Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Šveice 1:3 (spēle galā)

Emils Ozerinskis

Teksta tiešraide: Latvija - Šveice 1:3 (spēle galā)
Roberts Bukarts. Foto: Sputnik/Scanpix

Pasaules čempionātu Bratislavā pēc panākuma pār austriešiem Latvijas hokeja valstsvienība turpinās ar spēli pret aktuālo pasaules vicečempioni Šveici.

Latvija - Šveice 1:3
Vārti: 33:44 Hofmans (Kuraševs, Martčini) 0:1, 34:15 Indrašis (Balcers) 1:1, 56:21 Hiširs (Praplāns, Josi) 1:2, 59:19 Mozers 1:3
Vārtsargi: Merzļikins - Dženoni

60' Spēle galā. Latvijas valstsvienība piekāpjas pasaules vicečempioniem ar 1:3.

59' Ripa pārlec pāri Freiberga nūjai un Mozers raida ripu tukšos vārtos, nokārtojot šveiciešiem uzvaru ar 3:1.

59' Pusotru minūti līdz beigām Merzļikins atstāj vārtus. Latvija spēlē ar sešiem laukuma spēlētājiem.

57' Latvijai paliek trīs minūtes, lai atspēlētos.

57' Pēc Josi uzmetiena ripa no Merzļikina atlec vārtu priekšā. Latvijas vārtu vīrs atkrīt uz dibena un vairs nav glābējs. Galviņam un Sotniekam neizdodas izglābt situāciju, bet pirmai pie ripas ir Hišīrs, panākot Šveicei vadību ar 2:1.

55' Vairākums netiek realizēts. Pirms pamatlaika noslēdzošajām piecām minūtēm rezultāts nemainās - 1:1.

54' Ugunsgrēks Šveices vārtu priekšā. Dženoni cenšas glābt savu komandu, metoties pēc ripas ar lēcienu. Aizsargiem izdodas novirzīt ripu uz laukuma stūri. Vairākkārt šveicieši izglābj savu vārtsargu, bloķējot ripu no nonākšanas vārtos.

53' Šveices kapteinis Diazs mazākuma laika beigās rupji ar nūju pa kājām iesit Robertam Bukartam, pagarinot Latvijas izlases vairākumu vēl uz divām minūtēm.

51' Dārziņš nogulda uz ledus Dženoni un iemet ripu tukšā vārtu priekšā, kur tā lēkā pirms vārtu līnijas. Nevienam no Latvijas uzbrucējiem neizdodas iestumt ripu vārtos.

51' Otro reizi neilgā laikā Rihards Bukarts izprovocē pretinieku uz noteikumu pārkāpumu, dodot Latvijai iespēju vēl divas minūtes spēlēt vairākumā.

39' Skaitlisko vairākumu izmantot neizdodas. Trešās trešdaļas vidū rezultāts vēl aizvien ir neizšķirts 1:1.

37' Latvijas izlasei skaitliskais vairākums.

45' Šveice pamatīgi iespiedusi Hārtlija komandu aizsardzības zonā. Šveicieši pa vienam dodas mainīties, saglabājot ripu Latvijas laukuma pusē.

44' Pēc ilgās spēlēšanas mazākumā Latvija veic vairākus pārmetienus. Vārtu gūšanas iespēja rodas Vēberam, bet tā netiek realizēta. Viltīgi cenšas atbildēt Balcers, apslidojot vārtu un mēģinot apspēlēt Dženoni. Rezultāts nemainās.

42' Merzļīkins atvaira gan metienu no distances, gan atkārtoto šveiciešu raidījumu. Efektīvo Šveices skaitliskā vairākuma izspēli ir izdevies neitralizēt. Komandas spēli turpina vienādos sastāvos.

41' Lielo mazākumu izdodas izturēt. Vēl pusotra minūte jāspēlē 4 pret 5.

41' Trešās trešdaļas sākumā Latvijas izlasei jāturpina spēlēt mazākumā 3 pret 5.

40' Merzļikins fantastiski darbojas trešdaļas izskaņā. Vairākkārt Šveices hokejisti izdara ļoti bīstamus metienus, bet Latvijas vārtsargs ir kā mūris. Sotnieks pēdējās sekundēs veiksmīgi nolasa pretinieku piespēli. Pusotra minūte mazākumā 3 pret 5 ir izturēta. Pēc otrās trešdaļas rezultāts neizšķirts - 1:1.

39' Jau Šveices skaitliskā vairākuma pirmajās sekundēs Josi bīstami uzmet pa Merzļikina vārtiem. Dārziņš, metot ripu ārā no zonas, pārmet to pāri arī aizsargstiklam. Latvijai Jāspēlē lielajā skaitliskajā mazākumā.

38' Mazākums netiek realizēts. Indrašis metoties uzbrukumā ar nūju iebrauc sejā pretspēlētājam, pirms otrās trešdaļas izskaņas saņemot noraidījumu. Indraša pārkāpums tiek sodīts ar 2+2.

37' Spēles tiesnesis pažēlo Šveici, nepiešķirot Latvijai lielo vairākumu. Laba iespēja panākt vadību rodas Balinskim, bet ripa ceļu vārtos neatrod.

36' Vēlreiz Latvija varēs spēlēt vairākumā. Pēc vairākām izdevībām pie abiem vārtiem Vēbers saņem divu minūšu sodu.

35' Vārti! Latvija ātri vairākumā tiek līdz metienam un Indrašis izlīdzina rezultātu ar teicamu metienu virs Dženoni kājsarga.

35' Latvijas hokejisti aktīvi metas atspēlēt rezultātu. Hāss izgāž savas komandas vārtus un dod iespēju Latvijai spēlēt skaitliskajā vairākumā.

34' Bīstami brīži pie Latvijas vārtiem. Šveices izlase divas minūtes ļoti aktīvi iespiedusi Latviju aizsardzības zonā un savu panāk. Merzļikinam izslidojot par tālu no vārtiem, atlēkusī ripa nonāk pie Hofmana, kurš met tukšos vārtos.

32' Vairākas minūtes iniciatīva pārgājusi Šveices izlases pusē. Latvijai uzbrukumus izveidot pēdējās minūtēs nav izdevies.

28' Otrajā minūtē šveicieši saasina situāciju pie Hārtlija komandas vārtiem, taču arī otrais spēles mazākums Latvijas izlases izpildījumā izturēts.

27' Ģēģeris savā aizsardzības zonā pārtver ripu un mazākumā aiskrien pretuzbrukumā, uzmetot pa Dženoni vārtiem.

26' Cīņā pie apmales Freibegs paklupina Ambilu un saņem divu minūšu noraidījumu. Otro reizi jāspēlē mazākumā.

25' Hišīrs bīstami pēc pagrieziena ar nūjas neērto pusi izdara metienu pa Latvijas vārtiem. Merzļikins ieņēmis pareizu pozīciju un paliek nepārspēts.

23' Vairākumā Latvijas izlase labi saspēlējas zonā, bet Indraša mēģinājums gūt vārtus iestrēgst aizsargos. Vairākums netiek realizēts.

22' Šveicieši pārtver ripu uz Latvijas aizsardzības zonas zilās līnijas. Cibuļskis glābj situāciju, bloķējot ripu. Iespēju nerealizējušais Fiala per grūdienu mugurā saņem divas minūtes. Latvijai pirmais vairākums.

21' Sācies otrais periods.

20' Lielisks spēka paņēmiens Bļugeram, ietriecot pretinieku spēlētāju apmalē. Pirmā trešdaļa noslēdzas bez gūtiem vārtiem - 0:0.

18' Bīstama situācija pie Latvijas vārtiem. Ambīls veic uzmetienu uz vārtiem un atlēkusī ripa nonāk pustukšā vārtu laukumā. Cibuļskis un Bļugers kopīgiem spēkiem neļauj ripai atrast ceļu Merzļikina vārtos.

17' Ar tālu piespēli maiņas izdarīšanas brīdī izdodas izrāvienā izvirzīt Balceru, taču no asa lenķa Dženovi Latvijas izlases rezultatīvākajam spēlētājam pārspēt neizdodas.

15' Paiet minūte līdz šveiciešiem vairākumā izdodas nostāties Latvijas aizsardzības zonā. Mazākuma otrajā minūtē vairāki bīstami metieni, vienu no tiem sāpīgi bloķē Meija. Mazākums izturēts.

13' Asumi Šveices vārtu priekšā. Rihards Bukarts un Bļugers nedaudz izvicina dūres ar Šveices hokejistiem. Bļugers tiek aizsūtīts uz noraidīto soliņa, izciest divu minūšu sodu par rupjību.

11' Šveices vārtu priekšā nokritušais Ābols, atrodoties uz ledus, cīnās ar Dženoni. Balceram neizdodas pārmest pāri uz Šveices vārtsargam.

9' Šveices izlases pirmā maiņa sagriež pamatīgu karuseli Latvijas aizsardzības zonā. Bīstamo momentu novērš paši šveicieši ar kļūdu piespēlē. Pēcāk bīstams uzbrukums arī Latvijai, bet ne Ķēniņš, ne Bļugers spēles rezultātu neatklāj.

7' Šveices izlase bīstami ieslido vārtu priekšā un Flaka metienu atsit Merzļikins. Nelielu brīdi vēlāk metiens no distances pēc rikošeta lido nedaudz garām Latvijas izlases vārtu stabam.

6' Pagaidām neko īpaši bīstamu Boba Hārtlija trenētajai komandai nav izdevies izveidot. Lielākoties cīņa Šveices laukuma pusē notiek pie apmalēm.

3' Spēle rit augstā tempā. Abas komandas cenšas tikt zonā ar ripas iemešanu dziļumā, bet nostāties ptetinieku laukuma pusē nevienai no komandām neizdodas. Pirmo metienu pa Merzļikina vārtiem izpilda šveicietis Berči.

1' Spēle sākusies! Spēli ar pirmo maiņu sāk Batņas virknējums, nonākot Šveices aizsardzības zonā. Hārtlijs savā stilā nepieturas pie spēles protokolā iekļautās maiņu kārtības, maldinot gan pretiniekus, gan mediju pārstāvjus.

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Elvis Merzļikins (Kristers Gudļevskis)
1. maiņa: Guntis Galviņš - Oskars Cibuļskis; Lauris Dārziņš - Teodors Bļugers - Miks Indrašis
2. maiņa: Ralfs Freibergs - Kristaps Sotnieks; Ronalds Ķēniņš - Rodrigo Ābols - Rūdolfs Balcers
3. maiņa: Artūrs Kulda - Uvis Balinskis; Roberts Bukarts - Gints Meija - Rihards Bukarts
4. maiņa: Kristaps Zīle; Rihards Marenis - Emīls Ģēģeris - Oskars Batņa - Mārtiņš Dzierkals

Spēlē pret Šveici vārtos stāsies Elvis Merzļikins, kurš izgājis cauri Šveices hokeja sistēmai un ļoti labi pārzina šīs dienas pretiniekus. Pagājušā gada pasaules čempionātā Merzļikins sargāja Latvijas izlases vārtus sešās spēlēs, ielaižot vien 1,5 pretinieku metienus ar 94% atvairītajiem metieniem.

Apraksts pirms spēles: Otrā spēle divās dienās: Latvija pret pasaules vicečempioniem

1 2 3 88 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:01, pirms 5 gadiem
Tiem kam nav kur redzet - IIHF World Championship 2019 Live Streams -...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-05-12 21:04, pirms 5 gadiem
Aiziet veči!

  +2 [+] [-]

, 2019-05-12 21:05, pirms 5 gadiem
Pagaidām 25 hokejistus pieteikušas tikai 2 komandas - Lielbritānija un Krievija. Latvija ir 4 garākā , 2 smagākā un 7 vecākā komanda PČ.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:08, pirms 5 gadiem
Janem tie sieredaji

  +2 [+] [-]

, 2019-05-12 21:14, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Pagaidām 25 hokejistus pieteikušas tikai 2 komandas - Lielbritānija un Krievija. Latvija ir 4 garākā , 2 smagākā un 7 vecākā komanda PČ.
Somijai arī ir pilns sastāvs.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:27, pirms 5 gadiem
Ļoti ātra spēle un cieša aizsardzība. Daudz divcīņas.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:28, pirms 5 gadiem
Ceturdala, tresdala, puslaiks, kāda starpība..
Slēpts komentārs: Abrags

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:34, pirms 5 gadiem
Diagnoze ātra un vienkārša. Ja pārbaudes spēli nosauc par draudzības spēli tad cilvēks ir lohs.

     [+] [-]

, 2019-05-12 21:36, pirms 5 gadiem
Hmm, tas nebija labi...

     [+] [-]

, 2019-05-12 21:37, pirms 5 gadiem
Pirms spēles domāju tieši par nevajadzīgiem noraidījumiem un še tev.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:44, pirms 5 gadiem
Pēc spēles ātruma, intensitātes un kvalitātes labākā spēle, kura pagaidām redzēta šai čempionātā.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:49, pirms 5 gadiem
Manuprāt izzīsts noraidījums.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:49, pirms 5 gadiem
Metienu attiecība 22-4... tikai paralēlajā spēlē Kanāda -Lielbritānija

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:50, pirms 5 gadiem
Kanāda -Lielbritānija. Abām valsts galva viena un tā pati persona. Kam jūt līdzi Elizabete II?

  -1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:50, pirms 5 gadiem
Šveicieši izskatās labāki un bīstamāki bet Elvis pagaidām glābj ... Jautājums tik cik ilgi glābs ja turpinasim tizloties

  -1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:50, pirms 5 gadiem
1 aprīlis ? https://jauns.lv/raksts/izklaide/33...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:52, pirms 5 gadiem
Kur tie lohi kuri kliedza ka būs rullis ? Es teicu ka Latvijas izlase ir Šveices līmenī, vai atrādāk.

  -3 [+] [-]

, 2019-05-12 21:52, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kanāda -Lielbritānija. Abām valsts galva viena un tā pati persona. Kam jūt līdzi Elizabete II?
Vaecajai paaudzei atstāta marazmātiķe lai dzltenai presei būtu par ko rakstīt ! Valsts galva mazmājiņuy izkārtnēs pensionāru jo jaunajai paaudai pilnīg pi evienas vietas un šie pat pēc feisa to veceni neatpazītu ja pretī nāktu

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:53, pirms 5 gadiem
Kukulitis. Jeb...tj tu kuru spēli skaties ? Kur tur bija baigi jāglābj ? Ķurš tizlojas

  +2 [+] [-]

, 2019-05-12 21:55, pirms 5 gadiem
Edyy5 rakstīja: Kur tie lohi kuri kliedza ka būs rullis ? Es teicu ka Latvijas izlase ir Šveices līmenī, vai atrādāk.
To teica tikai viens trollis.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 21:55, pirms 5 gadiem
Edyy5 rakstīja: Kukulitis. Jeb...tj tu kuru spēli skaties ? Kur tur bija baigi jāglābj ? Ķurš tizlojas
Tas mislis tak katru čempī te čīkst...neņem galvā

  +3 [+] [-]

, 2019-05-12 21:57, pirms 5 gadiem
Pagaidam izskatamies tiri labi, ta ari jaturpina. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2019-05-12 21:58, pirms 5 gadiem
Sorryyyy. Nav par lietu, bet kas ar Poriziņģi noticis???

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 22:00, pirms 5 gadiem
madars1973 rakstīja: Sorryyyy. Nav par lietu, bet kas ar Poriziņģi noticis???
Kārtējais skandāls. Nekas jauns.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-12 22:02, pirms 5 gadiem
madars1973 rakstīja: Sorryyyy. Nav par lietu, bet kas ar Poriziņģi noticis???
da pofig kas!!! šobrīd hokejs un šis ir hokeja topiks - tā ka trin dillēs ar visu savu Porziņģi!

     [+] [-]

, 2019-05-12 22:06, pirms 5 gadiem
vairākums!!!

  -2 [+] [-]

, 2019-05-12 22:12, pirms 5 gadiem
madars1973 rakstīja: Sorryyyy. Nav par lietu, bet kas ar Poriziņģi noticis???
Porziņģis cieš konfliktā un iesaistās asumos...

     [+] [-]

, 2019-05-12 22:19, pirms 5 gadiem
sāk peldēt

  -1 [+] [-]

, 2019-05-12 22:21, pirms 5 gadiem
Vai Merzļikinam nebija jādod 2 minūtes par spēka paņēmienu, jo pretinieks bez ripas? Bloķēšana.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-12 22:23, pirms 5 gadiem
chemist_dk rakstīja: sāk peldēt
diezgan precīzs raksturojums konkrētam brīdim

  +1 [+] [-]

, 2019-05-12 22:24, pirms 5 gadiem
chemist_dk rakstīja: sāk peldēt
Da pofig peldēšana, tagad ir hokejs!

  -2 [+] [-]

, 2019-05-12 22:26, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Da pofig peldēšana, tagad ir hokejs!
kad hokejs pārvēršas par peldēšanu vienas izlases izpildījumā tad rezultāts kļūst par 0:1...

  -4 [+] [-]

, 2019-05-12 22:27, pirms 5 gadiem
Skaisti sarāva!!!
1 2 3 88 komentāri