Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Merzļikina kluba biedrs Verenskis pievienojas ASV izlases aizsargu līnijai

Agris Suveizda

Merzļikina kluba biedrs Verenskis pievienojas ASV izlases aizsargu līnijai
Zeks Verenskis. Foto: Zumapress.com/Scanpix

ASV hokeja izlase pavēstījusi par sastāva papildināšanu ar Nacionālās hokeja līgas komandas Kolumbusas "Blue Jackets" aizsargu Zeku Verenski.

Nepilnus 22 gadus vecajam aizsargam šis būs debijas pasaules čempionāts. 2015. gadā Kolumbusas "Blue Jackets" amerikāņu aizsargu izraudzījās ar astoto kārtas numuru. Šosezon Verenskis 82 spēlēs sakrāja 44 (11+33) punktus, būdams otrais rezultatīvākais aizsargs vienībā aiz Seta Džounsa (9+37), kā arī 18 soda minūtes un negatīvu lietderību -12. Stenlija kausā viņam desmit spēlēs seši (1+5) punkti un pozitīva lietderība +3.

Verenskis kļuvis par septīto Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmas spēlētāju pasaules čempionātā. Uz Slovākiju devušies arī vārtsargi Elvis Merzļikins un Veini Veihvileinens (Somija), kurš gan spēlē Somijas klubā "Karpat", aizsargs Vladislavs Gavrikovs (Krievija) un uzbrucēji Pjērs Liks Dibuā (Kanāda), Aleksanders Vennberhs (Zviedrija) un Aleksandrs Teksjē (Francija).

Kamēr Verenskis vēl nav oficiāli pieteikts čempionātam, amerikāņu sastāvā šobrīd atrodami 22 spēlētāji – divi vārtsargi, septiņi aizsargi un trīspadsmit uzbrucēji. Nacionālajā hokeja līgā no viņiem nespēlē tikai divi. ASV turnīru sāka ar zaudējumu mājiniecei Slovākijai (1:4), bet pēc tam apspēlēja Franciju (7:1) un Somiju (3:2, pagarinājums).

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...
https://twitter.com/usahockey/statu...