Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Bičevskis: "Pirms atskaitīšanas Bobs teica, ka visādi var būt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bičevskis: "Pirms atskaitīšanas Bobs teica, ka visādi var būt"
Māris Bičevskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Latvijas izlases pieteikumā pasaules čempionātam tika iekļauts centra uzbrucējs Māris Bičevskis, un rīt viņš dosies laukumā turnīra trešajā mačā, kurā pretī stāsies Itālija. Savdabīgākais 27 gadus vecā hokejista pavasarī ir tas, ka iepriekš viņš tika atskaitīts no komandas, taču kopā ar visiem aizlidoja uz Bratislavu.

"Trenējos kopā ar komandu Bratislavā. Ceru un domāju, ka esmu gatavs," sacīja Māris Bičevskis. Dueļus pret Austrijas un Šveices valstsvienībām viņš vēroja no tribīnēm, bet tagad būs jādodas laukumā. Lai gan pirms divām nedēļām uzbrucējs tika svītrots no kandidātu saraksta. "Nekur aizbraucis atvaļinājumā nebiju. Bobs [Hārtlijs] arī zvanīja un prasīja, ko daru. Tepat ar ģimeni pavadīju laiku. Nebija nekādu problēmu pievienoties. Aktīvi gan tobrīd netrenējos."

"Pirms atskaitīšanas Bobs teica, ka visādi var būt. Kad viņš zvanīja, biju tikai priecīgs," par pārsteigumu teica Bičevskis. Vēl dienu pirms došanās ceļā tika vēstīts, ka Latvija uz pasaules čempionātu ceļos ar 26 hokejistiem, bet piesardzības nolūkos, jo ar savainojuma sekām cīnījās Teodors Bļugers, tika izsaukts arī Bičevskis. "Kad iekāpu lidmašīnā, čaļi priecīgi bija. Kaut ko pasmējāmies. Bija pozitīvas emocijas."

Bičevskim šis būs trešais pasaules čempionāts. Debiju viņš piedzīvoja 2016. gadā Maskavā, septiņos mačos izceļoties ar vienu vārtu guvumu. Ļoti svarīgajā spēlē par palikšanu elites divīzijā Bičevskis iemeta uzvaras ripu pret Kazahstānu. "Droši vien to var saukt par manu karjeras golu. Citi ar tik lielu nozīmi nav bijuši," atzīmēja hokejists. Vēl viņš spēlēja 2017. gadā Ķelnē, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

"Komandā ar noskaņojumu viss kārtībā. Protams, zaudēt nav forši, bet pēc spēles jau Bobs teica, ka viss vēl ir priekšā un ka nevar apstāties – jebkas var notikt. No rīta bija sajūta, ka viss ir kārtībā – čaļiem nav galvas nokārtas, viņi ir gatavi iet uz priekšu," novērojumos dalījās Bičevskis. "No malas ir grūti skatīties vienmēr. Centies atbalstīt, jūti līdzi, un tad ir daudz vieglāk."

"Par Itāliju zinu tik, cik jūs esat rakstījuši. Pret itāļiem arī nebūs viegli. Vienalga, kas nāk pretī, ir jāiet un jāspēlē labākais sniegums. Galvenais ir pildīt Boba plānu. Viņš parādīs, kas ir viņu stiprās un vājās puses. Ja spēsim izpildīt uzdevumu, domāju, ka spēsim viņus uzvarēt." Itālija pasaules čempionātu sākusi ar 0:9 pret Šveici un 0:8 pret zviedriem.

Bičevskim aiz muguras pirmā sezona leģionāra maizē – viņš spēlēja Čehijā, pārstāvot Hradeckrāloves "Mountfield". 41 mačā centra uzbrucējs guva divus vārtus un sakrāja desmit punktus. "Ja salīdzina ar KHL, tad tur ir vairāk sistēmas. Čehijā arī ir, bet ir lielāka improvizācija un vairāk brīvības. Man tā patīk, bet nav arī problēmu spēlēt sistēmās. Kā pie Boba, kad zini līdz detaļai, kas tev ir jādara."

Pašam ir grūti spriest, kā esmu izmainījies pēc gada Čehijā. No malas vieglāk to teikt. Bija forši tur uzspēlēt, un ceru, ka tas tikai palīdzēs," teica Bičevskis. "Īstenībā bija forši uzspēlēt ārzemēs. Laikam bija vieglāk, jo Oskars [Cibuļskis] jau bija tur. Būtu viens, būtu grūtāk. Oskars palīdzēja, pārējie caļi arī palīdzēja, bija viegli iejusties. Man patika."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja