Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

A. Ozoliņš: "Pagājušajā gadā biju apmierināts jau ar to, ka dzīvs paliku"

A. Ozoliņš: "Pagājušajā gadā biju apmierināts jau ar to, ka dzīvs paliku"
Artūrs Ozoliņš. Foto: LHF

Latvijas hokeja izlasē teju katru pavasari tiek runāts par trūkstošajiem centra uzbrucējiem, līdz ar to allaž iespēja tiek dota vismaz pāris spēlētājiem, kuri vēl nav piedalījušies pasaules čempionātā. Lai gan viņš valstsvienības kandidātos ir teju katru reizi, 30 gadus vecais centrs Artūrs Ozoliņš pieskaitāms šādiem hokejistiem. Viņš atzīst, ka šoreiz pat nav gaidījis uzaicinājumu uz izlasi.

"Vēl nebiju paspējis doties atvaļinājumā, jo Krievijā nācās patrenēties pēc sezonas beigām. Viesturs [Koziols] uzrakstīja, un piektdien atbraucu mājās. Līdz ar to viss labi sagūlās. Īstenībā pat nebiju gaidījis, ka uzaicinās – sezona nebija slikta, bet par to pat nedomāju," stāstīja Ozoliņš, kurš ceturto sezonu pēc kārtas spēlēja Krievijas Augstākajā līgā, šoreiz Toljati "Lada" rindās. Līgums pagarināts arī uz nākamo sezonu.

"Tās ir šausmas. Pats grūtākais, ka tam neredzi jēgu un ka nav motivācijas," par Krievijā ierastajiem treniņiem pēc sezonas beigām stāstīja Ozoliņš. "Viņiem jāizpilda kaut kādas normas, saistības pret auto rūpnīcu, un tagad būs vēl četras draudzības spēles. Nezinu, kam par godu. Slodzes jau nav lielas – vienu dienu paslido, vienu dienu uzspēlē basketbolu. Un tad pārējo dienas daļu garlaikojies. Vismaz basketbolā biju līderis. Treneris pēc pirmās spēles pienāca un paprasīja, kāpēc es vispār hokeju spēlēju..."

"Individuāli sezona bija diezgan laba, tikai visu mazliet nosita salauztais pirksts – divus mēnešus nevarēju spēlēt," atskatījās Ozoliņš. Regulārajā čempionātā viņš 43 spēlēs guva deviņus vārtus un sakrāja 33 punktus (0,77 punkti spēlē), bet četros izslēgšanas mačos centrs izdarīja divas piespēles. "Lada" bija izsēta ar piekto numuru un pirmajā kārtā tikās ar Krasnojarskas "Sokol", piedzīvojot negaidītu zaudējumu ar 1-3.

"Galīgi neveiksmīgi mums beidzās sezona. Varbūt nepareizi piegājām sērijai, varbūt nepaveicās, bet tagad muļķīgi meklēt attaisnojumus. Tā gadās. Var meklēt daudz un dažādus iemeslus, bet beigās katram jāpaskatās uz sevi spogulī," teica Ozoliņš. "Visas spēles aizvadījām mājās, jo pie viņiem notika Universiāde. Viss notika vienā hallē. Līdz pat pašām beigām neticējām, ka varam zaudēt sēriju, bet..."

"Lada" vēl pagājušajā sezonā bija viens no Kontinentālās hokeja līgas klubiem, taču pēc izslēgšanas nācās pāriet uz spēlēšanu zemākā līmenī. Tiesa, viss pārējais palicis nemainīgs, stāstīja Ozoliņš. "Organizācijas ziņā tā bija viena no labākajām, kur esmu bijis. Viss personāls palika no pagājušās sezonas, un viņi turpināja strādāt pēc tiem standartiem. Parasti Krievijā kādam kaut ko paprasi, un tad paiet laiks, kamēr viss notiek. Bet te – ja vajag nūjas, tad būs, ja vajag slidas, tad būs. Atbraucu, un viss ir, nekas nav jāprasa divreiz."

Centra uzbrucējs spēlējis otrajā virknējumā, un viņš norādīja, ka loma bijusi ierastā – liels spēles laiks, darbošanās kā vairākumā, tā mazākumā. Un pats galvenais – jāveido rezultāts. Parādītais sniegums "Lada" vadību pārliecinājis. "Līguma pagarināšana – tas bija viegls lēmums. VHL komandā drīkst būt tikai pieci, kuri vecāki par 28 gadiem, tāpēc – ja piedāvā laba komanda, tad nav daudz jādomā," teica Ozoliņš. "Grūti spriest, vai šis bija finansiāli labākais līgums karjerā. Taču te ir cita lieta – viss ir sakārtots. Ja ir prēmijas, tad tās arī izmaksā, nevis paliek virtuālās, ko nekad neieraugi. Kā citās komandās, kur paliek parādā."

Ja kādreiz latvietis laiku Krievijā kavēja, daudz skatoties Nacionālās basketbola asociācijas mačus, tad šosezon bijušas citas prioritātes, tāpēc redzētas vien pāris spēles. "Vairāk lasīju grāmatas. Visu krievu klasiku pēc kārtas, bet lielākoties – Bulgakovu. Arī uz teātri staigāju, biļete – četri eiro, bet labs līmenis," teica Ozoliņš. Bez teātra un auto rūpnīcas Toljati gan nekas cits nenotiekot.

"Sāksim ar to, ka esmu priecīgs, ka man nav jāsēž Krievijā līdz mēneša beigām," par uzaicinājumu uz izlasi teica Ozoliņš. Viņš kopā ar komandu bija arī pirms gada, taču apkārtējie apstākļi bija pavisam citi. "Toreiz Viesturs piezvanīja, kad tiešām nebiju neko darījis trīs nedēļas. Bija baigi pasmagi. Uzreiz sanāca spēles pret Somiju, un labi, ka dzīvs paliku. Ar to jau biju apmierināts."


, 2019-04-11 09:20, pirms 5 gadiem
Šis čalis vienmēr atstājis labu iespaidu jau kopš leģendārās U18 spēles Arēnā. Gan spēles gan attieksmes ziņā. Zinot izlases centru trūkumus, vienmēr esmu nedaudz pārsteigts, ka netiek sastāvā. Veiksmi.
, 2019-04-11 09:25, pirms 5 gadiem
Nu bļin, kā var no diviem no konteksta izrautiem vārdiem tādu virsrakstu ielikt? Kaut kādai žurnālista ētikai tak jābūt jeb poh, galvenais kliki?

Par Ozoliņu - malacis, ka pārslēdzies uz krievu klasiku, it īpaši Bulgakovu. Visu cieņu.
, 2019-04-11 09:36, pirms 5 gadiem
Kaut kā cieņa, ka cilvēks lasa grāmatas, jo sevišķi sportists.
, 2019-04-11 09:39, pirms 5 gadiem
Ulrihs rakstīja: Nu bļin, kā var no diviem no konteksta izrautiem vārdiem tādu virsrakstu ielikt? Kaut kādai žurnālista ētikai tak jābūt jeb poh, galvenais kliki?

Par Ozoliņu - malacis, ka pārslēdzies uz krievu klasiku, it īpaši Bulgakovu. Visu cieņu.
Ka tik klikšķo. Es izlasīju virsrakstu un uzreiz iedomājos kkādus noskūtus bandītus... Bet krieviem lielu rakstnieku nav bijis mazāk, kā hokejistu... Bulgakovs, Čehovs, Zoščenko, Dostojevskis, Majakovskis u.t.t. Četras pilnas maiņas var savākt.
, 2019-04-11 10:21, pirms 5 gadiem
Jā, virsraksts ļoti maldinošs.
, 2019-04-11 10:56, pirms 5 gadiem
pagājušogad jau bija izcils tupums cilvēku izraut no atvaļinājuma uzreiz uz mačiem un tad patrenkt kā nederīgu
šogad ir formā, lai rāda, ko patiesībā prot
kaut gan lielas cerības uz viņa braukšanu uz pč nelieku
, 2019-04-11 13:11, pirms 5 gadiem
Stabils U18 un U20 vadošo maiņu kadrs, pro karjeru sita caur joberlīgām, bet pie VHL apstājies. Iespējams tie ir griesti, iespējams kkur nav paveicies. Maz redzēts, bet cik atceros no jauniešu laikiem viņam bija tā īpašība, kas mūsu izlasē ir Džeriņam - spēlējot pirmajās maiņās, pats tā kā paliek ēnā, bet viņš ļauj saviem atraisīties maiņas biedriem, lai gan centrs, bet spēlēja arī malās ja komandai to vajadzēja. Lai izdodas!
, 2019-04-11 14:04, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Stabils U18 un U20 vadošo maiņu kadrs, pro karjeru sita caur joberlīgām, bet pie VHL apstājies. Iespējams tie ir griesti, iespējams kkur nav paveicies. Maz redzēts, bet cik atceros no jauniešu laikiem viņam bija tā īpašība, kas mūsu izlasē ir Džeriņam - spēlējot pirmajās maiņās, pats tā kā paliek ēnā, bet viņš ļauj saviem atraisīties maiņas biedriem, lai gan centrs, bet spēlēja arī malās ja komandai to vajadzēja. Lai izdodas!
Varbūt RD paņems pie sevis? 30 gadi jau, citu variantu pakāpties pagaidām neredzu... Izlase varētu pavērt durvis, teiksim uz to pašu RD vai kādu čehu klubu...
, 2019-04-11 14:50, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Varbūt RD paņems pie sevis? 30 gadi jau, citu variantu pakāpties pagaidām neredzu... Izlase varētu pavērt durvis, teiksim uz to pašu RD vai kādu čehu klubu...
Viņam taču jau ir līgums uz nākošo sezonu.
, 2019-04-11 14:53, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Varbūt RD paņems pie sevis? 30 gadi jau, citu variantu pakāpties pagaidām neredzu... Izlase varētu pavērt durvis, teiksim uz to pašu RD vai kādu čehu klubu...
Domāju ģinamas stāsts viņa karjeras kontekstā īsti nav aktuāls. Viņu jau testēja pirms dažiem gadiem. Bet ja viņs tiks un labi nospēlēs izlasē, interese no ģinamkas varētu rasties, viņi tak smeļas kadrus no izlases nevis paši gatavo, bet kā zzk teica, viņam jau ir līgums.
, 2019-04-11 18:12, pirms 5 gadiem
Galvenais trūkums - lēns, bet, ja galva strādā, var sanākt, kā Spruktam...
, 2019-04-20 21:56, pirms 5 gadiem
Ulrihs rakstīja: Nu bļin, kā var no diviem no konteksta izrautiem vārdiem tādu virsrakstu ielikt? Kaut kādai žurnālista ētikai tak jābūt jeb poh, galvenais kliki?

Par Ozoliņu - malacis, ka pārslēdzies uz krievu klasiku, it īpaši Bulgakovu. Visu cieņu.
Piekrītu-tīrs dzeltenās preses piegājiens... liels fui SC !!! Fui!
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.