultātā soda minūšu sadalījums šajā mačā bija – Šveicei 80 un Vācijai 41.

2017. gads. KANĀDA – KRIEVIJA 4:2

Visbeidzot – pirms diviem gadiem šajā datumā Kanādas hokejisti pusfināla mača pēdējā trešdaļā atspēlēja divu vārtu deficītu un izrāva uzvaru pār Krieviju. Krievijas izlasei vēl svaigas bija 2015. gada finālā „kļavas lapu” uzplēstās brūces (1:6), un šķita, ka šoreiz tiks gūts revanšs, jo otrajā periodā Jevgeņijs Kuzņecovs un Ņikita Gusevs panāca 2:0. Trešā perioda 17. sekundē Marks Šaiflī samazināja rezultāta starpību, bet izlīdzinājumu Neitens Makkinons panāca vien nepilnas piecas minūtes līdz mača beigām. Tomēr, kā izrādījās, kanādieši ar to vien nesamierinājās – pēc nepilnām divām minūtēm Raiens O’Railijs izvirzīja Kanādu vadībā, bet 67 sekundes līdz finālsirēnai Šons Kuturjē ieraidīja ripu tukšos vārtos.

     [+] [-]

, 2019-05-20 10:46, pirms 5 gadiem
Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu - https://qil.su/sDSoqM Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!

     [+] [-]

, 2019-05-20 10:57, pirms 5 gadiem
hah, to Šveices feilu biju piemirsis

     [+] [-]

, 2019-05-20 14:12, pirms 5 gadiem
Ja šovakar tiesneši ļaus latviešiem spēlēt, izredzes uzvarēt pastāvēs abām komandām... Ja Latvija zaudēs godīgā cīņā, ņemsim par labu, jo zinam, ka izlases vīri darīs labāko, bet, jas tas notiks ar strīpaino palīdzību- nedod Dievs !

Par šīs dienas spēli Latvija pret Zviedriju kāds raksts arī te:

PČ2019. Latvija pret Zviedriju. (Ne)iespējamā...