Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

R. Ābols: "Jau smējos, ka sacentāmies, kurš var iemest smukāku golu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

R. Ābols: "Jau smējos, ka sacentāmies, kurš var iemest smukāku golu"
Rodrigo Ābols. Foto: Sputnik/Scanpix

Trešo gadu pēc kārtas Latvijas izlase pasaules čempionātu sākusi ar uzvaru – atklāšanas mačā izdevās atspēlēties pēc vairākumā ielaistiem vārtiem un ar 5:2 pieveikt austriešus. Labā noskaņojumā pēc mača bija Rodrigo Ābols, kurš izcēlās ar gūtajiem vārtiem, raidot skaistu metienu augšējā stūrī.

"Šodien bija kaut kas mazliet neredzēts. Es jau smējos, ka mēs sacentāmies, kurš var iemest smukāku golu. Protams, katru spēli nebūs tādi gūtie vārti, bet jāsaglabā tā doma, ka ir jāmet pa vārtiem, jo nekad nezini, kas notiks," pēc pirmā panākuma pasaules čempionātā teica 23 gadus vecais Rodrigo Ābols. Latvijas izlase tikai pirmo ripu neiemeta vārtu devītniekā, bet noslēdzošajā trešdaļā austriešu vārtsargam Davidam Kikertam virs pleca lidoja četri metieni.

Ar lielisku sniegumu pasaules čempionātu ievadīja Ābola maiņas partneris Rūdolfs Balcers, kura kontā 1+3. Ar rezultatīvu piespēli viņš nāca talkā arī centra uzbrucējam. "Ļoti forši spēlēt kopā. Cilvēks, kurš vienmēr meklē brīvo piespēli un uzvelk virsū cilvēkus. Tas pats ar Roni [Ronaldu Ķēniņu]. Taču – varam vēl labāk. Zinu, ka arī es varu paskatīties spogulī un vēl pielikt. Jāatpūšas, bet rīt būs jauna spēle," norādīja Ābols, kuram šodien gūtie vārti bija otrie pasaules čempionātos – vienu reizi viņam izdevās izcelties arī pērn.

"Varbūt kaut kur nervi nostrādāja – bija pilnas tribīnes, abām komandām pilns ar faniem. It īpaši otrajā trešdaļā pārāk centāmies izspēlēt. Trešajā periodā jau sākām mest pa vārtiem, un tur arī bija rezultāts," teica Ābols. Viņš ar četriem metieniem bija tikai ceturtais aktīvākais komandā – pa sešiem metieniem Balceram un Teodoram Bļugeram, bet piecas reizes pa vārtiem meta Ralfs Freibergs.

"Pielikt varam visur," par uzlabojumiem runāja Ābols, kurš aizvada ceturto pasaules čempionātu karjerā. "Mazliet bija pagrūti iekustēties. Savā zonā bija kļūdas, tāpat kā spēlē ar ripu. Zinām, ka Šveice [rītdienas pretiniece] daudz slidos. Pārbaudes spēlēs mēs bez ripas spēlējām. Jāmēģina to labot." Šveice savā pirmajā spēlē ar 9:0 sasita Itālijas valstsvienību. Rīt mūsējiem mačs pulksten 21:15.

     [+] [-]

, 2019-05-11 20:43, pirms 5 gadiem
Prieks par puišiem.ābols kļust par īstu lietas koku,domāju ka tēvs noteikti lepojas par dēlu.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-11 21:30, pirms 5 gadiem
nauris_noviks_1597536250362113 rakstīja: Prieks par puišiem.ābols kļust par īstu lietas koku,domāju ka tēvs noteikti lepojas par dēlu.
Tieši tā , un ir jau ar ko lepoties! Domāju ,ka tas bija Hārtlija uzstādījums - mest virs pleca ,vai arī vismaz treneris to pieminēja. Varbūt kļūdos attiecībā uz Hārtlija uzstādījumu ,taču nhl tas ir gandrīz kā standarts - pacelt ripu tuvu augšējai štangai.