Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Masaļskis: "Šveicei ir daudz mazu hokejistu. Jābūt klāt, nedrīkst dot laiku"

Masaļskis: "Šveicei ir daudz mazu hokejistu. Jābūt klāt, nedrīkst dot laiku"
Edgars Masaļskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Laika priecāties par pirmo uzvaru nav, jo šovakar gaida nākamā spēle – Latvijas izlase pasaules čempionātu turpinās pulksten 21:15, kad tiksies ar pērno sudraba medaļnieci Šveici. Kā pēc rīta treniņa norādīja Edgars Masaļskis, tad pārbaudes mačos nav spēlētas paslēpes, tāpēc abas komandas zina visu par otras spēles stilu.

"Viņiem ir ļoti ātra un ļoti laba komanda, daudz labu izpildītāju. Mums jau pārbaudes spēlēs pret viņiem gāja diezgan grūti, taču ir daudz laba, ko varam paņemt, izanalizēt un vairāk pielāgot savai spēlei, lai mums šodien būtu daudz vieglāk," teica viens no galvenā trenera Boba Hārtlija palīgiem Edgars Masaļskis. Pagājušajā nedēļā aizvadītie savstarpējie dueļi gan Latvijai, gan Šveicei bija pēdējās pārbaudes pirms pasaules čempionāta. Šveice bija pārāka ar 4:1 un 2:0.

"Viņi nebūs ne iemiguši, ne pašpārliecināti – te viss ir pa īstam. Tās bija pārbaudes spēles. Noteikti, ka ir hokejisti, kuri pārbaudes mačos neizliekas līdz galam, bet te viss ir pa īstam, te būs pilnīgi cita lieta," treneris noraidīja ideju, ka Šveice varētu domās lidināties pa mākoņiem. Tāpat Masaļskis sacīja, ka nekādas paslēpes nav spēlētas.

"Mēs strādājām pie savām sistēmām – centāmies pārbaudes spēlēs atstrādāt savu spēles zīmējumu. Domāju, ka Šveice pietiekami labi zina, ko un kā mēs spēlējam. Tāpat kā mēs labi zinām, kā viņi spēlē. Viss būs atkarīgs no tā, kurš mazāk kļūdīsies un kurš labāk pildīs uzdevumu," pauda Masaļskis. Abas komandas turnīru vakar sāka ar uzvarām – mūsējie ar 5:2 pārspēja Austriju, bet šveicieši ar 9:0 pārbrauca pāri Itālijai.

"No tās spēles varam paņemt to, ko jau zinājām – ka viņi ir ātri un meistarīgi. Sastāvā ir ļoti daudz samērā mazu hokejistu, kuri ātri maina slidojuma virzienu. Jābūt viņiem klāt, nedrīkst dot laiku. Meistarības viņiem ir pietiekami daudz, tāpēc mums visu laiku ir jābūt virsū, lai viņiem rastos problēmas ar kaut kā izveidošanu," teica Masaļskis. Pārbaudes mačos Latvijai bija lielas problēmas ar ripas iegūšanu, tāpēc daudz nācās spēlēt bez tās un aizsardzībā.

Šveices skaļākais vārds ir Nacionālās hokeja līgas kluba Nešvilas "Predators" kapteinis Romāns Jozi, bet Masaļskis norādīja, ka nekāds individuālais plāns, kā spēlēt pret rezultatīvo aizsargu, netiks veidots. "Nevar izcelt kādu no viņu līderiem – tur viņu ir pietiekami daudz," sacīja treneris. Gan aizsardzībā, gan uzbrukumā Šveicei ir pa diviem NHL spēlētājiem.

Rīta treniņā Latvijai uz ledus bija 11 hokejisti, un viens no viņiem bija arī Elvis Merzļikins, kurš šovakar sargās Latvijas izlases vārtus. "Vakar uzvarējām, tāpēc ir jāskatās visa turnīra garumā. Liekot uz papīra, kuram kuru spēli vajadzētu aizvadīt – tīri no tā veidojās šāda izvēle. Varbūt, ja vakar zaudētu, būtu cits lēmums, bet šodien ir šāds," atzina Masaļskis. Ar veselību visai komandai viss ir kārtībā.

"Jāmet pa vārtiem – tas jāatceras. Trešajā trešdaļā beidzot sākām to darīt, un sāka krist vārti. Domāju, ka līdz jāpaņem arī emocijas – pilnas tribīnes ar skatītājiem, uzvara, himna. Tas viss kopā iedos pacēlumu šodien labi sākt spēli," teica Masaļskis. "Visi saprot, ka turnīrs ir īss un laika priecāties nav. Vinnējām, džekiem pateicām paldies, un ar to vakardiena beidzās. Šodien jau no rīta ir video, jau tiek analizēta Šveices spēle, nevis vakardienas mačs."


, 2019-05-12 14:20, pirms 5 gadiem
Tie mazie, ātrie Šveices hokejisti ir tie bīstamākie, jo viņi mēģinās izskriet mūsu aizsargiem starp kājām.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.