Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Norvēģijas līderis Cukarello nebrauks uz PČ neatkarīgi no NHL sezonas ilguma

Norvēģijas līderis Cukarello nebrauks uz PČ neatkarīgi no NHL sezonas ilguma
Matss Cukarello pret Andri Džeriņu. Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas izlasei pasaules čempionātā Slovākijā nāksies iztikt bez sava vienīgā Nacionālās hokeja līgas spēlētāja Matsa Cukarello-Osena, apstiprināja valstsvienības galvenais treneris Peters Tūresens.

"Es runāju ar Matsu, un viņš atrodas tādā situācijā, ka pēc sezonas beigām viņam vairs nebūs līguma. Viņš parasti brauc palīgā, kad vien var, taču šobrīd situācija nav tā labākā. Tāpat viņam tā būs iespēja nedaudz atpūtināt ķermeni un tikt galā ar dažām mikrotraumām," teica Tūresens.

Cukarello februārī no Ņujorkas "Rangers" tika aizmainīts uz Dalasas "Stars", taču iedzīvojās savainojumā un regulārajā sezonā jaunajā komandā paguva aizvadīt vien divas spēles, izceļoties ar trim punktiem (1+2). Šonakt Cukarello ar uzvaras vārtiem palīdzēja Dalasas "Stars" Stenlija kausa izcīņu sākt ar panākumu izbraukumā pār Nešvilas "Predators" (3:2).

Pirms maiņas darījuma Cukarello Ņujorkas "Rangers" kreklā šosezon aizvadīja 46 spēles un sakrāja 37 (11+26) punktus. Šis ir Cukarello pēdējais gads četru sezonu ilgajā un 18 miljonus ASV dolāru vērtajā līgumā. "Rangers" par maiņas darījumu ieguva drafta 2. un 3. kārtas nosacītas izvēles. Cukarello ir spēlējis 2008., 2009., 2010. un 2016. gada pasaules čempionātos.

Izmantotie resursi:
https://www.vg.no/sport/ishockey/i/...


Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.