Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Čehijas treneris Ržīha neizpratnē par Ņūdžersijas "Devils" uzbrucēja atteikumu

Čehijas treneris Ržīha neizpratnē par Ņūdžersijas "Devils" uzbrucēja atteikumu
Pavels Zaha Floridas "Panthers" vārtu priekšā. Foto: AP/Scanpix

Čehijas hokeja izlase vakar aizvadīja pirmo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, ar 3:1 apspēlējot Austriju. Spēles dienā čehi gan saņēma nepatīkamu vēsti – valstsvienībai šajā pavasarī tomēr nepalīdzēs 22 gadus vecais Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Pavels Zaha.

2015. gada drafta sestajam numuram Pavelam Zaham nākamnedēļ kopā ar Ņujorkas "Rangers" uzbrucēju Filipu Hitilu bija jāierodas izlases nometnē, taču Zahas nebūs arī šā gada pasaules čempionātā. Zaha atvainojās par savu lēmumu, taču čehu mediji baumo, ka spēlētāju neapmierināja galvenā trenera Miloša Ržīhas individuālā sarunā sacītais, ka vieta laukumā viņam nemaz nav garantēta.

"Es nesaprotu viņa atteikumu. Viņš varēja pagarināt sezonu, treneris viņu aicināja uz nometni, bet viņš tā vietā atvainojas," pēc vakardienas uzvaras sacīja Ržīha, kuram tika uzdots jautājums, vai viņš netic Zahas atrunām par veselības stāvokli. "Nevēlos spekulēt. Kad viņš aizvadīja NHL sezonas pēdējās spēles, savainojums laikam nebija tik nopietns. Iespējams, ka viņu pārsteidza tas, ka mēs nevienam spēlētājam neko negarantējam, taču tas ir jāvaicā viņam pašam. Mēs tā sakām jebkuram spēlētājam."

Zaha, kurš vēl nav debitējis pasaules čempionātā pieaugušajiem, šajā NHL sezonā 61 spēlēs tika pie 25 (13+12) punktiem un negatīvas lietderības -6. Savukārt 19 gadus vecais Hitils, kurš piedalījās arī pagājušā gada čempionātā, "Rangers" sastāvā 75 spēlēs nopelnīja 23 (11+12) punktus. Atgādinām, ka čehiem jāvārdu sacīja arī 2015. un 2017. gada izlases kapteinis Jakubs Vorāčeks, kurš ir viens no Filadelfijas "Flyers" līderiem.

Bratislavas grupā bez Latvijas un Čehijas spēlēs arī Zviedrija, Krievija, Šveice, Norvēģija, Austrija un Itālija.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/www/zacha-na-m...
https://isport.blesk.cz/clanek/hoke...
https://www.hokej.cz/www/byl-to-sva...


, 2019-04-11 18:41, pirms 5 gadiem
Sodien as svarigaka zina ir Guseva pievienosanas Vegasai
, 2019-04-11 19:17, pirms 5 gadiem
asusasus rakstīja: Sodien as svarigaka zina ir Guseva pievienosanas Vegasai
vai scenārijs neveidojas tāpat kā ar Šipačovam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-04-12 01:24, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: vai scenārijs neveidojas tāpat kā ar Šipačovam?
Ja zina angleni tad viss būs okey
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.