Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Jaks: "Treneri saka, lai smagi strādāju un lai gatavojos katrai spēlei"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaks: "Treneri saka, lai smagi strādāju un lai gatavojos katrai spēlei"
Jānis Jaks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

23 gadus vecais aizsargs Jānis Jaks ir viens no četriem hokejistiem, kuri kopā ar Latvijas izlasi dzīvo Bratislavā, bet pasaules čempionātam pagaidām nav pieteikti. Viņš atzina, ka nekādu konkrētu sarunu ar treneriem nav bijis, tikai norādījums – lai trenējas un gaida savu iespēju.

Jānis Jaks pasaules čempionātā debitēja 2014. gadā Minskā, kad piedalījās trīs spēlēs. Nākamais piegājiens bija pirms diviem gadiem Ķelnē, aizvadot četrus mačus. Bratislavā aizsargam ir trešais pasaules čempionāts, bet pie iespējas viņš vēl nav ticis, jo atrodas ārpus pieteikuma. Šobrīd Latvijas izlase ir pieteikusi septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, tādējādi ir divas brīvas vietas.

"Treneri neko konkrētu nav teikuši. Saka, lai gatavojos, lai smagi strādāju, lai gatavojos katrai spēlei. Tad jau redzēs. Neviens neko baigi nav teicis, kas un kāpēc. Tad redzēsim, kad pienāks tas brīdis, kad būs jāspēlē," norādīja Jaks. "Labs noskaņojums, viss kārtībā. Gadu biju izlaidis, tagad ir prieks atkal būt kopā ar Latvijas izlasi un atbraukt uz pasaules čempionātu. Viss ir ļoti pozitīvi."

Kopš 2014. gada Jaks spēlē Amerikas Savienotajās Valstīs, un pēdējās trīs sezonas viņš pavadījis NCAA studentu līgā, pārstāvot "American International". Šosezon viņš piedalījās 38 spēlēs, gūstot četrus vārtus un pievienojot desmit rezultatīvas piespēles. Lai gan sezona beidzās marta izskaņā, Jaks individuāli uzturējis sevi formā, lai varētu pievienoties valstsvienībai.

"Amerikā man bija savs treneris, kurš nāca uz ledus, un arī zālē bija treneris, kurš strādāja individuāli. Četras piecas reizes nedēļā biju uz ledus, zālē – tikpat. Esmu labā formā, laukumā jūtos labi," komentēja Jaks, kurš dueli pret Austriju vēroja no malas. "Džeki diezgan labi nocīnījās. Pirmajā trešdaļā vajadzēja izmantot vairāk iespējas. Nekas, ieslidojās, un otrajā un trešajā baigi labi aizgāja."

Ja citiem spēlētājiem par nepatīkamiem mirkļiem parūpējies viesnīcas lēnais internets, tad Jaks brīvo laiku cenšas pavadīt citādi. "Skatos spēles, vakar redzēju Čehiju, cenšos sekot līdzi. Vēl man iedeva viens džeks grāmatu par cilvēku, kurš uztaisīja "Nike". To lasu ik pa laikam. Dzīvoju kopā ar Artūru Kuldu, parunājam, kā gājis pa sezonu. Tā aizpildu laiku. Internetu baigi nelietoju, bet jā, esmu dzirdējis, ka nav tas pats labākais."

"Ēdiens arī varēja būt labāks. Pirmajā dienā viss bija kārtībā, viņi sevi labi parādīja, bet pēc tam zinājām, ka ar katru dienu paliks sliktāk un sliktāk. Izvēle ir liela, bet – te nav rīsi uzvārīti līdz galam, te makaroni pārvārīti. Visādi notiek. Tā jau ir tradicionāli, ka sākumā cenšas, viss labi, bet tad aiziet uz leju. Čempionātos ir tāda tradīcija."

     [+] [-]

, 2019-05-12 14:33, pirms 5 gadiem
Ja hokejistiem internets par lēnu, tad skaidrs, ka viņi spēlē spēlītes. Bet Jaks lasa grāmatu, visu cieņu.

     [+] [-]

, 2019-05-12 16:17, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Ja hokejistiem internets par lēnu, tad skaidrs, ka viņi spēlē spēlītes. Bet Jaks lasa grāmatu, visu cieņu.
Vienīgais, kas ir sliktāks par to ka nav interneta ir lēns internets. Ar internetu var darīt daudz vairāk kā ne tikai spēlēt spēlītes, domāju komentārs lieks.

     [+] [-]

, 2019-05-12 18:07, pirms 5 gadiem
Reelys rakstīja: Vienīgais, kas ir sliktāks par to ka nav interneta ir lēns internets. Ar internetu var darīt daudz vairāk kā ne tikai spēlēt spēlītes, domāju komentārs lieks.
Nu jā, vēl var skatīties filmas un sporta pārraides. Internetā var spēlēt šahu un aplūkot slavenu mākslinieku gleznas. Var jau būt, ka tieši to brīvajos brīžos (starp spēlēm) arī dara mūsu brašie hokejisti.