Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

IIHF atklāšanas dienā maina pasaules hokeja čempionāta pusfinālu formātu

IIHF atklāšanas dienā maina pasaules hokeja čempionāta pusfinālu formātu
Bratislavas arēna pirms pasaules hokeja čempionāta. Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) dienā, kad sāksies pasaules čempionāts, pieņēmusi lēmumu, ka turnīra pusfinālā netiks izpildīti pēcspēles metieni.

Pieņemts lēmums, ka pusfināla pāri tiks noteikti pēc pamatturnīra rezultātiem, labākajai no četrām komandām spēlējot ar vājāko un otrajai ar trešo - vispirms tiks skatīta vieta apakšgrupā, tad punktu skaits, tad vārtu starpība, pēc tam iemestie vārti un noslēgumā, ja viss rādītāji būs vienādi, vieta ar kuru komanda bija izlikta pirms turnīra. Līdz ar to turnīrā vairs nebūs ierastais "play-off" zars un pusfināla pāri tiks noteikti vien pēc ceturtdaļfināla rezultātiem.

Oficiāli šādu izspēles formātu nākotnes turnīriem apstiprinās pasaules čempionāta noslēgumā gaidāmajā IIHF kongresā, tomēr 16 pasaules čempionāta dalībkomandu pārstāvji piekrituši, ka šāda izsēšanas kārtība būs spēkā arī šī gada turnīrā.

Tāpat komandas apstiprinājušas piedāvājumu, ka pasaules čempionāta pusfinālā vairs nebūs pēcspēles metieni - tiks spēlēti 20 minūšu pagarinājumi formātā "3 pret 3" līdz uzvaras vārtu gūšanai.

Šī gada pasaules čempionāts notiks Slovākijā. Šodien pulksten 17:15 notiks Kanādas un Somijas, kā arī Krievijas un Norvēģijas dueļi, bet vakara spēlēs tiksies ASV un mājiniece Slovākija, kā arī čempione Zviedrija pret Čehiju.

10. maija spēles

LaiksKomandasVieta
17:15Somija - KanādaKošice
17:15Krievija - NorvēģijaBratislava
21:15ASV - SlovākijaKošice
21:15Čehija - ZviedrijaBratislava

Latvijas izlase pirmo čempionāta spēli aizvadīs 11. maijā pulksten 17:15 pret Austriju.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2019...


, 2019-05-10 15:28, pirms 5 gadiem
Fāzels mācījies no KHL Tur arī pieraduši visu ko mainīt turnīra gaitā.
, 2019-05-10 15:46, pirms 5 gadiem
hohma EP lapā ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-10 16:16, pirms 5 gadiem
Nevaru izprast ideju,šai formāta maiņai pusfinālā.Vai tas būtu,top komandām likt spēlēt nopietni no pirmās čempionāta dienas,lai izcīnītu pēc iespējas maksimālo punkta skaitu un uzvarot 1/4 finālā pretī pusfinālā dabūs tos,kuri spēlējuši mazāk veiksmīgi grupas turnīrā.
, 2019-05-10 16:41, pirms 5 gadiem
Kad KHL pēdējā brīdī mainīja punktu skaitīšanas sistēmu, komentāros rakstīja kolhozs jo tikai tur var pēdējā brīdī kaut ko mainīt. Gaidu adekvātu rīcību un šajā gadījumā sanāk ka IIHF ir kolhozs ka pēdējā brīdī kaut ko maina.
Ja par noteikumu izmaiņām tad abas izmaiņas man patīk. Esmu tikai par.
, 2019-05-10 16:46, pirms 5 gadiem
Šī ir laba reforma! Nav ko zīlēt skatoties turnīra tabulā ar ko būs jāspēlē, bet ir jāspēlē neskatoties turnīra tabulā.
, 2019-05-10 17:06, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Nevaru izprast ideju,šai formāta maiņai pusfinālā.Vai tas būtu,top komandām likt spēlēt nopietni no pirmās čempionāta dienas,lai izcīnītu pēc iespējas maksimālo punkta skaitu un uzvarot 1/4 finālā pretī pusfinālā dabūs tos,kuri spēlējuši mazāk veiksmīgi grupas turnīrā.
Tas ir ritīgi negodīgi pret grupu 4. vietām. Kaut vai uzvari otras grupas 1. vietu, kas dotu teorētiski vājāku pretinieku, tāpat dabūsi spēlēt ar labāko atlikušo. Diezgan sviestaini.

Bet nu jā.... fakts ir tāds, ka stiprie nevarēs atslābināties teiksim uz pēdējo grupas spēli, jo tie punkti tāpat noderēs.
, 2019-05-10 17:07, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kad KHL pēdējā brīdī mainīja punktu skaitīšanas sistēmu, komentāros rakstīja kolhozs jo tikai tur var pēdējā brīdī kaut ko mainīt. Gaidu adekvātu rīcību un šajā gadījumā sanāk ka IIHF ir kolhozs ka pēdējā brīdī kaut ko maina.
Ja par noteikumu izmaiņām tad abas izmaiņas man patīk. Esmu tikai par.
Tu pats esi viens liels kolhozs. Pazūdi no SC.
, 2019-05-10 18:10, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tas ir ritīgi negodīgi pret grupu 4. vietām. Kaut vai uzvari otras grupas 1. vietu, kas dotu teorētiski vājāku pretinieku, tāpat dabūsi spēlēt ar labāko atlikušo. Diezgan sviestaini.

Bet nu jā.... fakts ir tāds, ka stiprie nevarēs atslābināties teiksim uz pēdējo grupas spēli, jo tie punkti tāpat noderēs.
Tieši otrādi, tas ir ļoti godīgi.
, 2019-05-10 18:38, pirms 5 gadiem
sochee rakstīja: Tieši otrādi, tas ir ļoti godīgi.
Kādā ziņā?
, 2019-05-10 18:44, pirms 5 gadiem
rīt vajag pieņemt lēmumu par 2 punktu sistēmu
, 2019-05-11 12:53, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kādā ziņā?
7 spēlēs grupā izkapā sev "vieglāku" ceļu playoffā, nevis kā 4.vieta grupā uzvari 1 spēli un saņem vieglāku pretinieku pusfinālā.
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.